https://kolorline.hu/Több mint egy mese – Bogyó és Babóca segít a szülőknek

Több mint egy mese – Bogyó és Babóca segít a szülőknek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A rajzfilmből és mesekönyvekből ismert katicabogárral és csigával november 10-ig találkozhatnak a gyerekek a Mezey István Művészeti Központ Bogyó és Babóca kiállításán. A szemfülesek pedig magával a szerzővel is együttjátszhattak az animáció világnapján.

Különleges élményt tartogat a gyerekek számára a kazincbarcikai Mezey István Művészeti Központ, november 10-ig ugyanis ez a helyszín ad otthont a Bogyó és Babóca mesefiguráiból rendezett kiállításnak. Az apró rajongók ráadásul kedvenc mesesorozatuk szerzőjével, Bartos Erikával is találkozhattak az animáció világnapján.

Az írónő látogatásakor nemcsak mesével szórakoztatta a gyerekeket — egy közös játék keretében az is kiderült, ki mennyire ismeri a sorozat szereplőit. A kicsik nagyon élvezték a programot, a kiállított figurákat pedig teljes elragadtatással vették szemügyre. A látottakról sok gyerkőcnek eszébe jutott egy-egy kedvenc része a történetből, s ezeket lelkesen fel is emlegették egymásnak vagy családtagjaiknak.

Az egyik édesanya, Deák Mónika szerint a Bogyó és Babóca könyvek a szórakoztatás mellett igen nagy segítséget nyújtanak a szülőknek, hiszen fontos korszakokat, helyzeteket fednek le a gyerekek életéből. Mivel kislánya idén szeptemberben kezdte az ovit, ők például most tudatosan azokat a részeket olvassák, amelyben a főszereplő mesefigurák is ovisok lettek. 

A sorozat egyébként több nemzetközi elismerést magáénak mondhat, a közismert mesefigurák „szereplésével” pedig társasjátékok is készültek. A kiállítás bezárása után sem kell tehát végleg elbúcsúznunk a híres katicabogártól és csigától, az esti mese mellett ugyanis akár egy családi társas során is velünk lehetnek.

 

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk