https://kolorline.hu/Fánkkal várta Kazincbarcika rendőrkapitánya az állatvédelmi fotópályázat nyerteseit

Fánkkal várta Kazincbarcika rendőrkapitánya az állatvédelmi fotópályázat nyerteseit

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A diákok okleveleket, vásárlási utalványokat és ajándékokkal telerakott hátizsákokat is kaptak, és az első három helyezés mellett különdíjak átadására is sor került a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság és a Bűnmegelőzési Vagyonvédelmi Alapítvány által kiírt fotópályázat eredményhirdetésén.

November 22-én került sor annak a fotópályázatnak az eredményhirdetésére, amelyet a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság és a Bűnmegelőzési Vagyonvédelmi Alapítvány hirdetett meg október 4-én, az állatok világnapja alkalmából, általános- és középiskolás gyerekek számára. A cél nem volt más, mint a diákok figyelmének felhívása az állatvédelem fontosságára.  

Jaskó Judit bűn- és balesetmegelőzési főelőadó beszámolója szerint a pályázat igen eredményesen zárult: egy hónap alatt 70 kép érkezett a kapitányságra, ráadásul olyan nagyszerű alkotások, hogy határozottan nehéz volt nyerteseket választani.

„Nemcsak a gyerekek lelkesedésének örülünk, de a szülők és a pedagógusok munkáját is köszönjük, hiszen a kisebb diákoknak ők segítettek a fotók beküldésében. Volt olyan tanár, aki 7 tanítványának az állatfotóját is eljuttatta hozzánk. A beérkezett képeket aztán időről időre posztoltuk a Bűnmegelőzési Vagyonvédelmi Alapítvány közösségi oldalára, méghozzá állatvédelemmel kapcsolatos felhívások kíséretében, és azt gondolom, hogy ez hosszú távú hatással is bír a fiatalok gondolkodására. A nyerteseket végül a legötletesebb képek beküldői közül választottuk ki, de az első 3 helyezés mellett különdíjakat is kiosztottunk” – mesélte a Kolorline-nak Jaskó Judit. 

Az állatbarát lelkületű nyertesek láthatóan szívesen vettek részt a kapitányságon rendezett díjátadón, ahol minden csak róluk szólt és értük zajlott. Még olyan szerencsés diák is akadt, akiért igazi rendőrautó ment a sulijába, az ünnepség után pedig vissza is fuvarozta. A gyerekek örömmel fogadták az okleveleket, a vásárlási utalványokat és az ajándékokkal telerakott hátizsákokat, ám talán ennél is emlékezetesebb volt számukra, hogy maga a rendőrkapitány látta őket vendégül a különtermében. Elvégre nem minden diák üdítőzhet és fánkozhat egy kapitány társaságában…

A finomságok után természetesen egy körbevezetés is kijárt a gyerekeknek. Bejárhatták a rendőrkapitányság épületét, megnézhették a bűnügyi technikát és a régi fogdát, közben pedig a bűnmegelőzés és az állatvédelem fontosságáról beszélgethettek.  

Jaskó Judit szerint szerencsére nem jellemző, hogy Kazincbarcikán sok állatkínzással kapcsolatos eset fordulna elő, ennek ellenére fontosnak tartják a fiatalok elköteleződését az állatbarát hozzáállás mellett, és minden eszközt megragadnak ennek érdekében. Kezdeményezésük pedig láthatóan sikerrel járt. 

Ezúton is gratulálunk a pályázat nyerteseinek, akik a következők:

⇒ 1. helyezett: Huszti Vivien (Dózsa György Tagiskola)
⇒ 2. helyezett: Szalai Alex (Dózsa György Tagiskola)
⇒ 3. helyezett: Kovács Loretta (Móra Ferenc Tagiskola, Sajószentpéter)

Különdíjat nyertek: 

⇒ Sipter Molli (Pollack Mihály Általános Iskola)
⇒ Király Bence (Kazinczy Ferenc Tagiskola)
⇒ Kovács Miklós (Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola)

 

„Ember és állat között semmi lényegbevágó különbséget nem tudok.
Az a tétel, hogy az ember nem testvére az állatoknak, éppannyira megdőlt, mint az, hogy a Nap forog a Föld körül”

– írta Kosztolányi Dezső, s ahogyan a pályázat kapcsán kiderült, a kazincbarcikai fiatalok is egyre inkább így gondolkodnak…

További híreink

Még a színek is a mozgást sugallják — hétfőn helyére kerül a bicikliversenyző szobra

Dátum: 2024. máj 05. 19:01

Nagy nap lesz május 6. Kazincbarcika életében. Elkészült és a helyére kerül a város új alkotása, a Tour de Hongrie ihlette bicikliversenyző szobor. Szőke Gábor Miklós újabb alkotása a 26-os főút Attila úti körforgalmában kap helyet.

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk