Eszközfejlesztés és új vezető a Barcika Prímánál
Az önkormányzattól kapott 11 új főzőüsttel a város étkeztetője, a Barcika Príma Kft. jóval gyorsabban készítheti az ételeket. Ráadásul a cég októbertől új ügyvezetővel folytatja a munkát.
A több mint 30 millió forintos eszközfejlesztés megkönnyíti a kollégák a munkáját.
„Még tanulgatunk a régi üstök után, de az újak sokkal jobbak lesznek” — nyilatkozta Kóré Istvánné, a Barcika Príma Kft. szakácsa.
A konyha naponta 4000 adagot főz. Varga Zsolt, a Barcika Príma Kft. közétkeztetési vezetője, konyhafőnöke elmondta, hogy a bölcsődétől egészen az idősellátásig fedik le a városi étkeztetést, és rengeteg diétás ételt főznek a városi kórháznak, valamint az ezt igénylő gyerekeknek.
A konyha másik büszkeségét, egy nagy teljesítményű sokkolót Visnyovszky Gyula Zsolt, az új ügyvezető mutatta be, aki nemrég még egy miskolci multinacionális cég konyháját irányította. A sokkoló a termékeket hirtelen hűti le. Az igazgató célja a lakosságnak ezentúl is színvonalas, egészséges, biztonságos és vendégbarát étkezés nyújtása.
“Nagyon tetszett az A-B menüs rendszer és a rendelés módja is. A jól működő rendszert igyekszem még hatékonyabbá tenni. Az önkormányzat komoly beruházásának hála korszerűbben, könnyebben, biztonságosabban és vélelmezem, finomabban lehet az ételeket elkészíteni. Ezután is érkeznek fontos, új eszközök, például különböző hűtőberendezések, melyek szintén megkönnyítik a kollégák munkáját, és még jobb minőségű ételt adhatunk a vendégeknek.”