https://kolorline.hu/Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

Nem kis eredmény, hogy Kazincbarcika ismét elnyerte a Virágos Magyarország verseny egyik legnagyobb elismerést képviselő Arany Rózsa díját. Az országban összesen 492 település nyújtott be a győzelem reményében pályázatot. A díjakat november 24-én adták át az Eiffel Műhelyházban, Budapesten, ahol öt települési kategóriában és hat kiemelt témában került sor a győztesek kihirdetésére.

Városunk tereit és utcáit látva persze nem meglepő, hogy a zsűri – akiknek tagjai között turisztikai szakemberek, illetve önkéntes kertész-, tájépítész- és településtervező mérnökök foglaltak helyet – végül Országos Arany Rózsa minőségi díjjal jutalmazta Kazincbarcika virágos és esztétikus környezetre való törekvését.

Az eredmény hallatán Molnár Péter főkertész arról beszélt, hogy ő maga is mindig azon gondolkodik, hogy mivel tudná még szebbé, különlegesebbé tenni a város zöldterületeit.

Kazincbarcika az országban az egy főre jutó legnagyobb zöldfelületekkel rendelkező városok egyike, és ezekkel a zöldfelületekkel a város igen jól gazdálkodik. Nagyon szép növényekkel betelepített játszótereink, parkjaink, ligeteink vannak, ahol a jövőben is nőttön nőnek majd az ültetésre kerülő virágok — nyilatkozta a főkertész a Kolorline-nak.

A főkertész büszkeségében természetesen a városlakók is osztoznak, akik az elmúlt években már igazán hozzászokhattak a településnek kijáró nívós elismerésekhez. 2022-ig ugyanis nem kevesebb, mint 9 díjat gyűjtött be a város. A Virágos Város díja, a Regionális különdíj, az Arany Rózsa díj, az Év Városa különdíj, a Magyar Önkormányzati Főkertészek Egyesületének különdíja, és a Magyar Tájépítészek Szövetségének különdíja után idén újabb arany rózsát termett a természetközeli gondolkodás, ami a városvezetők számára különösen fontos.

„A mi városunk gyakorlatilag egy iparváros, ami korábban a szürkeségéről volt ismert, ma pedig már a legszínesebb település Magyarországon — jelentette ki Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere. Ám még egy ilyen siker után is tudjuk, hogy hol kell javítani, hogyan lehetne még szebbet csinálni. Városunk főkertésze például már idén a 2024-es évre készül, amikor hagymás növényekkel szeretné színpompába öltöztetni a 70. születésnapját ünneplő Kazincbarcikát.”

Mint megtudtuk, a város jövőre is indulni kíván a megmérettetésen, és a cél az, hogy Kazincbarcika. továbbra is megőrizze az utcák, terek virágos és zöld arculatát. Ez ugyanis nemcsak a város pozitív hírnevét és turisztikai látogatottságát segíti elő, de a lakók jobb életminőségéhez is hozzájárul.

 

További híreink

Iskolára hangoló tematikájú kézműves gyermektábor zárta a nyarat

Dátum: 2024. aug 31. 11:13

A nyár legvégén egy ráadás kézműves tábor indult a gyerekek számára Kazincbarcikán, az eredményes júniusi előzményt követve. Az augusztus 26-án kezdődött második kézműves tábor — elődjének játékos tematikáját — az aktuális iskolakezdéshez szabta át. Ehhez illeszkedő kézműves technikákkal ismerkedhettek és témába vágó tárgyakat, például ceruzatartót készíthettek a kicsik.

Hirdetmény bérbeadásról

Dátum: 2024. aug 29. 11:45

Hirdetmény a kazincbarcikai Bercsényi utcai fiatalok garzonházi lakásainak, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban lévő bérlakások bérbeadásáról.

Szeptemberben új tanév indul – hétfőn becsengetnek az iskolákban

Dátum: 2024. aug 29. 09:24

Nem lehet majd órán mobilozni, csak kivételes esetben; kizárólag az oktatást segítve kerülhet a padra mobiltelefon. Az eszközök egy zárható szekrényben várják majd a tanítás végét. Ez is egy új szabály a következő tanévben. Mit kell tudni a hétfőn kezdődő, 2024/25-ös tanévről, mikor lesznek a tanítási szünetek, és mikor lesz a Gólyafióka-avató – ezeket foglaljuk össze.

Hagyományindító streetball-bajnokság Kazincbarcikán

Dátum: 2024. aug 28. 18:09

Augusztus 24-én, szombaton rendezték Kazincbarcika első újkori streetball-bajnokságát a KolorPlatzon. A félpályás, egy palánkra játszott, New Yorkból világhódító útjára indult kosárlabda-variáns városunkból és környékéről is gyorsan bevonzotta a játék szenvedélyes gyakorlóit. Egy hangulatos, népes, jól sikerült esemény alapozta meg a folytatást, a SLÁGER KSE támogatásával.

KolorTV élőben

Programajánló

Retró perspektíva ARC/ÉLEK - Kövesdi Tibor kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk