https://kolorline.hu/Első adventvasárnap: a közösség erejének lángja is lobogott Kazincbarcikán

Első adventvasárnap: a közösség erejének lángja is lobogott Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A visszatérő szenzációs ünnepi fények mellett igazi családias rendezvény is várta a városlakókat december 3-án, az első adventi vasárnapon. A gasztoteraszon, fényfestésen és jégszobrászon kívül a meglepetésként bemutatkozott új látványelemeknek is nagy sikere lett.

December 3-án délután, első adventvasárnapon újra fénybe borult Kazincbarcika. A változatos programoknak köszönhetően jókedvű tömeg gyűlt össze. A különböző látványosságok után este 18:00 órakor együtt nézték meg, ahogy Dr. Makkai Orosolya alpolgármester lobbantotta lángra az első ünnepi gyertyát.

A gasztroterasz felhozatala

A Fő téri adventi órákban mindent megtalálhattunk, mi szemszájnak ingere. A gasztroteraszon ínycsiklandó illatok terjengtek, hála a többféle finom ételnek-italnak, és az elkövető kitelepülőknek, az edelényi Bárány Étteremnek, illetve a hazai pályás Borháló Borsodnak, a GinGinnek és a Pöttöm Patti Torta- és Cukrászműhelynek.

Újdonság az adventi látványvilágban

Az esztétikának is nagy sikere volt, főleg az új vezérelem, egy óriási, díszfényekkel ellátott mackó, „Barcika Macika személyében”. Rengetegen gyülekeztek előtte egy jó fotó kedvéért. 

A gyermekrajzpályázat győztes művei a falakon fényeskedhettek

Az adventen kívül mást is ünnepelhetett a sokadalom. Ezen a délutánon hirdették ki ugyanis a Barcika Art Nonprofit Kft. „Mesés kalandozás Kolorcityben” című rajzpályázatának nyerteseit, akik három kategóriában is könyvjutalmakat vehettek át Szitka Pétertől, Kazincbarcika polgármesterétől. A szervezők nem kevesebb, mint 247 beérkező pályamű közül válogathattak, amelyek mind  ötletesen ábrázolták a várost. Az alsó tagozatosok kategóriájának különdíjasa, Bihari Larina például azt rajzolta le, ahogy gyerekek játszanak a Fő teret díszítő Kolorcity felirat betűin. Ahogy mondta, nagyon kedveli a városban, hogy színes, szereti a szép házfalakat, és azt is, hogy sok a játszótér.

„Külön öröm, hogy idén megmozdult a felső tagozat is” – mondta Ursutzné Blága Krisztina, a Gyermekek Háza-Kézművesház vezetője. “Ez az előző években nem volt ennyire jellemző, de most nagyon aktivizálták magukat. Rendkívül színvonalas alkotások születtek mind az óvodás, az alsótagozatos és a felsőtagozatos korcsoportban is. Nehéz dolga is volt a zsűrinek. Éppen ezért szeretnénk, hogy legyen ezeknek a műveknek utóélete is valamilyen formában, de ez még maradjon meglepetés. Kivetítettük mindegyik kategória első három helyezett alkotását. Nagyon tetszettek a közönségnek, a gyerekek pedig nagyon büszkék voltak.”

Az este egy másik főattrakciója a jégszobrász megjelenése volt. A „művész” kezei közül kikerült jégbiciklivel akár fotót is lehetett készíteni.

Egy boldog közösségi advent

A városlakók közül többen is elégedettségüket fejezték ki a rendezvény kapcsán. A Sétálós Barátok Társasága például 12 fővel képviseltette magát advent első vasárnapján. A körükbe tartozó Szalai Györgyné külön elismeréssel nyilatkozott mind az ünnepi fényekről, mind a szervezésről. Véleményét Korpa Viktor kazincbarcikai lakos is osztotta, aki párjával és két gyermekével élvezte együtt az ünnepi hangulatot.

„Nagyon szépek a dekorációk, nagyon családias a hangulat,  jó, hogy szól itt a zene. Nagyszerű együtt lenni a családosokkal” – nyilatkozta a Kolorline-nak. 

A folytatás hasonló szellemben zajlik

Dr. Makkai Orsolya alpolgármester pedig megerősítette, hogy a következő három hét is a családokról fog szólni Kazincbarcikán. 

„Az adventi vasárnapokon továbbra is a Fő téren találkozunk majd. Többnyire gyerekeknek és családoknak szóló programokkal készülünk, a vasárnap délelőttöket pedig a Gyermekek Háza-Kézművesházban lehet kézműves foglalkozásokkal eltölteni. A sportos Kazincbarcikán nem maradhat ki a mozgás sem. December 9-én, szombaton a Fitt Barcika Karácsony rendezvényre mehetnek a sportolni vágyók az Irinyi Tornacsarnokba, a KolorPlatz területére, ahol sokféle mozgásformát lehet majd kipróbálni” – mondta el az alpolgármester asszony. 

A gyertyagyújtásra aztán mindenki elcsendesült, a hitet jelképező láng felvillanását azonban az elmélyülés pillanatai után felszabadult taps követte. Kazincbarcika láthatóan a közösség erejébe és az együttlét derűjébe vetett hittel kezdte az adventi időszakot. 

 

További híreink

Gyermeki vetélkedődöntő és kiállítás a Zöld Völgy hulladékudvarában 

Dátum: 2024. máj 14. 13:00

A Tiszta Forrás Természet- és Környezetvédelmi Egyesület Természetfürkésző Játékot rendezett a Kazincbarcikai Tankerületi Központhoz tartozó iskolásoknak. A döntőbe jutott gyerekeket a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. Sajókazai Hulladékkezelő Centrumába vitték a sorsforduló döntő következő fordulóját lejátszani, és egyúttal tanulmányi túrán részt venni.

Mutatós Kolorcity-logós hulladékgyűjtők lepték el a várost

Dátum: 2024. máj 14. 06:27

Kazincbarcika sok minden más mellett a hulladékgyűjtő edények városa is. Amennyire prózai ez az állítás, annyira fontos, hiszen ez a köztisztaság egyik legfőbb eszköze. Ennek az áldott állapotnak a fenntartása időről időre pótlással, cserével jár, de a bővítés sem idegen a várostól. Idén tavasszal nagyjából 60 új, Kolorcityhez illő dizájnszemetessel gazdagodott a város.

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 13. 22:11

Idén is várja Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusokat, hogy köszöntse őket pedagógusnap alkalmából. A programnak június 5-én (szerdán) 15:00 órától a Don Bosco Sportközpont ad otthont, a vendégfellépő pedig Bereczki Zoltán lesz.

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Dátum: 2024. máj 13. 20:43

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk