https://kolorline.hu/Különleges vendég a Varázskert Bölcsődében Mikulás napján

Különleges vendég a Varázskert Bölcsődében Mikulás napján

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

December 6-án, 10:00 órától a Varázskert Bölcsőde gyermekei, szülői és pedagógusai is tárt karokkal várták a Mikulást. Ő pedig egy sejtelmes kopogtatás után az ajtót tárta szélesre. Egyforma sikere volt a gyermekek és felnőttek körében. Az ajándékozást és a közös fotózást csoportos kreatív foglalkozás követte a szülők bevonásával.

“Mi bölcsődék családbarát szolgáltató helyként arra törekednek, hogy a kivételes alkalmakat a szülőket együtt ünnepeljük – világított rá Ronyeczné Dobronyi Márta, a Varázskert Bölcsőde intézményegység-vezetője. „A családok pedig szeretnek a programok aktív részesei lenni.”

 

A vezetőtől azt is megtudtuk, hogy a gyermekek előre készültek a fehér szakállú eljövetelére, hogy a nagy napon már rövid versekkel és dalokkal fogadhassák. Szólt például a „Hull a pelyhes fehér hó” vagy a „Télapó itt van”. 

 

„A kisgyermek-nevelőink ebben az időszakban már a díszlettel is elvarázsolják a picik csoportját” – tárta fel Ronyeczné Dobronyi Márta. „A Mikulás napján az szaloncukor- és csomagosztás, illetve a fotózkodás után pedig már délelőtt kézműves foglalkozások színesítették tovább a napot. A legfőbb cél ilyen esetben az, hogy mindenki jól érezze magát.”

Az intézményegység-vezető szerint a várakozás volt az egyik legszebb része az eseménysornak, hogy mikor láthatják meg végre a gyermekek a várva várt piros ruhát és fehér szakállt. Aztán, amint egy titokzatos kopogás közelebb hozta a pillanatot, a felfokozott várakozáshoz láthatóan a szülők is csatlakoztak. 

 

“Az adventkor jellemző ráhangolódás és lelki készülődés itt is jelen volt. Ezeknek a gyerekeknek pedig a bölcsőde az első közössége – taglalta a bölcsőde vezetője “Többek között a Mikulással is itt találkoznak először. Egyöntetűen örömmel fogadták őt, de a gyermekek sem egyformák. Valaki bátor volt és rögtön odament hozzá, akár az ölébe ült. A távolságtartó gyerekeknél nagyobb volt az ijedelem, de a szülők megnyugtató jelenléte mindkét esetben csak jót tett.”  

 

Ronyeczné Dobronyi Márta kiemelte a jó kapcsolatukat a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központtal és fenntartójával, Kazincbarcika Város Önkormányzatával. Hálás volt, amiért ennyire támogatólag állnak az ilyen jellegű programokhoz, hiszen a mostani mikuláscsomagokat is az ő segítségükkel tudták megvalósítani.

A cikk fotóinak készítője a Varázskert Bölcsőde

További híreink

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Vidám nyáresti kerti muzsika

Kazincbarcika, Avilai Nagy Szent Teréz római katolikus templom kertje

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk