https://kolorline.hu/„Ezt a várost nem lehet megunni!” – gyaloglónap ismét Kazincbarcikán

„Ezt a várost nem lehet megunni!” – gyaloglónap ismét Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Most az általános iskolák ötödikesei mérettették meg magukat a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ szervezésében, kitartásban és kreativitásban pedig nem volt hiány: volt olyan suli, aminek diákjai még csatakiáltással is készültek.

Ismét diákok özönlötték el a várost egy gyaloglónap alkalmából – most az általános iskolák ötödikesei mérettették meg magukat a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ szervezésében. Az esemény keretében nemcsak a mozgás szeretetének népszerűsítése valósult meg, de a közösségépítés és a környezetvédelem is jelentős szerepet kapott. 

A diákoknak szemmel láthatóan nem volt ellenükre, hogy a gyaloglás mellett különféle kihívásokkal kell megküzdeniük. A Pollack Mihály Általános Iskola tanulói még csatakiáltással is készültek, és a következőket harsogták bele lelkesen a levegőbe: „Ezt a várost nem lehet megunni: játszóterek, színes házak, gyalog menj, hogy megcsodálhasd!”

Aztán már indultak is, hogy a különböző állomásokon rájuk váró kvízkérdésekből kiderüljön, mennyire vannak képben Kolorcity nevezetességeiről. Volt, aki az énekes, táncos feladatokat szerette jobban, mások a fotózást vagy a kirakóst kedvelték. Abban azonban mindenki egyetértett, hogy a szervezők vicces és szórakoztató feladatokkal várták őket. S ami még ennél is jobb hír, hogy a várossal kapcsolatos tudásukkal sokszor még saját tanáraikat is meglepték. Az Ádám Jenő Tagiskola földrajz-testnevelés szakos tanára, Máthé László szerint előfordult, hogy ő maga is tanult a gyerekek válaszaiból. 



„Nekünk szociális segítőként az is fontos, hogy erősítsük a gyerekekben az osztályokon belüli csoport kohéziót – ezt Pásztor Petra szervező mesélte a KolorLine-nak az eseményhez kapcsolódó motivációkról. — Sokkal összetartóbb közösségeket hozunk létre azáltal, hogy mi is megismerjük a városunkban élő gyerekeket és programokat szervezünk nekik.” 

Az osztályok között igen szoros küzdelem zajlott, így több díj is kiosztásra került, a legtöbbet gyalogló iskola díját például a Pollack Mihály Általános Iskola szerezte meg. Az pedig már csak hab volt a tortán, hogy a mozgás szeretetét és a városismeretet a szervezők igen ügyesen összekapcsolták egy harmadik kihívással is. 

Az iskolásoknak különféle természeti kincseket és izgalmas tárgyakat kellett gyűjteniük a gyaloglónap során, s az ebből készült installációk kiállításra kerültek az Egressy Béni Művelődési Központban, „Az én városom” címmel. A legjobbakat természetesen itt is díjazták, ebben a feladatban a Kazinczy Ferenc Tagiskola vitte el a pálmát. Ahogyan az egyik tanuló, Varga Lilien mondta: valószínűleg azért, mert „megmutattuk, hogy milyen Kazincbarcika, és milyen jó itt felnőni…”



 

További híreink

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Vidám nyáresti kerti muzsika

Kazincbarcika, Avilai Nagy Szent Teréz római katolikus templom kertje

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk