https://kolorline.hu/„Ezt a várost nem lehet megunni!” – gyaloglónap ismét Kazincbarcikán

„Ezt a várost nem lehet megunni!” – gyaloglónap ismét Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Most az általános iskolák ötödikesei mérettették meg magukat a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ szervezésében, kitartásban és kreativitásban pedig nem volt hiány: volt olyan suli, aminek diákjai még csatakiáltással is készültek.

Ismét diákok özönlötték el a várost egy gyaloglónap alkalmából – most az általános iskolák ötödikesei mérettették meg magukat a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ szervezésében. Az esemény keretében nemcsak a mozgás szeretetének népszerűsítése valósult meg, de a közösségépítés és a környezetvédelem is jelentős szerepet kapott. 

A diákoknak szemmel láthatóan nem volt ellenükre, hogy a gyaloglás mellett különféle kihívásokkal kell megküzdeniük. A Pollack Mihály Általános Iskola tanulói még csatakiáltással is készültek, és a következőket harsogták bele lelkesen a levegőbe: „Ezt a várost nem lehet megunni: játszóterek, színes házak, gyalog menj, hogy megcsodálhasd!”

Aztán már indultak is, hogy a különböző állomásokon rájuk váró kvízkérdésekből kiderüljön, mennyire vannak képben Kolorcity nevezetességeiről. Volt, aki az énekes, táncos feladatokat szerette jobban, mások a fotózást vagy a kirakóst kedvelték. Abban azonban mindenki egyetértett, hogy a szervezők vicces és szórakoztató feladatokkal várták őket. S ami még ennél is jobb hír, hogy a várossal kapcsolatos tudásukkal sokszor még saját tanáraikat is meglepték. Az Ádám Jenő Tagiskola földrajz-testnevelés szakos tanára, Máthé László szerint előfordult, hogy ő maga is tanult a gyerekek válaszaiból. „Nekünk szociális segítőként az is fontos, hogy erősítsük a gyerekekben az osztályokon belüli csoport kohéziót – ezt Pásztor Petra szervező mesélte a KolorLine-nak az eseményhez kapcsolódó motivációkról. — Sokkal összetartóbb közösségeket hozunk létre azáltal, hogy mi is megismerjük a városunkban élő gyerekeket és programokat szervezünk nekik.” 

Az osztályok között igen szoros küzdelem zajlott, így több díj is kiosztásra került, a legtöbbet gyalogló iskola díját például a Pollack Mihály Általános Iskola szerezte meg. Az pedig már csak hab volt a tortán, hogy a mozgás szeretetét és a városismeretet a szervezők igen ügyesen összekapcsolták egy harmadik kihívással is. 

Az iskolásoknak különféle természeti kincseket és izgalmas tárgyakat kellett gyűjteniük a gyaloglónap során, s az ebből készült installációk kiállításra kerültek az Egressy Béni Művelődési Központban, „Az én városom” címmel. A legjobbakat természetesen itt is díjazták, ebben a feladatban a Kazinczy Ferenc Tagiskola vitte el a pálmát. Ahogyan az egyik tanuló, Varga Lilien mondta: valószínűleg azért, mert „megmutattuk, hogy milyen Kazincbarcika, és milyen jó itt felnőni…” 

További híreink

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy csatlós település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk