https://kolorline.hu/Hiperkomplex játszó-mászó hajó kötött ki a gyerekeknek Kazincbarcika Fő te(nge)rén

Hiperkomplex játszó-mászó hajó kötött ki a gyerekeknek Kazincbarcika Fő te(nge)rén

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A kazincbarcikai Fő tér terebélyes parkos része eddig is kisebb paradicsomként fogadta a gyerekeket, de Fő térhez bizony főattrakció dukál, és ez most megérkezett! A már többször beharangozott idei nagy fejlesztés, a 260 m2-es óriáshajó végre megvetette képzeletbeli színes vasmacskáját Kolorcity központjában. Hamarosan birtokba is veheti a gyermeklegénység.

Kazincbarcika országosan is visszhangos bravúros játszótereiről: kiugróan sok van belőlük, köztük hatalmasakkal, modernekkel, részben digitálisan interaktívakkal. Nemzetközi szemmel is a legmagasabb minőséget képviselik. Mára már kimondható játszótér-turizmust generálnak országunk kisgyermekes családjainak körében. Ebbe az amúgy is áldott állapotba épült fel új vezérelemként a Fő téri hatalmas hajó, amelyet nemsokára belakhatnak a gyerekek.

Egy biztonságos és minőségi élményt nyújtó játszóhajó

A 260 m2-es óriáshajó hatalmas árbóccal, vitorlával, híddal, illetve mászókával és csúszdákkal felszerelt kalandvárral sok gyerek legmerészebb álmait teszi játékos valósággá. Amellett, hogy a legmagasabb minőséget és korszerűséget képviseli, egyúttal biztonságos kikapcsolódást is nyújt. 

„A Fő tér újabb ékköve lesz ez a hajó — kezdte összefoglalóját Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere —, már csak a környezet rendezése és a kerítés lebontása van hátra és a gyerekek hamarosan birtokba vehetik. A Fő téri beruházás legújabb ütemének meghatározó pontja ez a nagy volumenű játszóeszköz, amely még Kazincbarcikán is ritkaságnak számíthat.”

A városvezetőtől azt is megtudtuk, hogy a hajóformát a Fő téren játszó gyerekek és játszóeszközökkel régóta hathatósabban foglalkozó szakemberek bevonásával választották. Cél volt a mesevilágból és vízközeli életérzésből táplálkozva maradandó élményt nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik hajóskapitánnyá és legénységgé változnak majd ezen a hajón. 

„Nagyon ötletes és változatos a hajó, a gyerekek pedig szerepjátékokat is játszhatnak benne — nyilatkozta Novák Kinga, kazincbarcikai édesanya a Kolorline-nak, aki a város összes játszóterét rendszeresen járja a gyermekeivel  — mindennap itt haladunk el oviba menet, és kérdezgetik, hogy mikor nyit már meg. Nagyon várják.”

A játszótérfejlesztések ezzel sem állnak meg

Szitka Péter rámutatott, hogy a város egyik legfontosabb küldetése, hogy a kazincbarcikai gyermekes családok minőségi életet élhessenek. 

„Ebben a rekreáció nagyon lényeges szerepet játszik. Fontos, hogy évről évre olyan játszóeszközökkel bővüljön Kazincbarcika, amelyek a várost, mint lakhatási helyszínt vonzóbbá, az itt felnövő gyermekek mindennapjait pedig szebbé teszik.”

A következő időszakban 4 játszótéren új, nagy méretű játszóeszköz telepítése kezdődik meg. Ezek közül egy a Radnóti térre kerül, egy másik a Csokonai utcára, a harmadik és a negyedik pedig a Csónakázó-tóra és a Derkovits térre érkező gyerekeket szolgálja majd ki. 

Ezek mellett kerülnek még kisebb játszóeszközök is a városba, így fejlesztés várható az Árpád fejedelem téri, a Babits Mihály utcai, az Eötvös téri, a Kertvárosi, valamint a Pattantyús utcai játszótéren is.

  

További híreink

Már 2024 januárjában elindulhat az Egressy Művelődési Központ felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 19:00

Hamarosan több ütemben és lépésben megkezdődik Kazincbarcika egyik legfontosabb kulturális intézményének, az Egressy Béni Művelődési Központnak az energetikai korszerűsítése. A fejlesztés további célja az épület külső megjelenésének megújulása és új tartalommal felruházása is. A beruházás illeszkedik Kazincbarcika dinamikus és fenntartható fejlődéséhez.

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 30. 13:00

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Eggyel több szelet kenyér, eggyel kevesebb pofon – Komárominé Nagy Mária, a gyermekek segítője

Dátum: 2023. nov 29. 19:00

Városunk önkormányzatától a szociális munka napján, 2023. november 12-én Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat kapott Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője 1990 óta ügyködik elszántan a szociális szférában. Évtizedeken keresztül számos gondviselő feladatkör felelős ellátásával érdemelte ki elismerését.

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 29. 10:30

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika decemberi órarend

Irinyi János Tornacsarnok, Kazinczy Ferenc Tornacsarnok, Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Adventtől újévig Kazincbarcikán 2023

Kazincbarcika, változó helyszínek

Gyertyagyújtás és karácsonyi gasztroterasz Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Gyermekkönyvtári napok Kazincbarcikán

Egressy Béni Városi Könyvtár

Mesés kalandozás a Mikulás-kisvonatával

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk