https://kolorline.hu/Hiperkomplex játszó-mászó hajó kötött ki a gyerekeknek Kazincbarcika Fő te(nge)rén

Hiperkomplex játszó-mászó hajó kötött ki a gyerekeknek Kazincbarcika Fő te(nge)rén

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A kazincbarcikai Fő tér terebélyes parkos része eddig is kisebb paradicsomként fogadta a gyerekeket, de Fő térhez bizony főattrakció dukál, és ez most megérkezett! A már többször beharangozott idei nagy fejlesztés, a 260 m2-es óriáshajó végre megvetette képzeletbeli színes vasmacskáját Kolorcity központjában. Hamarosan birtokba is veheti a gyermeklegénység.

Kazincbarcika országosan is visszhangos bravúros játszótereiről: kiugróan sok van belőlük, köztük hatalmasakkal, modernekkel, részben digitálisan interaktívakkal. Nemzetközi szemmel is a legmagasabb minőséget képviselik. Mára már kimondható játszótér-turizmust generálnak országunk kisgyermekes családjainak körében. Ebbe az amúgy is áldott állapotba épült fel új vezérelemként a Fő téri hatalmas hajó, amelyet nemsokára belakhatnak a gyerekek.

Egy biztonságos és minőségi élményt nyújtó játszóhajó

A 260 m2-es óriáshajó hatalmas árbóccal, vitorlával, híddal, illetve mászókával és csúszdákkal felszerelt kalandvárral sok gyerek legmerészebb álmait teszi játékos valósággá. Amellett, hogy a legmagasabb minőséget és korszerűséget képviseli, egyúttal biztonságos kikapcsolódást is nyújt. 

„A Fő tér újabb ékköve lesz ez a hajó — kezdte összefoglalóját Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere —, már csak a környezet rendezése és a kerítés lebontása van hátra és a gyerekek hamarosan birtokba vehetik. A Fő téri beruházás legújabb ütemének meghatározó pontja ez a nagy volumenű játszóeszköz, amely még Kazincbarcikán is ritkaságnak számíthat.”

A városvezetőtől azt is megtudtuk, hogy a hajóformát a Fő téren játszó gyerekek és játszóeszközökkel régóta hathatósabban foglalkozó szakemberek bevonásával választották. Cél volt a mesevilágból és vízközeli életérzésből táplálkozva maradandó élményt nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik hajóskapitánnyá és legénységgé változnak majd ezen a hajón. 

„Nagyon ötletes és változatos a hajó, a gyerekek pedig szerepjátékokat is játszhatnak benne — nyilatkozta Novák Kinga, kazincbarcikai édesanya a Kolorline-nak, aki a város összes játszóterét rendszeresen járja a gyermekeivel  — mindennap itt haladunk el oviba menet, és kérdezgetik, hogy mikor nyit már meg. Nagyon várják.”

A játszótérfejlesztések ezzel sem állnak meg

Szitka Péter rámutatott, hogy a város egyik legfontosabb küldetése, hogy a kazincbarcikai gyermekes családok minőségi életet élhessenek. 

„Ebben a rekreáció nagyon lényeges szerepet játszik. Fontos, hogy évről évre olyan játszóeszközökkel bővüljön Kazincbarcika, amelyek a várost, mint lakhatási helyszínt vonzóbbá, az itt felnövő gyermekek mindennapjait pedig szebbé teszik.”

A következő időszakban 4 játszótéren új, nagy méretű játszóeszköz telepítése kezdődik meg. Ezek közül egy a Radnóti térre kerül, egy másik a Csokonai utcára, a harmadik és a negyedik pedig a Csónakázó-tóra és a Derkovits térre érkező gyerekeket szolgálja majd ki. 

Ezek mellett kerülnek még kisebb játszóeszközök is a városba, így fejlesztés várható az Árpád fejedelem téri, a Babits Mihály utcai, az Eötvös téri, a Kertvárosi, valamint a Pattantyús utcai játszótéren is.

  

További híreink

Környezetfejlesztő közösségi nap a Herbolyai-tavaknál

Dátum: 2024. máj 20. 14:23

Hasznos társasági összejövetellel: bográcsozással, koccintással és építő munkával telt a nap május 18-án a Herbolyai II-es tónál. A parkbútorok és a horgászállások karbantartásán vagy festésén túl főmozzanatként két filagóriát és horgászlépcsőket alakított ki a közösség Klimon István alpolgármester és Láda Róbert hivatásos halőr vezényletével az egyre kedveltebb szabadidős területen.

Születés hete Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 19. 17:37

A Születés hete másfél évtizedes hagyományát idén Kazincbarcika is magához ölelte. Mind a Kazincbarcikai Kórházban, mind a Mezey István Művészeti Központban programok és előadások sora kínálkozott az érintettek számára. Ezek tudatosan koncentráltak a kényes, de annál hasznosabb témákra is.

Újabb játszóeszközöket avattak Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 19. 12:24

Folytatódik Kolorcity játszótereinek látványos megújulása. Május 16-án, csütörtökön a Pattantyús utcában és az Eötvös téren vehették birtokba a gyerekek az új eszközöket, izgalmas programok kíséretében.

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk