https://kolorline.hu/Százszoros véradó is van Kazincbarcikán! – a magyar véradókat ünnepelték

Százszoros véradó is van Kazincbarcikán! – a magyar véradókat ünnepelték

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Mezey István Művészeti Központban több mint száz önkéntes véradó gyűlt össze november 27-én, a számukra szervezett ünnepségen. Sokan közülük életmódként tekintenek a segítségnyújtás ezen formájára, emberségükért pedig nemcsak elismerést kaptak, de ajándékot is átvehettek.

Kazincbarcika sok szempontból felvilágosult és emberséges gondolkodást képvisel, jó példa erre a városvezetés és a lakosság elköteleződése a környezetvédelem, vagy épp a sportos életmód iránt. November 27-én, a magyar véradók napján azonban kiderült, hogy a barcikaiak közül sokan a tűtől sem rettegnek és a vértől sem ájulnak el. Vagy ha mégis, ez sem tartja vissza őket attól, hogy szó szerint vérükkel segítsék az elesetteket.

Nem csoda hát, hogy a magyar véradók napja alkalmából rendezett ünnepségen több mint száz önkéntes véradó gyűlt össze a kazincbarcikai Mezey István Művészeti Központban. Olyan emberek, akik láthatóan már életmódként tekintenek a segítségnyújtás ezen formájára. Közülük sokan legalább 25 alkalommal szolgáltattak vért, ám olyan is akadt, aki száznál többször nyújtotta alkarját az apró szúrásra, hogy aztán vére súlyos betegeknél landoljon, akiknek akár az élete múlhat ezen. Az elismerések mellé kapott ajándék minden jubiláló véradóknak járt.

Kiss Miklósné, a Magyar Vöröskereszt Észak-Borsod Területi Szervezetének elnöke ünnepi beszédében kiemelte, hogy valamennyi megjelentet köszönet illet azért a jócselekedetért, amit egy-egy véradása során véghez visz. Hiszen az emberi vér semmi mással nem pótolható, így nagy szükség van az olyan jellegű összefogásra, amely a kazincbarcikai véradóknál nagyon jellemző.

Az esemény során beszédet mondott Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere is, aki köszönetnyilvánítása mellett saját élményeit idézte fel a témában. Mint megtudtuk, az első véradásakor nagyon izgult, utána azonban az a fantasztikus érzés töltötte el, hogy valami nagyszerű dolgot tett. A városvezető arra buzdította a jelenlévőket, hogy legyenek legalább egyszeres, de inkább többszörös véradók.

Vért adni mindig jó, hiszen akár életet menthetünk — és egy véradás a szeretet jegyében akár a karácsonyi készülődés része is lehet. Kazincbarcikán legközelebb december 18-án, 09:00 és 15:00 óra között van mód erre, a Mezey István Művészeti Központban.

 

További híreink

Tájékoztatás áramszünetről

Dátum: 2024. máj 15. 15:06

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez, amely május 21-22-én napközben néhány utcában Kazincbarcikán áramszünettel jár.

Tapsorkán kísérte a zenei gálát a Kodályban!  

Dátum: 2024. máj 15. 14:25

Nagy sikerrel zárult a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró zeneművészeti gálája május 13-án. A többféle felállásban fellépő növendékek azt mutatták meg, mennyit fejlődtek az elmúlt tanév során.

Gyermeki vetélkedődöntő és kiállítás a Zöld Völgy hulladékudvarában 

Dátum: 2024. máj 14. 13:00

A Tiszta Forrás Természet- és Környezetvédelmi Egyesület Természetfürkésző Játékot rendezett a Kazincbarcikai Tankerületi Központhoz tartozó iskolásoknak. A döntőbe jutott gyerekeket a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. Sajókazai Hulladékkezelő Centrumába vitték a sorsforduló döntő következő fordulóját lejátszani, és egyúttal tanulmányi túrán részt venni.

Mutatós Kolorcity-logós hulladékgyűjtők lepték el a várost

Dátum: 2024. máj 14. 06:27

Kazincbarcika sok minden más mellett a hulladékgyűjtő edények városa is. Amennyire prózai ez az állítás, annyira fontos, hiszen ez a köztisztaság egyik legfőbb eszköze. Ennek az áldott állapotnak a fenntartása időről időre pótlással, cserével jár, de a bővítés sem idegen a várostól. Idén tavasszal nagyjából 60 új, Kolorcityhez illő dizájnszemetessel gazdagodott a város.

KolorTV élőben

Programajánló

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk