https://kolorline.hu/Talán a jövő nagy sportolói edzenek a kazincbarcikai óvodákban a Fitt Ovi keretében

Talán a jövő nagy sportolói edzenek a kazincbarcikai óvodákban a Fitt Ovi keretében

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A kicsik nagyon élvezik, hogy nem kell a benti tornaszobába zsúfolódni. Bár ők játékként élik meg a Fitt Ovit, valójában nagyon is szakszerű foglalkozásokkal fejlesztik a pedagógusok a mozgáskészségüket Kazincbarcikán.

Kazincbarcika Város Önkormányzata néhány éve a Nemzeti Ovi-Sport Program keretében multifunkcionális műfüves sportpályákat hozott létre, így valamennyi kazincbarcikai tagóvoda rendelkezik ilyennel. A 6x12 méteres pályákon most újraindult a Városmarketing Gyémánt Díjat is nyert Fitt Ovi.

A multifunkcionális műfüves sportpályák telepítése még 2018-ban kezdődött a tagóvodákban. Ezekre is építve került kidolgozásra a Fitt Ovi sportpedagógiai program, aminek keretében zajlanak az edzések — fogalmazott Ládiné Sólyomvári Edit, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák igazgatóhelyettese.


A kicsiket a Napsugár Tagóvodában látogattuk meg, ahol az egyik edző — Lukácsné Gaál Ágnes, az Ádám Jenő Tagiskola pedagógusának — irányítása alatt látható élvezettel versengtek a gyerekek a különféle sorjátékok közben, és bár mulatságként élték meg a foglalkozást, egyértelmű volt, hogy közben minden testrészük szakszerűen át lett mozgatva.

„Sokkal nagyobb itt a hely, mint a tornaszobában, ezért még akkor is kijövünk, ha hűvös van, legfeljebb jól felöltözünk — mesélte az edző. — Bár ezeken a foglalkozásokon általában olyan kicsik vesznek részt, akik szívesen tornáznak, sajnos általánosságban az a jellemző, hogy a mai gyerekek nem mozognak eleget. Ezért fontos, hogy idejében megszerettessük velük a különféle mozgásformákat. Ráadásul az ilyen foglalkozások arra is jók, hogy felkészítsék őket a későbbi sportágakra, amiket nagyobb korukban űzhetnek, mint például a kézilabda, a röplabda, vagy akár a szertorna. Van, akin már most látszik, hogy mihez van igazán érzéke, de olyan gyerek is akad, aki még bármilyen irányba fejlődhet.”

Egy biztos: lelkesedésben egyik óvodás sem szenved hiányt Kazincbarcikán. Az új nevelési évben a Fitt Ovi újraindult a székhelyóvodában, valamint a Napsugár, a Füzike, a Százszorszép, a Nefelejcs és a Mesevár Tagóvodában is. 

Látogatásunk alkalmával a Napsugár Tagóvodában végül a kicsik fáradtan, de boldogan vonultak be az ovi épületébe, hogy elvesztett energiájukat egy finom ebéddel pótolják, mi pedig a kipirult arcocskákat látva cseppet sem csodálkoztunk azon, hogy a Fitt Barcika és a Fitt Ovi program egyre népszerűbb Kazincbarcikán. Hiszen egy város akkor működik igazán jól, ha lakosai testi és lelki egészségben élik mindennapjaikat – ha pedig ezt megtanulják a legkisebbeknek is, akkor a siker garantált.


 

További híreink

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Dátum: 2024. ápr 28. 13:03

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.