https://kolorline.hu/Többágú, mozgalmas egészségnap Kazincbarcikán

Többágú, mozgalmas egészségnap Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Hasznos őszi egészségnapnak adott teret a Mezey István Művészeti Központ Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Nonprofit Kft. szervezésében. Az érdeklődők részt vehettek vérnyomás-, vércukorszint- és oxigénszaturáció-mérésen, érterápiás bemutatón, valamint anyajegy- és szemölcsszűrésen is. A Vöröskereszt munkatársai pedig szakszerű újraélesztés-oktatást tartottak.

Az utóbbi évek pozitív tendenciája az egyre nagyobb aktív érdeklődés az egészségügyi ellátáson kívüli szűrések és egészségnapok irányába. Ezek célja figyelmet irányítani a testi-lelki egészségünk megtartására és a prevenció fontosságára. Az október 21-i Mezey-féle egészségnap válogatott témákkal és meghívott vendégekkel várta a résztvevőket.

Először „A bélflóra szerepe az agyi degeneratív bajok (Parkinson- és Alzheimer-kór) kialakulásában” című előadást hallgathatták meg dr. Hérics Margit belgyógyász, infektológus, természetgyógyász főorvostól. Őt követve Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat jól ismert szóvivője lépett a közönség elé, „Egészség — mit tehetsz érte” című előadásával. Tőle az Országos Mentőszolgálat nagy múltjáról is tudomást szerezhettek a jelenlévők. Ugyanis 1887-ben, 136 évvel ezelőtt Európában az elsők között alakult meg a Magyar Mentőszolgálat.

Az előadások figyelemfelkeltőek, érdekesek és tartalmasak voltak, alkalmasak arra is, hogy elgondolkodtassák a hallgatóságot: vajon mindent megtesznek-e egészségük érdekében, ha pedig nem, akkor még min szükséges vagy lehetséges változtatniuk. A résztvevők rászánták a minőségi időt az egészségük védelmére.

Székelyföldiné Gór Ágnes, az Edelényi Koch Róbert Kórház dietetikusa örült a felkérésnek.

„Nagyon fontosnak tartom az idősek jelenlétét egy ilyen napon. A táplálkozás sok olyan olyan betegséggel összefügg, ami előmozdítja a szeniorok egészségét hátralévő életükben. Azzal, hogy engem meghívtak az egészségnapra, segíteni is tudok nekik akár cukorbetegséggel, akár székrekedéssel kapcsolatban, vagy bármilyen felmerülő kérdésben” – foglalta össze a dietetikus.

A Vöröskereszt képviselői pedig a vészhelyzetben történő újarélesztéshez adtak életmentő instrukciókat az alapoktól kezdve.

Az utóbbi évek pozitívan változó egészséggel kapcsolatos szokásai Kazincbarcikán is megmutatkoztak. Az emberek sokkal nyitottabbak, érdeklődőbbek és ennek túloldalán ma már egyre több szűrési lehetőség is áll a rendelkezésükre, külön örömünkre a saját városunkban is.

 

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk