https://kolorline.hu/Rendhagyó integrációs testnevelésóra jógaoktatással

Rendhagyó integrációs testnevelésóra jógaoktatással

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Egy decemberi pénteken, ami más lett, mint a többi, Sütő Ágnes, Kazincbarcika Pro Urbe díjas sportszervezője és a Fitt Barcika oktatója érkezett Don Bosco Iskolába rendkívüli tornaórát tartani. Közben a jóga segítségével ösztönözte az egészségmegőrzésre a diákokat a “Közösségi integráció Kazincbarcikán, a Hámán Kató akcióterületen" című jó ügy keretében.

A „Közösségi integráció Kazincbarcikán, a Hámán Kató akcióterületen” című és TOP-5.2.1-15-BO1-2016-00012 azonosítószámú pályázat több éve alatt a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ már sok kreatív, fejlesztőjellegű programot kezdeményezett a hátránnyal, nehézséggekkel indulók számára. Most azonban újszerű esemény is került a sorba 2023. december 1-én. A KSZSZK megbízásával és a Barcika Art Nonprofit Kft. szervezésével megvalósult egy rendhagyó testnevelésóra a Don Bosco Általános Iskola, Szakképzö Iskola, Technikum, Gimnázium és Kollégium tornatermében.

 

Így zajlik egy rendhagyó testnevelésóra

 

„A mozgás szerepét az egészségmegőrzésben igyekeztem hangsúlyozni a gyerekeknek” – kezdte meséjét a foglalkozást tartó Sütő Ágnes, Kazincbarcika Pro Urbe díjas sportszervezője és a Fitt Barcika közkedvelt jógaoktatója. “A beszélgetést 15 perces jógával folytattuk, majd a végén egy megerősítő relaxációval zártuk. A legfontosabb, hogy megcsináltuk! Rögtön azzal kezdtem, hogy most tegyék le a telefonjaikat és figyeljenek rám. Igaz, hogy a jógát ténylegesen csak a diákok fele próbálta ki, a többiek a padon ülve nézték, de az aktív résztvevők annál fegyelmeztettebben csinálták végig. Sőt ők a fegyelmüket még a relaxációnál is megtartották, amit pedig gyakran elbohóckodnak a gyerekek” - zárta kerekre történetét az oktató.

Egyetlen mondat is elindíthatja a változást

 

Sütő Ágnes nagyon örült a meghívásnak, mondván, hogy szívesen társul olyan kezdeményezésekhez, melyektől előre halad a világ. 

 

“Nagyon fontos a nehezebb sorsú gyermekeket felkarolni és előrevinni – vallja Ágnes “Ezekkel a programokkal akár sokat is hozzátehetük az életükhöz, és egy jelentős részük vevő is volt erre. Nagy szeretettel jöttem hozzájuk. Ha csak egy hasznos mondatot meghall és megjegyez egy gyermek, akkor már megérte. Minden alkalmat érdemes megragadni ahhoz, hogy az emberek gondolkodása, szemlélete pozitív irányba változzon. A magam részéről, míg élek biztosan mindent megteszek ezért.

További híreink

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Vidám nyáresti kerti muzsika

Kazincbarcika, Avilai Nagy Szent Teréz római katolikus templom kertje

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk