https://kolorline.hu/„Ezt a várost nem lehet megunni!” – gyaloglónap ismét Kazincbarcikán

„Ezt a várost nem lehet megunni!” – gyaloglónap ismét Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Most az általános iskolák ötödikesei mérettették meg magukat a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ szervezésében, kitartásban és kreativitásban pedig nem volt hiány: volt olyan suli, aminek diákjai még csatakiáltással is készültek.

Ismét diákok özönlötték el a várost egy gyaloglónap alkalmából – most az általános iskolák ötödikesei mérettették meg magukat a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ szervezésében. Az esemény keretében nemcsak a mozgás szeretetének népszerűsítése valósult meg, de a közösségépítés és a környezetvédelem is jelentős szerepet kapott. 

A diákoknak szemmel láthatóan nem volt ellenükre, hogy a gyaloglás mellett különféle kihívásokkal kell megküzdeniük. A Pollack Mihály Általános Iskola tanulói még csatakiáltással is készültek, és a következőket harsogták bele lelkesen a levegőbe: „Ezt a várost nem lehet megunni: játszóterek, színes házak, gyalog menj, hogy megcsodálhasd!”

Aztán már indultak is, hogy a különböző állomásokon rájuk váró kvízkérdésekből kiderüljön, mennyire vannak képben Kolorcity nevezetességeiről. Volt, aki az énekes, táncos feladatokat szerette jobban, mások a fotózást vagy a kirakóst kedvelték. Abban azonban mindenki egyetértett, hogy a szervezők vicces és szórakoztató feladatokkal várták őket. S ami még ennél is jobb hír, hogy a várossal kapcsolatos tudásukkal sokszor még saját tanáraikat is meglepték. Az Ádám Jenő Tagiskola földrajz-testnevelés szakos tanára, Máthé László szerint előfordult, hogy ő maga is tanult a gyerekek válaszaiból. „Nekünk szociális segítőként az is fontos, hogy erősítsük a gyerekekben az osztályokon belüli csoport kohéziót – ezt Pásztor Petra szervező mesélte a KolorLine-nak az eseményhez kapcsolódó motivációkról. — Sokkal összetartóbb közösségeket hozunk létre azáltal, hogy mi is megismerjük a városunkban élő gyerekeket és programokat szervezünk nekik.” 

Az osztályok között igen szoros küzdelem zajlott, így több díj is kiosztásra került, a legtöbbet gyalogló iskola díját például a Pollack Mihály Általános Iskola szerezte meg. Az pedig már csak hab volt a tortán, hogy a mozgás szeretetét és a városismeretet a szervezők igen ügyesen összekapcsolták egy harmadik kihívással is. 

Az iskolásoknak különféle természeti kincseket és izgalmas tárgyakat kellett gyűjteniük a gyaloglónap során, s az ebből készült installációk kiállításra kerültek az Egressy Béni Művelődési Központban, „Az én városom” címmel. A legjobbakat természetesen itt is díjazták, ebben a feladatban a Kazinczy Ferenc Tagiskola vitte el a pálmát. Ahogyan az egyik tanuló, Varga Lilien mondta: valószínűleg azért, mert „megmutattuk, hogy milyen Kazincbarcika, és milyen jó itt felnőni…” 

További híreink

Már 2024 januárjában elindulhat az Egressy Művelődési Központ felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 19:00

Hamarosan több ütemben és lépésben megkezdődik Kazincbarcika egyik legfontosabb kulturális intézményének, az Egressy Béni Művelődési Központnak az energetikai korszerűsítése. A fejlesztés további célja az épület külső megjelenésének megújulása és új tartalommal felruházása is. A beruházás illeszkedik Kazincbarcika dinamikus és fenntartható fejlődéséhez.

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 30. 13:00

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Eggyel több szelet kenyér, eggyel kevesebb pofon – Komárominé Nagy Mária, a gyermekek segítője

Dátum: 2023. nov 29. 19:00

Városunk önkormányzatától a szociális munka napján, 2023. november 12-én Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat kapott Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője 1990 óta ügyködik elszántan a szociális szférában. Évtizedeken keresztül számos gondviselő feladatkör felelős ellátásával érdemelte ki elismerését.

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 29. 10:30

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika decemberi órarend

Irinyi János Tornacsarnok, Kazinczy Ferenc Tornacsarnok, Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Adventtől újévig Kazincbarcikán 2023

Kazincbarcika, változó helyszínek

Gyertyagyújtás és karácsonyi gasztroterasz Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Gyermekkönyvtári napok Kazincbarcikán

Egressy Béni Városi Könyvtár

Mesés kalandozás a Mikulás-kisvonatával

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk