https://kolorline.hu/Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

Nem kis eredmény, hogy Kazincbarcika ismét elnyerte a Virágos Magyarország verseny egyik legnagyobb elismerést képviselő Arany Rózsa díját. Az országban összesen 492 település nyújtott be a győzelem reményében pályázatot. A díjakat november 24-én adták át az Eiffel Műhelyházban, Budapesten, ahol öt települési kategóriában és hat kiemelt témában került sor a győztesek kihirdetésére.

Városunk tereit és utcáit látva persze nem meglepő, hogy a zsűri – akiknek tagjai között turisztikai szakemberek, illetve önkéntes kertész-, tájépítész- és településtervező mérnökök foglaltak helyet – végül Országos Arany Rózsa minőségi díjjal jutalmazta Kazincbarcika virágos és esztétikus környezetre való törekvését.

Az eredmény hallatán Molnár Péter főkertész arról beszélt, hogy ő maga is mindig azon gondolkodik, hogy mivel tudná még szebbé, különlegesebbé tenni a város zöldterületeit.

Kazincbarcika az országban az egy főre jutó legnagyobb zöldfelületekkel rendelkező városok egyike, és ezekkel a zöldfelületekkel a város igen jól gazdálkodik. Nagyon szép növényekkel betelepített játszótereink, parkjaink, ligeteink vannak, ahol a jövőben is nőttön nőnek majd az ültetésre kerülő virágok — nyilatkozta a főkertész a Kolorline-nak.

A főkertész büszkeségében természetesen a városlakók is osztoznak, akik az elmúlt években már igazán hozzászokhattak a településnek kijáró nívós elismerésekhez. 2022-ig ugyanis nem kevesebb, mint 9 díjat gyűjtött be a város. A Virágos Város díja, a Regionális különdíj, az Arany Rózsa díj, az Év Városa különdíj, a Magyar Önkormányzati Főkertészek Egyesületének különdíja, és a Magyar Tájépítészek Szövetségének különdíja után idén újabb arany rózsát termett a természetközeli gondolkodás, ami a városvezetők számára különösen fontos.

„A mi városunk gyakorlatilag egy iparváros, ami korábban a szürkeségéről volt ismert, ma pedig már a legszínesebb település Magyarországon — jelentette ki Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere. Ám még egy ilyen siker után is tudjuk, hogy hol kell javítani, hogyan lehetne még szebbet csinálni. Városunk főkertésze például már idén a 2024-es évre készül, amikor hagymás növényekkel szeretné színpompába öltöztetni a 70. születésnapját ünneplő Kazincbarcikát.”

Mint megtudtuk, a város jövőre is indulni kíván a megmérettetésen, és a cél az, hogy Kazincbarcika. továbbra is megőrizze az utcák, terek virágos és zöld arculatát. Ez ugyanis nemcsak a város pozitív hírnevét és turisztikai látogatottságát segíti elő, de a lakók jobb életminőségéhez is hozzájárul.

 

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk