https://kolorline.hu/Kétszeresen jótékonykodott az idei adventkor a KBSC

Kétszeresen jótékonykodott az idei adventkor a KBSC

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A 2023-as ünnepekhez közeledve két jótékonysági akciót is szervezett a Kolorcity Kazincbarcika SC. A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ által működtetett Éjjeli Menedékhely és Nappali Melegedő hajléktalanjainak adtak át adományokat, illetve a múcsonyi „Betti menedéke” nevű állatmenhely kutyáinak és macskáinak vitt túlélőtápot a csapat.

Göndör Judit, a KBSC kommunikációs vezetője szerint a sportszervezet nagyon fontosnak tartja az ilyen jellegű társadalmi szerepvállalást, és azt, hogy a közösség erejét felhasználva segítsen, ahol, amikor és ahogyan tud. Ezért figyeltek párhuzamosan az utcán élő emberek ellátására, valamint az örökbefogadásra váró kutyák és macskák jólétére is. 

Ünnepi étkek a gazdátlan állatoknak

A túlélő csomagokkal a KSBC egész csapata és stábja elutazott a múcsonyi önkormányzat telephelyén működő állatmenedékre december 8-án. Cél volt segíteni a sokszor méltatlan körülmények közül, többek között úszó faágról, végeláthatatlan mezőről, szemétdombról kimentett kutyákat, macskákat. A játékosok a tavalyi hasonló látogatás után sajnos sok olyan állattal találkoztak újra, akiknek egy év alatt sem sikerült gazdát találni. Amíg egyes lakók virgoncok és felszabadultak voltak, addig mások a drámai múltjuk reflexeitől mozogva megriadtak, elzárkóztak. 

Aki hasonlóan szívesen segítené a menhelyet, akárcsak kis adománnyal is, a következő számlaszámon teheti meg: 10405028-50527085-68821001



Sportos gesztusok a fedélnélkülieknek 50 adag étel tetejébe

Ugyanezen a napon a KBSC csapatának nyolcfős küldöttsége kereste fel személyesen a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ által üzemeltetett Éjjeli Menedékhely és Nappali Melegedőt, ételadománnyal segítve a klienseket. 

A Kolorcity Kazincbarcika SC ötven adag ételt adott át az adományozás során, melyet István Zsolt, a KSZSZK igazgatója és Balajti Auguszta intézményegység-vezető nagy köszönettel fogadott.

A klub azon túl, hogy hozzájárul a fedélnélküliek ellátásához, cselekedetével szeretné felhívni közönsége figyelmét a hajléktalanok nehézségeikre. A kilátogató nyolcas fogat így állt össze:

⇒ Csábi József, a Kolorcity Kazincbarcika NB II-es férfi csapatának vezetőedzője
⇒ Tóth Balázs, játékos
⇒ Bencze Antal, játékos
⇒ Kazvinszki Jácint, az utánpótlás és női szekciók edzője,  fiókcsapatuk játékosa
⇒ Veres Réka utánpótlásedző
⇒ Szomolya Kinga, játékos
⇒ Mezei Gréta, játékos
⇒ Göndör Judit, kommunikációs vezető

A látogatás meghitt, kedves pillanatokkal kezdődött a delegáció számára, az intézmény lakói ugyanis verssel készültek számukra, látható nyitottsággal és érdeklődéssel fogadva őket. Sőt, az is kiderült, hogy nemcsak naprakészek voltak a csapatok eredményeit illetően, de nagy megtiszteltetésnek érezték, hogy személyesen is találkozhattak Csábi József egykori kiváló játékossal és szövetségi kapitánnyal.

A klub az adományain túl felajánlotta a menedékhely lakóinak, hogy a tavaszi szezon minden mérkőzésén vendégül látnak közülük 3-3 érdeklődőt.


 

Fotó: kbsc.hu/Kovács Donát

További híreink

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Vidám nyáresti kerti muzsika

Kazincbarcika, Avilai Nagy Szent Teréz római katolikus templom kertje

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk