https://kolorline.hu/A szociális munka napját ünnepelték Kazincbarcikán

A szociális munka napját ünnepelték Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A szociális munka napján az idén 30 éves Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ munkatársai közül többen elismerést vehettek át az Egressy Béni Művelődési Központban tartott ünnepségen.

Nemcsak a szociális munka napját ünnepelték meg november 10-én Kazincbarcikán, hanem egyúttal a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ 30 éves születésnapját is. A jeles eseményre az Egressy Béni Művelődési Központban került sor, méghozzá igen jó hangulatban és zsúfolt nézőtér előtt.

Szitka Péter polgármester köszöntőjében az intézmény munkáját méltatta, és kiemelte, milyen sokat jelent a városnak az a tevékenység, amit nap mint nap végeznek. Klimon István alpolgármester pedig arról beszélt, hogy bár a szociális szféra nehéz ágazat, a központ dolgozóinak munkája mindig pozitív visszajelzések vált ki a lakosság részéről.

István Zsolt, az KSZSZK vezetője szerint mozgalmas 30 év áll mögöttük: az elmúlt évtizedek alatt több ezer ellátottról gondoskodtak, és sok száz munkavállaló fordult meg falaik között. S bár a rendszer jól működik, folyamatosan dolgoznak a javításán. 

Az ünnepi beszédeket követően többen is oklevelet vehettek át színvonalas munkájuk elismeréseként.

Igazgatói dicséretben részesült:

⇒ Antal Zoltánné kisegítő (II. Számú Idősek Otthona)
⇒ Csorba Zoltán szociális gondozó (Éjjeli Menedékhely)
⇒ Csutka Zoltán gépkocsivezető (Létesítményüzemeltető csoport)
⇒ Hornyák Imréné szociális gondozó (házi segítségnyújtás)
⇒ Szitainé Budai Viktória szociális gondozó (házi segítségnyújtás)
⇒ Illner-Kocsis Bernadett iskolai, óvodai szociális segítő
⇒ Kovács Anita családsegítő
⇒ Kovács-Jancsurák Ingrid Ágnes szociális asszisztens (Család- és Gyermekjóléti Szolgálat)
⇒ Kubik Gábor esetmenedzser (Család és Gyermekjóléti Központ) 
⇒ Ignézci Renáta ápoló (I. Számú Idősek Otthona)
⇒ Kosnyiderné Azari Emese kisgyermeknevelő (Mosolysziget Bölcsőde)
⇒ Váradi Katalin Dóra bölcsődei dajka (Mosolysziget Bölcsőde)
⇒ Sípos Tiborné bölcsődei dajka (Varázskert Bölcsőde)
⇒ Tóth Éva szociális gondozó (Kincsem Napközi)
⇒ Váradi Szabolcs szociális gondozó (Időskorúak Gondozóháza)

Az ünnepségen azok a kitüntetett dolgozók is színpadra állhattak, akik Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevelét vehették át:

⇒ Bombicz Beáta intézményegység-vezető (Időskorúak Gondozóháza) Fehér Melinda iskolai és óvodai szociális segítő (Család- és Gyermekjóléti Központ)
⇒ Gilányi Zita munkaügyi ügyintéző (Központi Irányítás)
⇒ Krajnyák Erika szociális gondozó (I. Számú Idősek Otthona)
⇒ Magyarné Bari Márta kisgyermeknevelő (Varázskert Bölcsőde)
⇒ Nagy János karbantartó (Létesítményüzemeltető csoport)

A város önkormányzata által 2009-ben alapított, Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért Kitüntető díjat Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője vihette haza, aki 1990. december 15. óta több fontos pozíciót is betöltött a központ életében. Intézményegység-vezetői kinevezése előtt szociális gondozóként, családgondozóként, szociális és mentálhigiénés munkatársként is kiválóan látta el feladatait, és több évtizedes, felelősségteljes munkáját ismerte el most a városvezetés. 

Az ünnepség után a meghívottak Dombóvári István humorista stand-up estjén derülhettek, majd a résztvevők a KSZSZK 30 éves születésnapját pohárköszöntővel zárták, ahol nem maradt el az ilyenkor illő torta sem.

 

További híreink

Már 2024 januárjában elindulhat az Egressy Művelődési Központ felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 19:00

Hamarosan több ütemben és lépésben megkezdődik Kazincbarcika egyik legfontosabb kulturális intézményének, az Egressy Béni Művelődési Központnak az energetikai korszerűsítése. A fejlesztés további célja az épület külső megjelenésének megújulása és új tartalommal felruházása is. A beruházás illeszkedik Kazincbarcika dinamikus és fenntartható fejlődéséhez.

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 30. 13:00

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Eggyel több szelet kenyér, eggyel kevesebb pofon – Komárominé Nagy Mária, a gyermekek segítője

Dátum: 2023. nov 29. 19:00

Városunk önkormányzatától a szociális munka napján, 2023. november 12-én Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat kapott Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője 1990 óta ügyködik elszántan a szociális szférában. Évtizedeken keresztül számos gondviselő feladatkör felelős ellátásával érdemelte ki elismerését.

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 29. 10:30

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika decemberi órarend

Irinyi János Tornacsarnok, Kazinczy Ferenc Tornacsarnok, Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Adventtől újévig Kazincbarcikán 2023

Kazincbarcika, változó helyszínek

Gyertyagyújtás és karácsonyi gasztroterasz Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Gyermekkönyvtári napok Kazincbarcikán

Egressy Béni Városi Könyvtár

Mesés kalandozás a Mikulás-kisvonatával

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk