https://kolorline.hu/Mindenkit vár a házablakokban nyíló kertvárosi élő adventi kalendárium

Mindenkit vár a házablakokban nyíló kertvárosi élő adventi kalendárium

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika Kertváros városrészének lakói aktívan hozzáteszik a magukét az advent városi szépségének kiterjesztéséhez. Karácsonyig december minden estéjén új, összesen 24 feldiszített ablak nyílik meg a külvilág elkápráztatására a Kertváros családi házain. Fel lehet keresni esténként az újonnan nyílót, vagy a végén körbe lehet sétálni majd az összeset.

A Horváth Henriett és Pálné Szendi Nóra vezetésével indult kezdeményezés egy megtestesült kertvárosi összekovácsoló. 

 

“Nórával tavaly kezdtünk az élő adventi kalendárium szervezésébe – kezdett a mesélésbe Horváth Henriett “bevalljuk, másoltuk az ötletet. Az országban már évek óta zajlik hasonló mozgalom. Nóra azonban felvetette az ötletet, hogy milyen jó lenne ugyanez nekünk. Nagyon-nagyon szeretünk a kertvárosban lakni. Jó közösségünk van, idősek, fiatalok. Szeretnénk még jobban összehozni a népet. Kicsit magunknak is csináljuk, mert nagyon szeretünk kreatívkodni.”

 

Egytől huszonnégyig terjednek a számozások, ahogy egy csokis adventi naptárnál megszokhattuk. Minden résztvevő család kijelölt egy ablakot, amelyet a megbeszélt nap délutánjáig kell feldíszíteni, megjelölve a számát. Nóra és Henriett pedig elmennek, lefotózzák és online is megosztják. Mindig reggel jelenítik meg, hogy melyik utca, hányas szám nyit aktuálisan adventi ablakot. 

“Fogalmunk sem lehet, hogy melyik ablakhoz mikor ki megy át. Előfordul, hogy csapatostól, barátokkal, kutyákkal indulunk” – árulta el Henriett. “Tavaly, amikor kinyílt a 24 ablak, mindenkinek készítettünk egy kis kézműves ajándékot. Meghirdettük, hogy melyik ablakhoz mikor érünk vele. Elég gyorsan összegyűltünk és borzasztó hidegben is végigmentünk. Akkor rénszavast kaptak, idén majd mást találunk ki a hátralévő napokban.”

 

A szervezők szerint a kreativkodástól az együttműködésen át a közös sétáig sok minden belefér a kezdeményezésükbe, amely kimozdulást jelenthet a taposómalomból. Tavaly a 24 résztvevő háztartásból még sokakat ismernek. Most viszont örülnek a 11 új csatlakozó családnak, amit az így kiesők sem bánnak, attól még ők is díszítik a házukat. A mozgalom gazdái vallják, hogy akinek idén nincs szám az ablakán, ugyanúgy hozzájuk tartozik.

 

Az aktuális házak koordinátái EBBEN a Facebook csoportban követhetők.

 

További híreink

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk