https://kolorline.hu/Tanműhelyátadó és pályaválasztási kiállítás a Deákban

Tanműhelyátadó és pályaválasztási kiállítás a Deákban

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcikán minden iskolaépület fejlesztése fontos, hiszen nem mindegy, hogy milyen körülmények között tanulnak a diákok, ráadásul a városkép is szépül. Erről beszélt a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola tanműhelyének átadóján Szitka Péter polgármester. Az intézmény tanműhelyének felújítása a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, valamint az Ózdi Szakképzési Centrum saját forrásának bevonásával, 175 millió Ft-os ráfordítással valósult meg.

Néhány nappal ezelőtt adták át ünnepélyesen a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola felújított iskolaépületét, amely Kazincbarcika Város Önkormányzatának, mint fenntartónak köszönhetően újult meg, a Regionális Fejlesztési Alap 335 millió Ft-os támogatási keretösszegének felhasználásával.

Most pedig érkezett a ráadás: elkészült az oktatási intézmény tanműhelyének rekonstrukciója is, amely a Kulturális és Innovációs Minisztérium jelentős támogatásával és az Ózdi Szakképzési Centrum saját forrásának bevonásával, összesen 175 millió Ft-ból újult meg. 

A tanműhelyátadón Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Szakképzési Centrum kancellárja elmondta, hogy az elmúlt 40 év nyomot hagyott a tanműhelyen, ezért 2021-ben, az akkor fenntartóként működő Innovációs és Technológiai Minisztériumtól kértek támogatást a felújításra. A munkálatok során az épület külső szigetelésére, a külső nyílászárók és ablakok cseréjére, az aula burkolatának cseréjére, a földszinti és az emeleti folyosó burkolatcseréjére, részleges mosdófelújításra került sor, valamint az épület külső felülete is új színt kapott. 

Tuza Ottó, az Ózdi Szakképzési Centrum főigazgatója azt közölte, hogy a 2021-ben kezdődő felújítások zökkenőmentesen zajlottak, köszönhetően Fenyvesi Dezső vállalkozónak, akinek munkáját dicséri a végeredmény. A főigazgató egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy a szakképzési centrum és a kazincbarcikai önkormányzat együttműködése igen példaértékű.

Az átadón részt vett Pölöskei Gáborné, a KIM szakképzésért felelős helyettes államtitkára, aki kiemelte a felújítással kapcsolatban, hogy még a színválasztás is kiváló volt. A Kolorline-nak kifejtette: a tanműhely külalakja így különösen illik Kazincbarcika hangulatához, amelyet színesnek és vidámnak talált. 

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere beszédében úgy vélte, hogy a városban gyakori felújítások pozitívan járulnak hozzá a diákok tanulásához, biztosítva számukra a megfelelő hátteret és körülményeket. 

„Az, hogy a szakképzés fejlődik, és bármilyen formában, akár csomagolásában, akár beltartalmában növekedést, fejlődést, minőséget képvisel, az nemcsak a városnak fontos, hanem a térségnek és az egész országnak is. Nagy öröm és megnyugvás, ha bármilyen ilyen jellegű fejlesztésben partnerek tudunk lenni” – jelentette ki a városvezető.

Az átadó napján pályaválasztási kiállításnak is helyszínt adott a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola. A diákok sorra járták a kiállító standokat, betekintést nyerve azokba a szakmákba, amelyeket az egyes intézményekben sajátíthatnak el. A kiállításon az Ózdi SZC Bródy Imre Technikum, az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola, az Ózdi SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Szakképző Iskola, az Ózdi SZC Surányi Endre Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium és az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola képviseltette magát. Utóbbi igen nagy sikerrel, hiszen több diák is úgy nyilatkozott, hogy szeretne Kazincbarcikán maradni, így a Deák suli szakmái közül fog választani a továbbtanulás idején.



 

További híreink

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 13. 22:11

Idén is várja Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusokat, hogy köszöntse őket pedagógusnap alkalmából. A programnak június 5-én (szerdán) 15:00 órától a Don Bosco Sportközpont ad otthont, a vendégfellépő pedig Bereczki Zoltán lesz.

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Dátum: 2024. máj 13. 20:43

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

Rapid szoboravató a körforgalomban

Dátum: 2024. máj 11. 22:03

Gyors, de annál látványosabb avatója volt Szőke Gábor Miklós szobrászművész legújabb alkotásának Kazincbarcikán. A Tour de Hongrie kerékpáros szobor az Attila úti körforgalomban suhan, és a verseny 3. szakaszának rajtja előtt adták át hivatalosan.

Elismerésben részesült a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője

Dátum: 2024. máj 11. 09:00

Vincze Csaba nyugalmazott alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságért díjat kapta meg. A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője szakmai munkájának támogatásáért vehette át az elismerést.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk