https://kolorline.hu/A kazincbarcikai ovis boldog ovis!

A kazincbarcikai ovis boldog ovis!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az egy évre szóló „boldog óvoda” cím csak a kezdet. Liptákné Gergely Valéria, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák intézményvezetője szerint a következő cél az „örökös boldog óvoda” minősítés elnyerése, hogy kezeik között egy empatikus, szeretni és kapcsolódni tudó generáció cseperedjen fel.

Nagy megtiszteltetés érte a Kazincbarcikai Összevont Óvodákat, hiszen a székhelyóvodával, valamint a Nefelejcs, a Napsugár, a Mesevár és a Füzike Tagóvodákkal egyetemben egy budapesti díjátadó ünnepség keretében átvehették a boldog óvoda címet.

A kitüntetést persze alapos és lelkiismeretes munka előzte meg. Liptákné Gergely Valéria intézményvezető elmondása szerint több óvodapedagógusuk is érdeklődött az ún. boldogságóra program iránt, s miután részt vettek az ehhez szükséges képzésen, megkezdődhetett a kicsik önismereti fejlesztése. Ezen belül pedig boldogságfokozó technikák és lelki egészséget fejlesztő kompetenciák is kerültek az „étlapra”.

„Minden hónapban egy bizonyos témát jártak körbe a gyerekekkel, s valamennyi igen hasznos volt. Szóba került többek között a hála fontossága, a társas kapcsolatok ápolása, a megbocsátás vagy épp a jócselekedetek. A gyerekek fogadtatásából szerencsére azt láttuk, hogy sok családtól eleve nem áll távol az ilyen mentalitás, a kicsik otthon is találkoztak hasonló gondolatokkal. Ilyen esetekben már csak megerősítésre volt szükség a részünkről.”

Mint kiderült, a cím ugyan egy évre szól, ám a kazincbarcikai ovik megállíthatatlanok, és a jövőben még több óvodapedagógust szeretnének beíratni a 30 órás képzésre. Így egy megadott csoportlétszám esetén akár elérhetik az „örökös boldog óvoda” minősítést is.

Liptákné Gergely Valéria külön örömmel említette, hogy a Dr. Bagdy Emőke és Bagdi Bella által indított program díjátadó ünnepségén az oklevél mellett hasznos könyvcsomagokat is kaptak. Ezek alapján pedig az öt tagóvodában hamarosan megkezdhetik a kicsik önbizalmának fejlesztését.  

Az intézményvezető szerint tervekben és célokban továbbra sincs hiány: két tagóvoda kapcsán is szeretnék megpályázni a „zöld óvoda” címet, egy ovi kivételével pedig már most minden tagintézményük családbarát intézmény.

Csemetéink tehát szemmel láthatóan jó kezekben vannak – hiszen minden ilyen program azt segíti elő, hogy egy pozitív gondolkodású, empatikus, szeretni és kapcsolódni tudó generáció cseperedjen fel, akik ráadásul a környezetüket is védik.

További híreink

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk