https://kolorline.hu/Kolorcityhez méltón színesre sikerült a városi Mikulás-ünnepség

Kolorcityhez méltón színesre sikerült a városi Mikulás-ünnepség

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

December 6-án délelőtt az óvodások, délután pedig az általános iskolások találkozhattak a Mikulással, majd egy fergeteges koncerten is részt vehettek a gyerekek a Don Bosco Sportközpontban.

December 6-án zajlott a Barcika Art. Nonprofit Kft. szervezésében a városi Mikulás-ünnepség a Don Bosco Sportközpontban, ahol délelőtt az óvodások találkozhattak a puttonyossal, délután pedig az általános iskolásokra került a sor. 

Már a délelőtt is izgalmasan telt. A sportközpont lelátóit megtöltő csemeték csillogó tekintetének kereszttüzébe az ajándéksomagok után maga a Mikulás került. Egyöntetű, lelkes kiabálással köszöntötték őt. Aztán az egész rendezvény egy kis buliba csapott át, hiszen TomPeti és Barátai szórakoztatták zenés előadásukkal a legifjabb közönséget.

Kicsi kezek csápoltak a levegőben, gazdáik pedig gyakran a fellépőkkel együtt fújták a dalokat. Az ünnepség szemmel láthatóan felhőtlenre sikerült. 

„Találkoztunk a Mikulással, kaptunk ajándékot és egy szuper koncerten vettünk részt. Nagyon jól éreztem magamat, táncoltunk is”mesélte lelkesen a Kolorline kérdésére a Nefelejcs Óvodából érkező Lukács Boglárka. 

Gálik Valentinné tagóvoda-vezetőtől pedig azt is megtudtuk, hogy a Kazincbarcikai Összevont Óvodák összes gyerkőcét elhozták a Mikulás-ünnepségre. A gyerekek nagyon örültek az ajándékként kapott szaloncukrokkal megtöltött kulacsnak. 

 

„A koncertet is élvezték, sok dalt már ismertek az előadó repertoárjából, hiszen az oviban is szoktunk velük zenét hallgatni, énekelni” – foglalta össze a délelőtt élményeit Gálik Valentinné, tagóvoda-vezető.     

A kicsik boldog pillanatainak látványát természetesen nem hagyta ki Kazincbarcika polgármestere, Szitka Péter sem, aki elmondása szerint minden ilyen alkalmat nagyon fontosnak tart. Annak pedig különösen örült, hogy a városvezetés nevében ajándékokat is oszthatott a gyerkőcöknek, mind délelőtt, mind délután.  

„Az a legszebb, amikor a gyerekek még hisznek a Mikulásban, és még szebb, ha mi felnőttek is hiszünk. Ha pedig együtt tudunk ünnepelni a kazincbarcikai gyerekekkel, annak óriási a varázsa. Ilyenkor a mosolyaik láttán mindent feledünk" – mondta a városvezető. 

A sikeres ünnepségeknek köszönhetően a Mikulás is örömmel távozhatott nap végén Kolorcityből, hogy jövőre térjen vissza rénszarvasaival az unikornisos városba. 

 

További híreink

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk