https://kolorline.hu/Remek hangulatú kreatív karácsonyváró családi délután Kazincbarcikán

Remek hangulatú kreatív karácsonyváró családi délután Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A kazincbarcikai önkormányzat 2017-ben induló közösségi integrációs programjának utolsó állomásaként megtartott foglalkozáson a kézművesség mellett a zene is főszerepet kapott.

Kazincbarcikán nemcsak az idősek hónapjában jellemző a generációk szeretetteli találkozása. Jó példa volt erre az a december 1-én rendezett karácsonyváró családi délután, amelynek a Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Technikum, Gimnázium és Kollégium adott otthont, s amelyre a kazincbarcikai önkormányzat 2017-ben induló közösségi integrációs programjának utolsó állomásaként került sor.  

A fiatalabb korosztályt képviselő önkéntes kézművesek lelkesen színeztek, vágtak, ragasztottak, hogy szorgos kezeik munkája nyomán végül rengeteg ötletes karácsonyi dísz szülessen. A kézműves foglalkozást az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagjai vezették két nemzedéket áthidalóan, a gyerekek pedig szinte alig maradtak el a tapasztalt idősek mellett ügyességben. Harsányi Jázmin Eperke hatodik osztályos tanuló például háromdimenziós házat és Mikulás figurát készített. Nótár Éva Zsuzsanna ötödikes diák pedig ugyanilyen örömmel mutatta meg az általa ragasztott angyalkát és télapót, s azt is elmesélte, hogy szívesen jár ehhez hasonló kézműves foglalkozásokra.

Ahogy azt Pelle Anna, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub vezetője két karácsonyi dísz elkészítése között a Kolorline-nak elmesélte, civil társaságként gyakran igyekeznek segíteni az önkormányzat munkáját.   

„Néhány éve meghívtak minket Herbolyára egy kézműves program levezetésére, és akkora sikerünk volt, hogy úgy gondoltuk, máskor is csinálunk ilyet, mert igény van rá” – idézte fel az előzményeket. „Azóta nemcsak Kazincbarcikán, de más településeken, például Kurityánban és Miskolcon is tartunk hasonló foglalkozásokat. Ma a papírral végzett munkáé volt a főszerep, háromdimenziós képek, télapós kifestők, kulcstartók, fenyőfák készültek, amelyekbe szaloncukrot rejtettünk a gyerekek, így dupla volt az öröm: díszhez és desszerthez is jutnak.” 

A karácsonyváró programon szintén résztvevő Bukó Géza önkormányzati képviselő szerint a 2017 óta futó pályázat maradéktalanul elérte eredeti célját, és aktív, hasznos időtöltést nyújtott a szociálisan hátrányos helyzetben élő fiataloknak és gyerekeknek. 

„A pályázat kapcsán az elmúlt években nagy segítséget nyújtott az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub” – hangsúlyozta „Ma is ők vannak jelen, és az itt lévő általános és középiskolás gyerekek részvételével olyan kézműves foglalkozást valósítottak meg, ami párját ritkítja.” 

A program során nemcsak a kreatív alkotás, de a zene is főszerepet kapott, méghozzá az Egyszervolt mesezenekarnak köszönhetően. A buzgó önkéntes kézművesek ekkor már csak a lábukat mozgatták a dallam ütemére, ám meg is érdemelték a pihenést – hiszen ők már saját készítésű díszekkel várják a karácsonyt.  

További híreink

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Vidám nyáresti kerti muzsika

Kazincbarcika, Avilai Nagy Szent Teréz római katolikus templom kertje

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk