https://kolorline.hu/Nyúlcipőt húztak a Mikulás-kocogás indulói a jótékonykodásért

Nyúlcipőt húztak a Mikulás-kocogás indulói a jótékonykodásért

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kazincbarcikán hagyománynak számító program nemcsak kiváló hangulatban, de eredményesen is zajlott: a szervezők által begyűjtött nagyságrendileg 200 darab nevezői mikuláscsomag egy része már másnap eljutott a rászoruló herbolyai gyermekekhez.

Sportos önkéntesek tömege gyűlt össze december 6-án a Barcika Art Nonprofit Kft. szervezésében zajló Mikulás-kocogáson. A rendezvény célja az egészséges életmód népszerűsítésén és egy új közösségkovácsoló élményen kívül idén is a jótékonyság volt. A résztvevőktől nevezési díjként kért saját készítésű mikuláscsomagokat a rászoruló, nehéz sorsú családok gyermekeinek továbbították a szervezők. 

Amint a piros-fehér startpisztoly eldurrant…

A több éves hagyományt jelentő program egy jókedvű közös bemelegítéssel vette kezdetét, hogy aztán a különböző korosztályokat képviselő jelentkezők nekifussanak a 3 kilométeres távnak.  A visszaszámlálást követően akadt, aki szinte kirobbant a Fő téri startkapuból. Mások megfontoltabb és egyenletesebb tempót választottak, a lelkesedés azonban mindenki részéről hasonlóan óriásinak bizonyult. 

Egyesek négylábú kedvenceiket is elhozták a kocogásra. Kertész Ágota, helyi kutyakiképző iskola vezetője például terápiás kutyusaival együtt vette fel a nyúlcipőt. Ahogy mondta, a jótékonykodáson túl a kikapcsolódás és a szabadban együtt töltött idő élménye vonzotta az élményfutásra. 

Versenyek a versenyben és a győzteseik

A futamon összesen 172 résztvevő vett részt, köztük Kolorcity Kazincbarcika Sport Club tagjai, akiknek külön felajánlása volt, hogy hajléktaktalan szállóknak visznek élelmiszert. A nagyszámú induló pedig nemcsak a tempó tekintetében versenyezett egymással. A szervezők egyes rendkívüli kocogókat különdíjakkal illettek: 

  • A legrondább karácsonyi csúnya pulcsit Révészné Tarcali Evelin viselte.

  • A verseny legfiatalabb rajtolója az anyukája hátán futott, mindössze 9 hónapos Lisztes Anna Csenge lett.
  • A legidősebb futó pedig a 74 éves Láng László
  • A legszebb jellemzes négylábú versenyben Soltész Zita Panthara és Bridget nevű kedvence, illetve Godzsák Nelli kutyusa, Mogyoró győzedelmeskedett

A jótékony cél: itt tényleg hasznos volt a futás!

A sportcipős lábak (vagy épp csupasz kutyamancsok) pedig nem hiába „dübörögtek” végig rendőri felvezetés mellett Kazincbarcika díszkivilágításban úszó utcáin. A mikuláscsomagok egy része például már másnap a rászoruló herbolyai gyermekek kezébe került, akik az ajándékozást megelőzően az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagjaival kézműveskedhettek. István Zsolt, a Kazincbarcika Szociális Szolgáltató Központ vezetője nagy örömmel adta át a kicsiknek a mozgékony városlakóktól származó adományokat. 

A sportos jótékonykodóknak most ismét egy évük van arra, hogy a következő Mikulás-kocogáson is edzetten álljanak a starthoz. 

 

További híreink

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk