https://kolorline.hu/Megszűnhet a várakozás — elkészült a 26-os főút Sajószentpétert elkerülő szakasza

Megszűnhet a várakozás — elkészült a 26-os főút Sajószentpétert elkerülő szakasza

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Hamarosan átadhatják a 26-os főút Sajószentpétert elkerülő szakaszát. A kivitelező cégek jóval a határidő előtt befejezték a munkálatokat, így a műszaki átadás december első napjaiban záródik — tudatta meg a Magyar Építők honlapja. Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere szerint az elkerülő út megépítése egy 30 éves politikai adósság rendezése volt, amelyre a térség nagyon régóta várt.

A Sajó folyó mellett húzódó, 10 kilométer hosszú elkerülő út megépítése évek óta várt beruházás volt a térségben, hiszen a 26-os főút, amely Miskolc és Sajószentpéter között már 15 éve négysávossá bővült, a város belterületén keresztülhaladva hatalmas forgalmat generált. A napi mintegy 20 ezer jármű, amelynek nagy része teherszállító, nemcsak torlódásokat okozott, hanem a környezetszennyezést és a balesetveszélyt is növelte.

A kivitelező cégek 2021 januárjában kezdték meg az új nyomvonalon vezetett elkerülő út építését, amelynek során számos műszaki kihívással kellett megküzdeniük. A Sajó mederkorrekciója, a nagy tömegű földmunka, a kötőanyagos talajstabilizáció, a betolásos technológiával épített híd, a 27 közművezeték kiváltása, a 8 műtárgy megépítése és a 2 új körforgalom kialakítása mind része volt a projektnek. 

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere azt hangsúlyozta a Kolorline-nak, hogy az elkerülő út megépítése egy 30 éves politikai adósság rendezése volt, amelyre a térség nagyon régóta várt.

„Örülök, hogy beleszólhattunk a körforgalom tervezésébe, és részt vehettünk benne, így egy egy olyan jellegű csomópont elkészüléséhez járulhattunk hozzá, ami méltó egyrészről a városhoz, másrészről pedig a 26-os elkerülőnek egy gyors és biztonságos leágazása lesz Kazincbarcika felé” — hangsúlyozta a városvezető.

Kazincbarcika polgármestere szerint a következő feladat a várost elkerülő út szakaszának tervezése és kivitelezése, amiben a városvezetés partner lesz a későbbiekben is. Demeter Zoltán országgyűlési képviselő szerint a beruházás mindenképpen hozzájárul a térség közlekedésének és fejlődésének javulásához. 

„A beruházók általában olyan helyen szeretnek céget létrehozni, amely könnyen megközelíthető. A 26-ost elkerülő beruházásnak köszönhetően mind Kazincbarcika, mind Sajószentpéter jobban elérhető lesz. Abban bízom, hogy az itteni ipari parkok a közlekedési infrastruktúra miatt újabb vállalkozásokat hoznak, az itt élő emberek számára pedig több munkahelyet jelentenek majd” — fogalmazott az országgyűlési képviselő a Kolorline kérdésére.

A vállalkozók jóval a határidő előtt — 2024 januárja helyett —, még idén befejezték a munkálatokat, így a műszaki átadás-átvételi eljárás hamarosan lezárul, és a forgalomba helyezés is rövid időn belül megtörténhet. Az autósok abban bíznak, hogy ez az út megoldja a közlekedési problémákat, és megszűnhet a torlódás, valamint a dugó.

 

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk