https://kolorline.hu/Hiperkomplex játszó-mászó hajó kötött ki a gyerekeknek Kazincbarcika Fő te(nge)rén

Hiperkomplex játszó-mászó hajó kötött ki a gyerekeknek Kazincbarcika Fő te(nge)rén

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A kazincbarcikai Fő tér terebélyes parkos része eddig is kisebb paradicsomként fogadta a gyerekeket, de Fő térhez bizony főattrakció dukál, és ez most megérkezett! A már többször beharangozott idei nagy fejlesztés, a 260 m2-es óriáshajó végre megvetette képzeletbeli színes vasmacskáját Kolorcity központjában. Hamarosan birtokba is veheti a gyermeklegénység.

Kazincbarcika országosan is visszhangos bravúros játszótereiről: kiugróan sok van belőlük, köztük hatalmasakkal, modernekkel, részben digitálisan interaktívakkal. Nemzetközi szemmel is a legmagasabb minőséget képviselik. Mára már kimondható játszótér-turizmust generálnak országunk kisgyermekes családjainak körében. Ebbe az amúgy is áldott állapotba épült fel új vezérelemként a Fő téri hatalmas hajó, amelyet nemsokára belakhatnak a gyerekek.

Egy biztonságos és minőségi élményt nyújtó játszóhajó

A 260 m2-es óriáshajó hatalmas árbóccal, vitorlával, híddal, illetve mászókával és csúszdákkal felszerelt kalandvárral sok gyerek legmerészebb álmait teszi játékos valósággá. Amellett, hogy a legmagasabb minőséget és korszerűséget képviseli, egyúttal biztonságos kikapcsolódást is nyújt. 

„A Fő tér újabb ékköve lesz ez a hajó — kezdte összefoglalóját Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere —, már csak a környezet rendezése és a kerítés lebontása van hátra és a gyerekek hamarosan birtokba vehetik. A Fő téri beruházás legújabb ütemének meghatározó pontja ez a nagy volumenű játszóeszköz, amely még Kazincbarcikán is ritkaságnak számíthat.”

A városvezetőtől azt is megtudtuk, hogy a hajóformát a Fő téren játszó gyerekek és játszóeszközökkel régóta hathatósabban foglalkozó szakemberek bevonásával választották. Cél volt a mesevilágból és vízközeli életérzésből táplálkozva maradandó élményt nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik hajóskapitánnyá és legénységgé változnak majd ezen a hajón. 

„Nagyon ötletes és változatos a hajó, a gyerekek pedig szerepjátékokat is játszhatnak benne — nyilatkozta Novák Kinga, kazincbarcikai édesanya a Kolorline-nak, aki a város összes játszóterét rendszeresen járja a gyermekeivel  — mindennap itt haladunk el oviba menet, és kérdezgetik, hogy mikor nyit már meg. Nagyon várják.”

A játszótérfejlesztések ezzel sem állnak meg

Szitka Péter rámutatott, hogy a város egyik legfontosabb küldetése, hogy a kazincbarcikai gyermekes családok minőségi életet élhessenek. 

„Ebben a rekreáció nagyon lényeges szerepet játszik. Fontos, hogy évről évre olyan játszóeszközökkel bővüljön Kazincbarcika, amelyek a várost, mint lakhatási helyszínt vonzóbbá, az itt felnövő gyermekek mindennapjait pedig szebbé teszik.”

A következő időszakban 4 játszótéren új, nagy méretű játszóeszköz telepítése kezdődik meg. Ezek közül egy a Radnóti térre kerül, egy másik a Csokonai utcára, a harmadik és a negyedik pedig a Csónakázó-tóra és a Derkovits térre érkező gyerekeket szolgálja majd ki. 

Ezek mellett kerülnek még kisebb játszóeszközök is a városba, így fejlesztés várható az Árpád fejedelem téri, a Babits Mihály utcai, az Eötvös téri, a Kertvárosi, valamint a Pattantyús utcai játszótéren is.

 



 

További híreink

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

KolorTV élőben

Programajánló

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk