https://kolorline.hu/Talán a jövő nagy sportolói edzenek a kazincbarcikai óvodákban a Fitt Ovi keretében

Talán a jövő nagy sportolói edzenek a kazincbarcikai óvodákban a Fitt Ovi keretében

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A kicsik nagyon élvezik, hogy nem kell a benti tornaszobába zsúfolódni. Bár ők játékként élik meg a Fitt Ovit, valójában nagyon is szakszerű foglalkozásokkal fejlesztik a pedagógusok a mozgáskészségüket Kazincbarcikán.

Kazincbarcika Város Önkormányzata néhány éve a Nemzeti Ovi-Sport Program keretében multifunkcionális műfüves sportpályákat hozott létre, így valamennyi kazincbarcikai tagóvoda rendelkezik ilyennel. A 6x12 méteres pályákon most újraindult a Városmarketing Gyémánt Díjat is nyert Fitt Ovi.

A multifunkcionális műfüves sportpályák telepítése még 2018-ban kezdődött a tagóvodákban. Ezekre is építve került kidolgozásra a Fitt Ovi sportpedagógiai program, aminek keretében zajlanak az edzések — fogalmazott Ládiné Sólyomvári Edit, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák igazgatóhelyettese.


A kicsiket a Napsugár Tagóvodában látogattuk meg, ahol az egyik edző — Lukácsné Gaál Ágnes, az Ádám Jenő Tagiskola pedagógusának — irányítása alatt látható élvezettel versengtek a gyerekek a különféle sorjátékok közben, és bár mulatságként élték meg a foglalkozást, egyértelmű volt, hogy közben minden testrészük szakszerűen át lett mozgatva.

„Sokkal nagyobb itt a hely, mint a tornaszobában, ezért még akkor is kijövünk, ha hűvös van, legfeljebb jól felöltözünk — mesélte az edző. — Bár ezeken a foglalkozásokon általában olyan kicsik vesznek részt, akik szívesen tornáznak, sajnos általánosságban az a jellemző, hogy a mai gyerekek nem mozognak eleget. Ezért fontos, hogy idejében megszerettessük velük a különféle mozgásformákat. Ráadásul az ilyen foglalkozások arra is jók, hogy felkészítsék őket a későbbi sportágakra, amiket nagyobb korukban űzhetnek, mint például a kézilabda, a röplabda, vagy akár a szertorna. Van, akin már most látszik, hogy mihez van igazán érzéke, de olyan gyerek is akad, aki még bármilyen irányba fejlődhet.”

Egy biztos: lelkesedésben egyik óvodás sem szenved hiányt Kazincbarcikán. Az új nevelési évben a Fitt Ovi újraindult a székhelyóvodában, valamint a Napsugár, a Füzike, a Százszorszép, a Nefelejcs és a Mesevár Tagóvodában is. 

Látogatásunk alkalmával a Napsugár Tagóvodában végül a kicsik fáradtan, de boldogan vonultak be az ovi épületébe, hogy elvesztett energiájukat egy finom ebéddel pótolják, mi pedig a kipirult arcocskákat látva cseppet sem csodálkoztunk azon, hogy a Fitt Barcika és a Fitt Ovi program egyre népszerűbb Kazincbarcikán. Hiszen egy város akkor működik igazán jól, ha lakosai testi és lelki egészségben élik mindennapjaikat – ha pedig ezt megtanulják a legkisebbeknek is, akkor a siker garantált.


 

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk