https://kolorline.hu/„Becsüld meg a kicsit, belőle még bármi lehet” – Új játékok a barcikai bölcsődékben

„Becsüld meg a kicsit, belőle még bármi lehet” – Új játékok a barcikai bölcsődékben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A mostani gyerekekre már egészen más körülmények hatnak, mint régen. Sokkal intenzívebb világban élünk, és erre a kicsiket is fel kell készíteni, azokat az adottságokat, készségeket fejlesztve, amelyekre az életük későbbi részében szükségük lesz – szögezte le Szitka Péter polgármester.

Izgatottan hajoltak a gyerekek a Varázskert és Mosolysziget Bölcsődékben az új játékok fölé, amelyek Kazincbarcika Város Önkormányzatának jóvoltából kerültek az intézmények birtokába. Sorra fordultak meg az apró kezek között a különféle nagyszerű eszközök, s ahogyan azt Ronyeczné Dobronyi Márta, a Varázskert és Mosolysziget Bölcsődék vezetője elmondta, ez nem csupán a gyerekek öröme miatt fontos.

„A kapott mozgás- és készségfejlesztő játékok, illetve a szerepjátékokhoz szükséges babák igen hasznosak, hiszen a játéktevékenység segíti a kicsiket a világ megismerésében, ezért értelmi, érzelmi és szociális fejlődésükben is szerepe van. Kazincbarcika bölcsődéi nagyon szerencsés helyzetben vannak, hiszen a játékellátottságuk nagyon jó" – ecsetelte boldogan az intézményvezető.

A kicsik lelkesedése pedig láthatóan minden jelenlévőre átragadt. A Varázskert Bölcsődében az átadás során Szitka Péter polgármester mellett Riespler Pál önkormányzati képviselő is megjelent, s mosolyogva fejtette ki, mennyire örül, amikor egy ilyen alkalom során elvegyülhet a gyerekek között. Egyúttal azt is elmondta, hogy a város vezetősége a jövőben is szívén viseli az óvodák és bölcsődék fejlesztését.

 



A Mosolysziget Bölcsődében jelenlévő Lövey Zoltán önkormányzati képviselő legalább ekkora hangsúllyal emelte ki a fejlesztések fontosságát. 

„Ez a szülőknek is nagyon jó, mert a gyermek jobb kedvvel jön a bölcsődébe. A pedagógusoknak is nagyon jó, hiszen könnyebben tudják fejleszteni a gyerekek készségeit. Nekünk pedig azért jó, mert mosolygós apróságokat láthatunk magunk körül. Volt egy tanítónőm, ő mondta mindig, hogy becsüld meg a kicsit, mert belőle még bármi lehet… Talán ezért van, hogy magánemberként is legalább olyan fontosnak érzem az apróságokra való odafigyelést, mint képviselőként. Két gyerekem és öt unokám van, emellett több, mint 20 évig tanítottam szakoktatóként, és mindig szerettem a fiatalabb generációt.”

A mindkét bölcsődét meglátogató Szitka Péter polgármestert közvetlensége miatt láthatóan különösen gyorsan befogadták a gyerekek. 

„Egy-egy ilyen fejlesztés előtt az önkormányzati képviselők és az itt dolgozó szakemberek véleményét gyúrjuk össze, és ezek alapján igyekszünk teljesíteni a szükségleteket. A szülőktől kapott visszajelzésekből pedig úgy látom, hogy mindenki elégedett — mesélte a városvezető. — A mostani gyerekekre már egészen más körülmények hatnak, mint régen. Sokkal intenzívebb világban élünk, és erre a kicsiket is fel kell készíteni, azokat az adottságokat, készségeket fejlesztve, amelyekre az életük későbbi részében szükségük lesz. Ehhez az óvodai és bölcsődei dolgozók kiváló munkája éppúgy hozzájárul, ahogyan az új játékok.”

A városvezető hozzátette: a bölcsődék kihasználtsága majdnem 100%-os Kazincbarcikán, ami azt mutatja, hogy jól működik ez a rendszer, de a benne dolgozó kollégák is jól végzik a munkájukat. 

 

További híreink

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk