https://kolorline.hu/Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

Nem kis eredmény, hogy Kazincbarcika ismét elnyerte a Virágos Magyarország verseny egyik legnagyobb elismerést képviselő Arany Rózsa díját. Az országban összesen 492 település nyújtott be a győzelem reményében pályázatot. A díjakat november 24-én adták át az Eiffel Műhelyházban, Budapesten, ahol öt települési kategóriában és hat kiemelt témában került sor a győztesek kihirdetésére.

Városunk tereit és utcáit látva persze nem meglepő, hogy a zsűri – akiknek tagjai között turisztikai szakemberek, illetve önkéntes kertész-, tájépítész- és településtervező mérnökök foglaltak helyet – végül Országos Arany Rózsa minőségi díjjal jutalmazta Kazincbarcika virágos és esztétikus környezetre való törekvését.

Az eredmény hallatán Molnár Péter főkertész arról beszélt, hogy ő maga is mindig azon gondolkodik, hogy mivel tudná még szebbé, különlegesebbé tenni a város zöldterületeit.

Kazincbarcika az országban az egy főre jutó legnagyobb zöldfelületekkel rendelkező városok egyike, és ezekkel a zöldfelületekkel a város igen jól gazdálkodik. Nagyon szép növényekkel betelepített játszótereink, parkjaink, ligeteink vannak, ahol a jövőben is nőttön nőnek majd az ültetésre kerülő virágok — nyilatkozta a főkertész a Kolorline-nak.

A főkertész büszkeségében természetesen a városlakók is osztoznak, akik az elmúlt években már igazán hozzászokhattak a településnek kijáró nívós elismerésekhez. 2022-ig ugyanis nem kevesebb, mint 9 díjat gyűjtött be a város. A Virágos Város díja, a Regionális különdíj, az Arany Rózsa díj, az Év Városa különdíj, a Magyar Önkormányzati Főkertészek Egyesületének különdíja, és a Magyar Tájépítészek Szövetségének különdíja után idén újabb arany rózsát termett a természetközeli gondolkodás, ami a városvezetők számára különösen fontos.

„A mi városunk gyakorlatilag egy iparváros, ami korábban a szürkeségéről volt ismert, ma pedig már a legszínesebb település Magyarországon — jelentette ki Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere. Ám még egy ilyen siker után is tudjuk, hogy hol kell javítani, hogyan lehetne még szebbet csinálni. Városunk főkertésze például már idén a 2024-es évre készül, amikor hagymás növényekkel szeretné színpompába öltöztetni a 70. születésnapját ünneplő Kazincbarcikát.”

Mint megtudtuk, a város jövőre is indulni kíván a megmérettetésen, és a cél az, hogy Kazincbarcika. továbbra is megőrizze az utcák, terek virágos és zöld arculatát. Ez ugyanis nemcsak a város pozitív hírnevét és turisztikai látogatottságát segíti elő, de a lakók jobb életminőségéhez is hozzájárul.

 

További híreink

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 13. 22:11

Idén is várja Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusokat, hogy köszöntse őket pedagógusnap alkalmából. A programnak június 5-én (szerdán) 15:00 órától a Don Bosco Sportközpont ad otthont, a vendégfellépő pedig Bereczki Zoltán lesz.

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Dátum: 2024. máj 13. 20:43

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

Rapid szoboravató a körforgalomban

Dátum: 2024. máj 11. 22:03

Gyors, de annál látványosabb avatója volt Szőke Gábor Miklós szobrászművész legújabb alkotásának Kazincbarcikán. A Tour de Hongrie kerékpáros szobor az Attila úti körforgalomban suhan, és a verseny 3. szakaszának rajtja előtt adták át hivatalosan.

Elismerésben részesült a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője

Dátum: 2024. máj 11. 09:00

Vincze Csaba nyugalmazott alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságért díjat kapta meg. A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője szakmai munkájának támogatásáért vehette át az elismerést.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk