https://kolorline.hu/Indul a Rózsa utcai orvosi rendelő korszerűsítése és felújítása

Indul a Rózsa utcai orvosi rendelő korszerűsítése és felújítása

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Széchenyi Terv Plusz program keretén belül 144,02 millió forint 100 százalékban vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült Kazincbarcika Város Önkormányzata, a TOP_PLUSZ-3.3.2-21- BO1-2022-00043 azonosító számú, „Helyi egészségügyi alapellátás fejlesztése a Rózsa utcai orvosi rendelőnél” című támogatási kérelem keretén belül.

 

 

 

A beruházás célja az 5-ös számú háziorvosi körzetet ellátó orvosi rendelő épületének korszerűsítése és felújítása, az épület gazdaságosabbá tétele és megújuló energia hasznosítása a korszerű üzemeltetés érdekében, valamint az egészségügyi alapellátási intézmény megközelítését szolgáló parkoló-férőhely létesítése és udvarrekonstrukció. A fejlesztés további céljai közé tartozik az ellátások biztosításához szükséges 60/2003. (X.20.) ESzCSM rendelettel összhangban lévő orvosi eszközök beszerzésének megvalósítása, illetve a betegek hatékonyabb ellátását szolgáló elektromos meghajtású személygépjármű beszerzése.

A projekt elemei közé tartozik a 3700 Kazincbarcika, Rózsa utca 5. szám alatt található orvosi rendelő épület előtetőinek felújítása, a tetőszerkezet cseréje, napelemes rendszer telepítése, valamint a fűtéskorszerűsítés, továbbá a nyílászárók cseréje a fő és melléképületben. Sor kerül többek között a teljes villamosrendszer felújítására, a beltéri burkolatok cseréjére és felújítására, a beltéri ajtók felületi felújítására, a belső falak és mennyezet glettelésére és festésére, a kerítés felújítására és az udvar rekonstrukciójára. Fontos cél, hogy a projektben megvalósuló egészségügyi szolgáltatások fejlesztésével a lakók minőségi szolgáltatásban részesüljenek, az esélyegyenlőség elveinek megfelelően megvalósuljon a teljes lakosság, beleértve a fogyatékossággal élő, illetve a megváltozott munkaképességű személyek alapellátáshoz való hozzáférése.

A város vezetésének állandó célja egy olyan élhetőbb település kialakítása, amely hosszú távon képes a lakosság helyben tartására és a fiatalok településhez kötésére. Tekintettel arra, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzatának egyik kötelező és önként vállalt feladata az egészségügyi és szociális alapellátás, így a Rózsa utcai orvosi rendelő korszerűsítése és felújítása a hatékonyabb és modernebb egészségügyi alapellátás célját szolgálja.

A beruházás ideje alatt az orvosi rendelő ideiglenesen a 3700 Kazincbarcika, Május 1. út 13. szám alatt található épületben kap helyet.

A projektben megfogalmazott célok teljes megvalósítására várhatóan 2024. június végéig kerül sor.

További híreink

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 13. 22:11

Idén is várja Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusokat, hogy köszöntse őket pedagógusnap alkalmából. A programnak június 5-én (szerdán) 15:00 órától a Don Bosco Sportközpont ad otthont, a vendégfellépő pedig Bereczki Zoltán lesz.

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Dátum: 2024. máj 13. 20:43

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

Rapid szoboravató a körforgalomban

Dátum: 2024. máj 11. 22:03

Gyors, de annál látványosabb avatója volt Szőke Gábor Miklós szobrászművész legújabb alkotásának Kazincbarcikán. A Tour de Hongrie kerékpáros szobor az Attila úti körforgalomban suhan, és a verseny 3. szakaszának rajtja előtt adták át hivatalosan.

Elismerésben részesült a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője

Dátum: 2024. máj 11. 09:00

Vincze Csaba nyugalmazott alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságért díjat kapta meg. A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője szakmai munkájának támogatásáért vehette át az elismerést.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk