https://kolorline.hu/Több mint egy mese – Bogyó és Babóca segít a szülőknek

Több mint egy mese – Bogyó és Babóca segít a szülőknek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A rajzfilmből és mesekönyvekből ismert katicabogárral és csigával november 10-ig találkozhatnak a gyerekek a Mezey István Művészeti Központ Bogyó és Babóca kiállításán. A szemfülesek pedig magával a szerzővel is együttjátszhattak az animáció világnapján.

Különleges élményt tartogat a gyerekek számára a kazincbarcikai Mezey István Művészeti Központ, november 10-ig ugyanis ez a helyszín ad otthont a Bogyó és Babóca mesefiguráiból rendezett kiállításnak. Az apró rajongók ráadásul kedvenc mesesorozatuk szerzőjével, Bartos Erikával is találkozhattak az animáció világnapján.

Az írónő látogatásakor nemcsak mesével szórakoztatta a gyerekeket — egy közös játék keretében az is kiderült, ki mennyire ismeri a sorozat szereplőit. A kicsik nagyon élvezték a programot, a kiállított figurákat pedig teljes elragadtatással vették szemügyre. A látottakról sok gyerkőcnek eszébe jutott egy-egy kedvenc része a történetből, s ezeket lelkesen fel is emlegették egymásnak vagy családtagjaiknak.

Az egyik édesanya, Deák Mónika szerint a Bogyó és Babóca könyvek a szórakoztatás mellett igen nagy segítséget nyújtanak a szülőknek, hiszen fontos korszakokat, helyzeteket fednek le a gyerekek életéből. Mivel kislánya idén szeptemberben kezdte az ovit, ők például most tudatosan azokat a részeket olvassák, amelyben a főszereplő mesefigurák is ovisok lettek. 

A sorozat egyébként több nemzetközi elismerést magáénak mondhat, a közismert mesefigurák „szereplésével” pedig társasjátékok is készültek. A kiállítás bezárása után sem kell tehát végleg elbúcsúznunk a híres katicabogártól és csigától, az esti mese mellett ugyanis akár egy családi társas során is velünk lehetnek.

 

További híreink

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Dátum: 2024. ápr 28. 13:03

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.