https://kolorline.hu/December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Sokaknak feltűnt, hogy a Barcika Park munkatársai az elmúlt napokban megkezdték a fényfűzérek és a kandeláberdíszek felszerelését Kazincbarcikán, a visszajelzés pedig több mint nagyszerű: láthatóan mindenki örömmel fogadja, hogy december 3-tól ismét fényben úszhat a város. 

A 2022-ben nagyon hiányzó díszkivilágítás szépsége ugyanis a többség lelkét megérinti. Ahogy Tóth Mária kazincbarcikai lakos mondta lapunknak:

„Szeretem nézni, mert gyönyörködöm benne. Széppé teszi a várost, tavaly ugye nem volt, de most örülök, hogy lesz. Én már nem foglalkozom a kivilágítással otthon, mert egyedül vagyok, ezért külön öröm, hogy a városban gondoskodnak erről.” 

Az esztétikai élmény a jelek szerint a férfiaknak is fontos, Rusznyák István kazincbarcikai lakosnak legalábbis mindenképp:

„Mindig szép Kazincbarcika, ilyenkor pedig különösen. Az adventi programokra is el fogunk menni, mert van kisgyermekünk” – mesélte a Kolorline kérdésére.    

Természetesen ahhoz, hogy rendben működjön a díszkivilágítás, időben el kellett kezdeni a szorgoskodást, tudtuk meg Sipos-Grédics Flórától, a Barcika Park Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől. 

„A háttérmunkálatok már októberben elkezdődtek, a Jókai iskolában szereltük a kandeláberdíszeket, szegények 2 éve ott várakoztak, hogy újra kikerüljenek. November elején aztán elkezdtük kihelyezni a városban őket, a fényfüzérek is folyamatosan kerülnek fel a fákra. Nagyon sok kollégával kint vagyunk, és az utolsó pillanatig dolgozni fogunk, hogy csoda szép legyen a város december 3-ára” –  részletezte teendőiket Sipos-Grédics Flóra, s egyúttal elárulta, hogy meglepetésekkel is készülnek.

Eggyel több ok tehát arra, hogy december 3-án mindenki megcélozza a Fő teret, ahol advent első vasárnapja alkalmából együtt ünnepel a város. A díszkivilágításon túl karácsonyi gasztroterasz, fényfestés és jégszobrászat is várja majd az érdeklődőket. 

 

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk