https://kolorline.hu/A központi konyha fejlesztése Kazincbarcikán

A központi konyha fejlesztése Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A TOP-1.1.3-15-BO1-2018-00027 azonosító számú, „KÖZPONTI KONYHA FEJLESZTÉSE KAZINCBARCIKÁN” című projekt megvalósítása Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Príma Kft. közös beruházásaként jött létre.

A fejlesztés az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatásával valósult meg, a szerződött támogatás összege: 171.000.000 Ft, a támogatás mértéke: 100 %.

A projekt céljai voltak:
► A közétkeztetést szolgáló konyhai, főző funkciók bővítése az ételkínálat szélesítése a sajátos igények kiszolgálása érdekében
► Meglévő konyhai eszközök korszerűsítése, tároló bővítése a hatékonyabb főzés szervezésének érdekében
► A főzésnek helyet biztosító központi konyha épület energiahatékonyságának javítása, a megújuló energiaforrás részarányának növelése

A fenti célokhoz illeszkedően az alábbi tevékenységek valósutak meg a projekt részeként.

A központi főzőkonyha épületének energetikai célú korszerűsítése, melynek keretében megvalósult a kültéri nyílászárók cseréje, illetve a homlokzati felületek és tetőszerkezet szigetelése, a nagy belmagasságú, kihasználatlan terek belső álmennyezetekkel történő ellátása. Az energetikai korszerűsítés részeként 113,85 kWp névleges teljesítményű napelem került felhelyezésre a tetőre.

A központi konyha épületen belül kialakításra került egy készétel előállítására szolgáló konyhai rész, illetve az édességipari termékek előállítását magasabb színvonalon biztosító cukrászüzem. Mindkét konyha helyiségbe szükséges volt a konyhai eszközök, így a készétel sokkolásához, csomagolásához, valamint a cukrászati tevékenységekhez szükséges eszközök beszerzése.

A beruházás része volt még az egészségesebb táplálkozás ösztönzése érdekében 5 db saláta és gyümölcs hűtő beszerzése, melyek kihelyezésre kerülnek a közétkeztetés részeként az iskolákban, ahol a társaság mindenkinek biztosítja a friss saláta, zöldség, gyümölcs elfogyasztásának lehetőségét. A saláták vagy kiegészítik a meglévő ételkínálatot, vagy alternatívát kínálnak az egyik főétel helyett. A városban korábban már két iskolában működött salátahűtő tesztüzemben, a visszajelzések kedvezőek, ami indokolja a hűtők más iskolákban, közintézményekben való további telepítését.

A Barcika Príma Kft a konyha működéséhez szükséges alapanyagokat törekszik helyi termelőktől igénybe venni, ennek érdekében megállapodást kötött a Barcika Park Kft-vel, (üzleti tervben bemutatásra került. A helyben előállított termékek beszerzésre törekszik, ennek kapcsán előtérbe helyezi a közbeszerzés során a megyében működő beszállítókat. A beszállítók helyszín szempontú bemutatása az üzleti tervben megtörtént.

A projektben új építés nem valósult meg. A tervezett fejlesztés egy korábban üresen maradt, egykor varrodának helyet adó üzemcsarnok, melyet a társaság Kazincbarcika Város Önkormányzat támogatásával 2015-ben alakított át központi konyhává.

A projekt teljeskörű zárására 2023. november 30-án kerül sor.

További híreink

Mutatós Kolorcity-logós hulladékgyűjtők lepték el a várost

Dátum: 2024. máj 14. 06:27

Kazincbarcika sok minden más mellett a hulladékgyűjtő edények városa is. Amennyire prózai ez az állítás, annyira fontos, hiszen ez a köztisztaság egyik legfőbb eszköze. Ennek az áldott állapotnak a fenntartása időről időre pótlással, cserével jár, de a bővítés sem idegen a várostól. Idén tavasszal nagyjából 60 új, Kolorcityhez illő dizájnszemetessel gazdagodott a város.

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 13. 22:11

Idén is várja Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusokat, hogy köszöntse őket pedagógusnap alkalmából. A programnak június 5-én (szerdán) 15:00 órától a Don Bosco Sportközpont ad otthont, a vendégfellépő pedig Bereczki Zoltán lesz.

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Dátum: 2024. máj 13. 20:43

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

Rapid szoboravató a körforgalomban

Dátum: 2024. máj 11. 22:03

Gyors, de annál látványosabb avatója volt Szőke Gábor Miklós szobrászművész legújabb alkotásának Kazincbarcikán. A Tour de Hongrie kerékpáros szobor az Attila úti körforgalomban suhan, és a verseny 3. szakaszának rajtja előtt adták át hivatalosan.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk