https://kolorline.hu/Megújult a felsőbarcikai református templom

Megújult a felsőbarcikai református templom

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A számtalan imát és fohászt visszhangzó falak között néhány elem már elavult, így megérdemelték, hogy új köntöst kapjanak. A felújítást Magyarország Kormánya, a Tiszáninneni Református Egyházkerület és Kazincbarcika Város Önkormányzata is támogatta.

A felsőbarcikai református templom Kazincbarcika egyik legrégebbi épülete. Néhány eleme már túlságosan elavult, így új köntöst kapott állami, egyházi és önkormányzati támogatással.

Az új nyílászárók, padok és fűtésrendszer átadására december 9-én, egy hálaadó ünnepség keretében került sor, ahol a gyülekezet tagjain kívül Kolumbán Gábor lelkipásztor, Klimon István alpolgármester és Demeter Zoltán országgyűlési képviselő is megjelent.

Kolumbán Gábor református lelkipásztor szerint Isten hajlékában nemcsak az ige fontos, hanem az is, hogy egy szép templomban mindenki jól érezze magát. A mintegy 15 millió forintos támogatásból megvalósított felújításra már nagy szükség volt, amelynek megvalósulása igazi ajándék a gyülekezet számára.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő ünnepi beszédében szintén hálát adott a templom megújulásáért, egyúttal köszönetet mondott Kolumbán Gábor atya 25 éve végzett szolgálatáért.

A résztvevők háláját közvetítette Klimon István alpolgármester is, akinek személyes élményei is erős kötelékkel kapcsolódnak a felsőbarcikai református templomhoz.

„Ennek a templomnak a falai között keresztelkedtem, itt konfirmáltam, majd itt esküdtünk egymásnak örök hűséget a feleségemmel – idézte fel emlékeit Klimon István. – Amikor alpolgármesterként elkezdtem Szitka Péter polgármester úrral együtt dolgozni, eldöntöttük, hogy szeretnénk támogatni munkánk során a történelmi egyházakat. Ezért évről évre, kicsiket haladva előre, de mindig igyekszünk anyagi támogatást nyújtani, ahogy ez most is történt.”

Az alpolgármester kiemelte, mekkora öröm a városvezetés számára, hogy egy ilyen fiatal településen ilyen sok történelmi egyház van jelen — majd a megnyugvás jegyében kívánt mindenkinek boldog adventi készülődést.

 

További híreink

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Vidám nyáresti kerti muzsika

Kazincbarcika, Avilai Nagy Szent Teréz római katolikus templom kertje

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk