https://kolorline.hu/Kolorcityben az adventi időszak is különleges lesz!

Kolorcityben az adventi időszak is különleges lesz!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Minden szempontból fényes lesz az idei advent Kazincbarcikán. Advent első vasárnapján felkapcsolódik a városban a díszkivilágítás, és december 24-ig számos program erősíti majd a karácsonyra való ünnepi készülődést. A gyerekek találkozhatnak például Elsa hercegnővel és Harry Potterrel, lesz gasztroterasz, Mikulás-kisvonat, kézműves foglalkozás, családlátogatás a Mikulásnál, de még a Fitt Barcika is karácsonyi köntösbe öltözik egy napra.

Kolorcity az év valamennyi napján különleges, a közelgő advent alkalmával azonban fantasztikus programokra számíthatnak a városlakók. A Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Nonprofit Kft. szervezésében megvalósuló események a kicsiket és a nagyokat egyaránt elbűvölik majd, és mindenki megtalálhatja azt a kikapcsolódást, ami számára kedves.

December 3-án, advent első vasárnapján délelőtt a Gyermekek Háza - Kézművesházban gyertyakészítő kézműves foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek, délután pedig a Fő téren gyulladnak fel az adventi koszorún az első gyertya fényei — karácsonyi gasztroterasz, fényfestés és jégszobrászat kíséretében.
A kézműves foglalkozásról ITT találhatóak a részletek, a Fő téri program pedig ITT érhető el.

December 5-én és 6-án a városi Mikulás-ünnepség keretében ismét útnak indul a Mikulás-kisvonat, a gyerekek pedig személyesen találkozhatnak a Mikulással a Mezey István Művészeti Központban. December 6-án újra rajthoz állhatnak Kolorcity leglelkesebb futói is a Mikulás-kocogáson.
A Mikulás-kisvonatról bővebb leírás ITT érhető el, a családi látogatás a Mikulásnál programról ITT találhatóak a részletek, a Mikulás-kocogás tudnivalói pedig ITT olvashatóak.

December 9-én az Irinyi tornacsarnokban a Fitt Barcika Karácsony kínál számos mozgásformával ingyenes edzésalkalmat a lelkes sportot kedvelőknek. Fitten tartja a résztvevőket Rubint Réka, Buczkó Péter, Regan Lili, Kolobiskó Rita, Schobert Lara, Szentgyörgyi Rómeó és Lencsés Rita.
A programról részletesen ITT olvashatnak.

„December 10-én, advent második vasárnapján készülünk a gyerekeknek különböző cosplay-show-val: például Elsa hercegnő a Jégvarázsból vagy éppen Harry Potter is ellátogat a Fő térre – ecsetelte lelkesen a várható érdekességeket dr. Makkai Orsolya alpolgármester. — Mindemellett gyönyörű térdekorációval készülünk, és egy gasztro- és fénydekorációs sétány is megvalósul.”

Az advent második vasárnapján tartandó kézműves foglalkozásról ITT található bővebb leírás, a Fő téri programról pedig ITT olvashatnak részletesen.

December 17-én, advent harmadik vasárnapján a Gyermekek Háza-Kézművesházban délelőtt fenyődíszeket, ünnepi dekorációkat készíthetnek a kicsik, délután pedig a Fő téren várja a harmadik adventi gyertya meggyújtásával, fényfestéssel és videó DJ-kívánságműsorral az érdeklődőket a város.
A kézműves foglalkozásról ITT találhatóak a részletek, a Fő téri program pedig ITT érhető el.

Idén december 24-ére esik advent negyedik vasárnapja. Ez hagyományosan az egyházak karácsonya keretében rendezendő fáklyás felvonulással indul 19:00 órától, majd 19:20-tól a negyedik adventi gyertya fényei is felgyúlnak a Fő téren, Kazincbarcikán.
A programról részletesen ITT olvashatnak.

A sokszínűség ellenére a városvezetés adventre sem feledkezik meg a zöld szemléletről. A vendéglátók lebomló anyagokban kínálják majd finomságaikat és a keletkező szemét szelektív hulladékgyűjtőkbe kerül.

A bámulatos programsorozat január 12-én hatalmas koncerttel zárul, ekkor Dolhai Attila színészt, musicalénekest üdvözölhetjük majd a színpadon – addig azonban még számtalan élmény vár Kolorcity lakóira. Közeleg a szeretet ünnepe, mutassuk meg, hogy nemcsak a szűkebb rokonságon, de akár egy összetartó városon belül is lehet az adventi időszak meghitt és családias…
A koncertről részleteket ITT olvashatnak.


 


 

További híreink

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy csatlós település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk