https://kolorline.hu/A kazincbarcikai ovis boldog ovis!

A kazincbarcikai ovis boldog ovis!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az egy évre szóló „boldog óvoda” cím csak a kezdet. Liptákné Gergely Valéria, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák intézményvezetője szerint a következő cél az „örökös boldog óvoda” minősítés elnyerése, hogy kezeik között egy empatikus, szeretni és kapcsolódni tudó generáció cseperedjen fel.

Nagy megtiszteltetés érte a Kazincbarcikai Összevont Óvodákat, hiszen a székhelyóvodával, valamint a Nefelejcs, a Napsugár, a Mesevár és a Füzike Tagóvodákkal egyetemben egy budapesti díjátadó ünnepség keretében átvehették a boldog óvoda címet.

A kitüntetést persze alapos és lelkiismeretes munka előzte meg. Liptákné Gergely Valéria intézményvezető elmondása szerint több óvodapedagógusuk is érdeklődött az ún. boldogságóra program iránt, s miután részt vettek az ehhez szükséges képzésen, megkezdődhetett a kicsik önismereti fejlesztése. Ezen belül pedig boldogságfokozó technikák és lelki egészséget fejlesztő kompetenciák is kerültek az „étlapra”.

„Minden hónapban egy bizonyos témát jártak körbe a gyerekekkel, s valamennyi igen hasznos volt. Szóba került többek között a hála fontossága, a társas kapcsolatok ápolása, a megbocsátás vagy épp a jócselekedetek. A gyerekek fogadtatásából szerencsére azt láttuk, hogy sok családtól eleve nem áll távol az ilyen mentalitás, a kicsik otthon is találkoztak hasonló gondolatokkal. Ilyen esetekben már csak megerősítésre volt szükség a részünkről.”

Mint kiderült, a cím ugyan egy évre szól, ám a kazincbarcikai ovik megállíthatatlanok, és a jövőben még több óvodapedagógust szeretnének beíratni a 30 órás képzésre. Így egy megadott csoportlétszám esetén akár elérhetik az „örökös boldog óvoda” minősítést is.

Liptákné Gergely Valéria külön örömmel említette, hogy a Dr. Bagdy Emőke és Bagdi Bella által indított program díjátadó ünnepségén az oklevél mellett hasznos könyvcsomagokat is kaptak. Ezek alapján pedig az öt tagóvodában hamarosan megkezdhetik a kicsik önbizalmának fejlesztését.  

Az intézményvezető szerint tervekben és célokban továbbra sincs hiány: két tagóvoda kapcsán is szeretnék megpályázni a „zöld óvoda” címet, egy ovi kivételével pedig már most minden tagintézményük családbarát intézmény.

Csemetéink tehát szemmel láthatóan jó kezekben vannak – hiszen minden ilyen program azt segíti elő, hogy egy pozitív gondolkodású, empatikus, szeretni és kapcsolódni tudó generáció cseperedjen fel, akik ráadásul a környezetüket is védik.

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk