https://kolorline.hu/Kolorcityben az adventi időszak is különleges lesz!

Kolorcityben az adventi időszak is különleges lesz!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Minden szempontból fényes lesz az idei advent Kazincbarcikán. Advent első vasárnapján felkapcsolódik a városban a díszkivilágítás, és december 24-ig számos program erősíti majd a karácsonyra való ünnepi készülődést. A gyerekek találkozhatnak például Elsa hercegnővel és Harry Potterrel, lesz gasztroterasz, Mikulás-kisvonat, kézműves foglalkozás, családlátogatás a Mikulásnál, de még a Fitt Barcika is karácsonyi köntösbe öltözik egy napra.

Kolorcity az év valamennyi napján különleges, a közelgő advent alkalmával azonban fantasztikus programokra számíthatnak a városlakók. A Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Nonprofit Kft. szervezésében megvalósuló események a kicsiket és a nagyokat egyaránt elbűvölik majd, és mindenki megtalálhatja azt a kikapcsolódást, ami számára kedves.

December 3-án, advent első vasárnapján délelőtt a Gyermekek Háza - Kézművesházban gyertyakészítő kézműves foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek, délután pedig a Fő téren gyulladnak fel az adventi koszorún az első gyertya fényei — karácsonyi gasztroterasz, fényfestés és jégszobrászat kíséretében.
A kézműves foglalkozásról ITT találhatóak a részletek, a Fő téri program pedig ITT érhető el.

December 5-én és 6-án a városi Mikulás-ünnepség keretében ismét útnak indul a Mikulás-kisvonat, a gyerekek pedig személyesen találkozhatnak a Mikulással a Mezey István Művészeti Központban. December 6-án újra rajthoz állhatnak Kolorcity leglelkesebb futói is a Mikulás-kocogáson.
A Mikulás-kisvonatról bővebb leírás ITT érhető el, a családi látogatás a Mikulásnál programról ITT találhatóak a részletek, a Mikulás-kocogás tudnivalói pedig ITT olvashatóak.

December 9-én az Irinyi tornacsarnokban a Fitt Barcika Karácsony kínál számos mozgásformával ingyenes edzésalkalmat a lelkes sportot kedvelőknek. Fitten tartja a résztvevőket Rubint Réka, Buczkó Péter, Regan Lili, Kolobiskó Rita, Schobert Lara, Szentgyörgyi Rómeó és Lencsés Rita.
A programról részletesen ITT olvashatnak.

„December 10-én, advent második vasárnapján készülünk a gyerekeknek különböző cosplay-show-val: például Elsa hercegnő a Jégvarázsból vagy éppen Harry Potter is ellátogat a Fő térre – ecsetelte lelkesen a várható érdekességeket dr. Makkai Orsolya alpolgármester. — Mindemellett gyönyörű térdekorációval készülünk, és egy gasztro- és fénydekorációs sétány is megvalósul.”

Az advent második vasárnapján tartandó kézműves foglalkozásról ITT található bővebb leírás, a Fő téri programról pedig ITT olvashatnak részletesen.

December 17-én, advent harmadik vasárnapján a Gyermekek Háza-Kézművesházban délelőtt fenyődíszeket, ünnepi dekorációkat készíthetnek a kicsik, délután pedig a Fő téren várja a harmadik adventi gyertya meggyújtásával, fényfestéssel és videó DJ-kívánságműsorral az érdeklődőket a város.
A kézműves foglalkozásról ITT találhatóak a részletek, a Fő téri program pedig ITT érhető el.

Idén december 24-ére esik advent negyedik vasárnapja. Ez hagyományosan az egyházak karácsonya keretében rendezendő fáklyás felvonulással indul 19:00 órától, majd 19:20-tól a negyedik adventi gyertya fényei is felgyúlnak a Fő téren, Kazincbarcikán.
A programról részletesen ITT olvashatnak.

A sokszínűség ellenére a városvezetés adventre sem feledkezik meg a zöld szemléletről. A vendéglátók lebomló anyagokban kínálják majd finomságaikat és a keletkező szemét szelektív hulladékgyűjtőkbe kerül.

A bámulatos programsorozat január 12-én hatalmas koncerttel zárul, ekkor Dolhai Attila színészt, musicalénekest üdvözölhetjük majd a színpadon – addig azonban még számtalan élmény vár Kolorcity lakóira. Közeleg a szeretet ünnepe, mutassuk meg, hogy nemcsak a szűkebb rokonságon, de akár egy összetartó városon belül is lehet az adventi időszak meghitt és családias…
A koncertről részleteket ITT olvashatnak.


 


 

További híreink

Már 2024 januárjában elindulhat az Egressy Művelődési Központ felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 19:00

Hamarosan több ütemben és lépésben megkezdődik Kazincbarcika egyik legfontosabb kulturális intézményének, az Egressy Béni Művelődési Központnak az energetikai korszerűsítése. A fejlesztés további célja az épület külső megjelenésének megújulása és új tartalommal felruházása is. A beruházás illeszkedik Kazincbarcika dinamikus és fenntartható fejlődéséhez.

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 30. 13:00

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Eggyel több szelet kenyér, eggyel kevesebb pofon – Komárominé Nagy Mária, a gyermekek segítője

Dátum: 2023. nov 29. 19:00

Városunk önkormányzatától a szociális munka napján, 2023. november 12-én Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat kapott Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője 1990 óta ügyködik elszántan a szociális szférában. Évtizedeken keresztül számos gondviselő feladatkör felelős ellátásával érdemelte ki elismerését.

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 29. 10:30

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika decemberi órarend

Irinyi János Tornacsarnok, Kazinczy Ferenc Tornacsarnok, Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Adventtől újévig Kazincbarcikán 2023

Kazincbarcika, változó helyszínek

Gyertyagyújtás és karácsonyi gasztroterasz Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Gyermekkönyvtári napok Kazincbarcikán

Egressy Béni Városi Könyvtár

Mesés kalandozás a Mikulás-kisvonatával

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk