https://kolorline.hu/Mindenkit vár a házablakokban nyíló kertvárosi élő adventi kalendárium

Mindenkit vár a házablakokban nyíló kertvárosi élő adventi kalendárium

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Kertváros városrészének lakói aktívan hozzáteszik a magukét az advent városi szépségének kiterjesztéséhez. Karácsonyig december minden estéjén új, összesen 24 feldiszített ablak nyílik meg a külvilág elkápráztatására a Kertváros családi házain. Fel lehet keresni esténként az újonnan nyílót, vagy a végén körbe lehet sétálni majd az összeset.

A Horváth Henriett és Pálné Szendi Nóra vezetésével indult kezdeményezés egy megtestesült kertvárosi összekovácsoló. 

 

“Nórával tavaly kezdtünk az élő adventi kalendárium szervezésébe – kezdett a mesélésbe Horváth Henriett “bevalljuk, másoltuk az ötletet. Az országban már évek óta zajlik hasonló mozgalom. Nóra azonban felvetette az ötletet, hogy milyen jó lenne ugyanez nekünk. Nagyon-nagyon szeretünk a kertvárosban lakni. Jó közösségünk van, idősek, fiatalok. Szeretnénk még jobban összehozni a népet. Kicsit magunknak is csináljuk, mert nagyon szeretünk kreatívkodni.”

 

Egytől huszonnégyig terjednek a számozások, ahogy egy csokis adventi naptárnál megszokhattuk. Minden résztvevő család kijelölt egy ablakot, amelyet a megbeszélt nap délutánjáig kell feldíszíteni, megjelölve a számát. Nóra és Henriett pedig elmennek, lefotózzák és online is megosztják. Mindig reggel jelenítik meg, hogy melyik utca, hányas szám nyit aktuálisan adventi ablakot. 

“Fogalmunk sem lehet, hogy melyik ablakhoz mikor ki megy át. Előfordul, hogy csapatostól, barátokkal, kutyákkal indulunk” – árulta el Henriett. “Tavaly, amikor kinyílt a 24 ablak, mindenkinek készítettünk egy kis kézműves ajándékot. Meghirdettük, hogy melyik ablakhoz mikor érünk vele. Elég gyorsan összegyűltünk és borzasztó hidegben is végigmentünk. Akkor rénszavast kaptak, idén majd mást találunk ki a hátralévő napokban.”

 

A szervezők szerint a kreativkodástól az együttműködésen át a közös sétáig sok minden belefér a kezdeményezésükbe, amely kimozdulást jelenthet a taposómalomból. Tavaly a 24 résztvevő háztartásból még sokakat ismernek. Most viszont örülnek a 11 új csatlakozó családnak, amit az így kiesők sem bánnak, attól még ők is díszítik a házukat. A mozgalom gazdái vallják, hogy akinek idén nincs szám az ablakán, ugyanúgy hozzájuk tartozik.

 

Az aktuális házak koordinátái EBBEN a Facebook csoportban követhetők.

 

További híreink

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Vidám nyáresti kerti muzsika

Kazincbarcika, Avilai Nagy Szent Teréz római katolikus templom kertje

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk