https://kolorline.hu/A zumbától sem hátráltak meg a szépkorúak!

A zumbától sem hátráltak meg a szépkorúak!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Nemcsak sétára, de lendületesebb edzésformákra is lehetőség volt az Érettek mozgása program alkalmából. A kazincbarcikai idősek pedig ismét megmutatták, hogy eszük ágában sincs otthon kornyadozni…

„Ha gyalogolni szeretnétek vagy netalán futni, akkor feltétlenül ilyen felületet válasszatok magatoknak” – hangzott el a jó tanács Sütő Ágnes nyugdíjas testnevelő és jógaoktató szájából október 24-én a kazincbarcikai Csónakázó-tónál, ahová a szépkorúakat invitálta Kazincbarcika Város Önkormányzata egy kellemes sétára. 

A nyár elején átadott rekortán pálya pedig tényleg kiváló alapot biztosított a csevegéssel fűszerezett gyalogláshoz. Láthatóan igen jókedvű csapat gyűlt össze, sokan megjelentek például a helyi Sétálós Baráti Kör tagjai közül, ráadásul — mindenki örömére – még a nap is kisütött. 

Az érettek mozgása elnevezésű eseménysorozatra egyébként a Fitt Barcika program jegyében, azon belül is az Idősek hónapja alkalmából került sor. Ahogyan azonban kiderült, a szépkorúak az év minden részében élnek a lehetőséggel, amit évek óta biztosít az önkormányzat, és szívesen szemezgetnek az ingyenes heti edzések közül. Sütő Ágnes szerint ez a korosztály persze inkább már a könnyebb mozgásformák közül válogat. Akad azonban olyan is, aki szinte „mindenevő”, ha sportról van szó, mint például a nyugdíjas Batki István: ő nemcsak aktívan gyalogol, de rendszeresen körbekarikázza a Kazincbarcikát átszelő kerékpárutakat, legnagyobb szenvedélye pedig a teke.


A program a séta után egy gerinctornával folytatódott a Kazinczy Ferenc Tornacsarnokban, ahol a résztvevők fiatalokat megszégyenítő ügyességgel követték a gyakorlatvezető Velezdi Barbara mozdulatait. Siklós Lászlóné nyugdíjas pedig az óra végén jóleső fáradtsággal számolt be arról, mennyire megkönnyebbül az ember egy ilyen torna után – az ő korukban még jobban szükség van a mozgásra, mivel könnyebben letapadnak az izmok. 

Természetesen azok a szépkorúak sem csalódtak, akik lendületesebb edzésre vágytak:  Kolobiskó Rita zumbaórája alaposan megizzasztotta a lelkes résztvevőket. Végül egy Pilates-torna keretében adódott lehetőség az ellazulásra. 

Összességében úgy tűnik, hogy a kazincbarcikai időseknek eszük ágában sincs otthon unatkozni, ehelyett nagyon is vevők az aktív életre, s láthatóan fityiszt mutatnak az őszi melankóliának…


 

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk