https://kolorline.hu/Junior Diákolimpia, mint élményközpontú sportfesztivál

Junior Diákolimpia, mint élményközpontú sportfesztivál

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Haladó szellemű diáksportfesztiválnak adott teret a Kazinczy Ferenc Tornacsarnok november 27-én. A fiatalok itt nem versenyeztek, csak sportoltak és élményeket szereztek. Kazincbarcika ezzel a Magyar Diáksport Szövetség egy országos eseményéhez csatlakozott.

November 27-én 13:00 órától kezdődött Kazincbarcikán a széles körű diáksport mozgalmas két órája “Diákolimpia Junior Élményközpontú Sportfesztivál” néven, városi testnevelők szervezésében. A 2015-ben vagy később született általános iskolás fiúkat és lányokat 5 tagintézményből fogadták, iskolánként 20, összesen 100 főt. 

Az élményközpontú sportfesztivál filozófiája és annak megvalósulása

A gyerekek nagyon élvezték, hogy a hagyományos olimpiai szellemhez képest ez a program inkább az egyéni mozgásfejlesztésre és a városi szintű közösségépítésre koncentrált. A többtusás kihívás teljesítése ugyanis csapatokban történt. A csapattagok azonban sorshúzással kerültek össze, nem pedig egy-egy tagiskola színeiben. Így más-más intézmények diákjai együtt indulhattak a többféle sportágból összeállított feladatsoron.

A közösségi sportprogram menete

A sportpályát a következő sportágakra/feladatokra épített állomásokból osztották be a szervezők:

⇒ Függések, lengésesek
⇒ Labdavezetések, célba rúgás, -ütés, -dobás 
⇒ Futó-ugróiskola 
⇒ Kúszások, mászások
⇒ Lufiütögető
⇒ Trikószerző fogó két trikóval
⇒ Babzsákkal célzás
⇒ Célba dobás

Minden újonnan összeverődött csapat részt vett minden állomáson. A feladatokat zenére, kreatívan, saját preferenciák szerint hajtották végre, meghagyva az egyéni megoldások lehetőségét a megegyező cél felé is. A csoportok egy pecsételős füzetet és minden állomás teljesítéséért pecsétet kaptak.

Az éles sportolás közös bemelegítéssel kezdődött. Minden 10 perces éles feladatot megelőzött egy egyperces útba igazítás, majd egy egyperces pecsételtetés és elpakolás zárta.

A reform sportfesztivál célja

Bár mindegyik sportágnak megvolt a külön készség- és állapotfejlesztő törekvése, az összességüknek, így az egész rendezvénynek is tudatos mozgatórugói voltak nevelői oldalról.

A program fináléjában a testnevelők a résztvevő gyerekekkel átbeszélték a tanulságokat és az élményeket, tagiskolánként oklevelet, gyermekenként pedig egy tábla csokoládét osztottak ki, majd közös egy közös fotó elkészítésével köszöntek el egymástól.

További híreink

Mutatós Kolorcity-logós hulladékgyűjtők lepték el a várost

Dátum: 2024. máj 14. 06:27

Kazincbarcika sok minden más mellett a hulladékgyűjtő edények városa is. Amennyire prózai ez az állítás, annyira fontos, hiszen ez a köztisztaság egyik legfőbb eszköze. Ennek az áldott állapotnak a fenntartása időről időre pótlással, cserével jár, de a bővítés sem idegen a várostól. Idén tavasszal nagyjából 60 új, Kolorcityhez illő dizájnszemetessel gazdagodott a város.

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 13. 22:11

Idén is várja Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusokat, hogy köszöntse őket pedagógusnap alkalmából. A programnak június 5-én (szerdán) 15:00 órától a Don Bosco Sportközpont ad otthont, a vendégfellépő pedig Bereczki Zoltán lesz.

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Dátum: 2024. máj 13. 20:43

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

Rapid szoboravató a körforgalomban

Dátum: 2024. máj 11. 22:03

Gyors, de annál látványosabb avatója volt Szőke Gábor Miklós szobrászművész legújabb alkotásának Kazincbarcikán. A Tour de Hongrie kerékpáros szobor az Attila úti körforgalomban suhan, és a verseny 3. szakaszának rajtja előtt adták át hivatalosan.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk