https://kolorline.hu/Remek hangulatú kreatív karácsonyváró családi délután Kazincbarcikán

Remek hangulatú kreatív karácsonyváró családi délután Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A kazincbarcikai önkormányzat 2017-ben induló közösségi integrációs programjának utolsó állomásaként megtartott foglalkozáson a kézművesség mellett a zene is főszerepet kapott.

Kazincbarcikán nemcsak az idősek hónapjában jellemző a generációk szeretetteli találkozása. Jó példa volt erre az a december 1-én rendezett karácsonyváró családi délután, amelynek a Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Technikum, Gimnázium és Kollégium adott otthont, s amelyre a kazincbarcikai önkormányzat 2017-ben induló közösségi integrációs programjának utolsó állomásaként került sor.  

A fiatalabb korosztályt képviselő önkéntes kézművesek lelkesen színeztek, vágtak, ragasztottak, hogy szorgos kezeik munkája nyomán végül rengeteg ötletes karácsonyi dísz szülessen. A kézműves foglalkozást az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagjai vezették két nemzedéket áthidalóan, a gyerekek pedig szinte alig maradtak el a tapasztalt idősek mellett ügyességben. Harsányi Jázmin Eperke hatodik osztályos tanuló például háromdimenziós házat és Mikulás figurát készített. Nótár Éva Zsuzsanna ötödikes diák pedig ugyanilyen örömmel mutatta meg az általa ragasztott angyalkát és télapót, s azt is elmesélte, hogy szívesen jár ehhez hasonló kézműves foglalkozásokra.

Ahogy azt Pelle Anna, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub vezetője két karácsonyi dísz elkészítése között a Kolorline-nak elmesélte, civil társaságként gyakran igyekeznek segíteni az önkormányzat munkáját.   

„Néhány éve meghívtak minket Herbolyára egy kézműves program levezetésére, és akkora sikerünk volt, hogy úgy gondoltuk, máskor is csinálunk ilyet, mert igény van rá” – idézte fel az előzményeket. „Azóta nemcsak Kazincbarcikán, de más településeken, például Kurityánban és Miskolcon is tartunk hasonló foglalkozásokat. Ma a papírral végzett munkáé volt a főszerep, háromdimenziós képek, télapós kifestők, kulcstartók, fenyőfák készültek, amelyekbe szaloncukrot rejtettünk a gyerekek, így dupla volt az öröm: díszhez és desszerthez is jutnak.” 

A karácsonyváró programon szintén résztvevő Bukó Géza önkormányzati képviselő szerint a 2017 óta futó pályázat maradéktalanul elérte eredeti célját, és aktív, hasznos időtöltést nyújtott a szociálisan hátrányos helyzetben élő fiataloknak és gyerekeknek. 

„A pályázat kapcsán az elmúlt években nagy segítséget nyújtott az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub” – hangsúlyozta „Ma is ők vannak jelen, és az itt lévő általános és középiskolás gyerekek részvételével olyan kézműves foglalkozást valósítottak meg, ami párját ritkítja.” 

A program során nemcsak a kreatív alkotás, de a zene is főszerepet kapott, méghozzá az Egyszervolt mesezenekarnak köszönhetően. A buzgó önkéntes kézművesek ekkor már csak a lábukat mozgatták a dallam ütemére, ám meg is érdemelték a pihenést – hiszen ők már saját készítésű díszekkel várják a karácsonyt.  

További híreink

Gyermeki vetélkedődöntő és kiállítás a Zöld Völgy hulladékudvarában 

Dátum: 2024. máj 14. 13:00

A Tiszta Forrás Természet- és Környezetvédelmi Egyesület Természetfürkésző Játékot rendezett a Kazincbarcikai Tankerületi Központhoz tartozó iskolásoknak. A döntőbe jutott gyerekeket a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. Sajókazai Hulladékkezelő Centrumába vitték a sorsforduló döntő következő fordulóját lejátszani, és egyúttal tanulmányi túrán részt venni.

Mutatós Kolorcity-logós hulladékgyűjtők lepték el a várost

Dátum: 2024. máj 14. 06:27

Kazincbarcika sok minden más mellett a hulladékgyűjtő edények városa is. Amennyire prózai ez az állítás, annyira fontos, hiszen ez a köztisztaság egyik legfőbb eszköze. Ennek az áldott állapotnak a fenntartása időről időre pótlással, cserével jár, de a bővítés sem idegen a várostól. Idén tavasszal nagyjából 60 új, Kolorcityhez illő dizájnszemetessel gazdagodott a város.

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 13. 22:11

Idén is várja Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusokat, hogy köszöntse őket pedagógusnap alkalmából. A programnak június 5-én (szerdán) 15:00 órától a Don Bosco Sportközpont ad otthont, a vendégfellépő pedig Bereczki Zoltán lesz.

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Dátum: 2024. máj 13. 20:43

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk