https://kolorline.hu/A nevetés és a nosztalgia könnyei az Idősek Klubjában

A nevetés és a nosztalgia könnyei az Idősek Klubjában

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Különleges élményeket tartogatott az idősek hava zárórendezvénye Kazincbarcikán. A Barcika Art-díjas és Wlassics Gyula-díjas Neszádeli Gyula bűvészként fellépő unokája pedig azt is elárulta, hogyan lehet valaki időskorára olyan vicces és vagány, mint az ő nagypapája.

Többször is elragadtatott ováció hangjai töltötték be a termet az I. Számú Idősek Klubjában, ahol az idősek hava záró programjának keretében jó hangulatú műsort élvezhettek a szépkorúak.

Idősek, gyerekek és intézményvezetők együtt nevettek a közönség soraiban Neszádeli Gyula bájos humorral átszőtt bűvészelőadásán. A Gyermekek Háza nyugalmazott vezetője unokái segítségével mutatta be hol tréfás, hol nagyon is varázslatos trükkjeit. A műsor során azonban a derű mellett másféle érzelmek is felszínre törtek: Semsey Bárdos Anikó énekes nosztalgiadalait hallva volt, aki a könnyeit törölgette.

A rendezvényt Riespler Pál önkormányzati képviselő nyitotta meg, és beszédében többek között elmondta: bár az októberi idősek hava programsorozat idén ezzel az alkalommal véget ért, ennek ellenére a város továbbra is kiemelt figyelmet fordít a szépkorúakra. 

István Zsolt, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ igazgatója szintén megerősítette a képviselő szavait.

„Az év 365 napján várjuk különböző rendezvényekkel mind az idősek klubja tagjait, mind az idősellátó intézmények lakóit, s ezek hasonló színvonalú élményeket nyújtanak, mint a mai előadás. Szervezés előtt pedig mindig kikérjük a szépkorúak véleményét, az ő igényeik, ízlésük szerint állítjuk össze a programokat.”

Az intézmény által nyújtott gondoskodás természetesen nem csupán a szórakoztatásban merül ki. Mentális foglalkozásokkal is segítik az időseket, és bármilyen jellegű probléma esetén a rendelkezésükre állnak. Ezek fényében egyáltalán nem csoda, hogy egyre népszerűbbek és látogatottabbak a klub találkozói.

„4 éve halt meg a férjem – meséli Koterlány Györgyné Julika nyugdíjas —, és 2 évig alig mozdultam ki a lakásból. 49 évig voltunk házasok, nagyon össze voltunk nőve. Aztán hallottam a KolorTV-ben az idősek klubjáról, megkerestem őket, és olyan nagy szeretettel fogadtak, hogy itt ragadtam. Jó társaság gyűlik össze, és nagyon sokat segítettek a gyászfeldolgozásban.”

A műsor végén egy kis vendéglátásra is sor került, ahol unokák és nagyszülők együtt kóstolgatták a kínált finomságokat. S hogy a generációk találkozása sikeresnek bizonyult, arra a legjobb példa Neszádeli Gyula bűvész unokájának, Piros-Neszádeli Gergelynek a véleménye. Szerinte ugyanis bárki lehet idős korában olyan vicces és vagány, mint az ő nagypapája, csak jó személyiség kell hozzá. A fiatal bűvész úgy gondolja, a papa derűjéhez ők, az unokák is hozzájárulnak azzal, hogy sokat kirándulnak, beszélgetnek együtt…

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk