https://kolorline.hu/Faültetés a székhelyóvodában – együtt dolgoztak a tiszta levegőért kicsik és nagyok

Faültetés a székhelyóvodában – együtt dolgoztak a tiszta levegőért kicsik és nagyok

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A szemléletformálás mellett a zöldterületek növelése és a klímaváltozás hatásainak enyhítése a célja a kazincbarcikai önkormányzat és a Barcika Park Nonprofit Kft. legújabb közös programjának, amelynek keretében egyre több növényt ültetnek el a város különböző részein.

Kazincbarcika városvezetői továbbra is fontosnak tartják, hogy a lakók zöldterületekkel tarkított településen, tiszta levegőjű városban éljenek. Ez a törekvés motiválta az önkormányzat és a Barcika Park Nonprofit Kft. legújabb programját is, amely keretében december 8-án a Csokonai utcai székhelyóvoda udvarán ültettek fákat közösen az intézmény dolgozóival és az ovisokkal.

A kicsik igen lelkesen vettek részt a munkálatokban, és ebből egyértelműen kiderült, milyen eredményesnek bizonyul a környezetvédelmi nevelés, amelyet sosem lehet eléggé korán kezdeni. Ahogy Liptákné Gergely Valéria, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák intézményvezetője elmondta,  a gyerekekkel folyamatosan figyelni fogják, hogyan növekednek azok a csemeték, amelyek a korábban veszélyesnek minősülő, és ezért kivágott fák helyére kerültek. A növények örökbefogadásával és gondozásával ugyanis az ovisok megtanulják, hogy a környezetüket óvni és védeni kell. 

Molnár Péter főkertész arról is biztosított mindenkit, hogy a kiválasztott fák szárazságtűrőek, betegségállóak és egyúttal díszként is kiválóan funkcionálnak. A program során „helyére kerülő” több, mint 20 fa ültetése pedig csupán az első lépés. Az akciót a jövőben még nagyobb léptékben fogják folytatni, hiszen a főkertész még júliusban felmérte, milyen fajtájú és mennyiségű fákra van szükség a városban, így csak a munka gyakorlati része van hátra.

Az izzasztó ültetési munkákból a jelenlévő Klimon István alpolgármester is alaposan kivette a részét, a pihenés perceiben pedig arról beszélt a Kolorline-nak, hogy a város szépítése és korszerűsítése igazi közös ügy.

„Jövőre lesz 70 éves a településünk, és meg fogjuk ünnepelni a várossá nyilvánítását. Amikor 65 éves volt Kazincbarcika, akkor 65 ezer növényt ültettünk el, és ennek fényében most arra készülünk, hogy 2024-ben legalább 70 ezer új növény kerül majd a földbe. Természetesen ebbe nemcsak fák, bokrok és cserjék tartoznak majd, hanem lágyszárú, vagy akár egynyári növények is” – nyilatkozta a városvezető, és egyúttal aktív részvételre buzdított mindenkit a „Fogadj örökbe egy fát!” programban. 

Hiszen a szemléletformálás mellett minden egyes fával szebbé tehetjük a zöldterületeket és enyhíthetjük a klímaváltozás hatásait… 

 

További híreink

Forgalomkorlátozás a Rezeda utcában és környékén

Dátum: 2024. júl 16. 16:33

Munkálatok miatt számíthatnak az arra közlekedők kisebb volumenű forgalomkorlátozásra Kazincbarcika Alsóvárosi részén. A munkavégzés a nagyobb forgalmú útszakaszt nem, csak a Rezeda utcát és az ahhoz kapcsolódó mellékutcákat érinti.

Jelentkezz iskolaőrnek!

Dátum: 2024. júl 15. 16:39

A police.hu iskolaőröket keres. Az iskolaőr feladata, hogy közreműködjön a nevelési-oktatási intézmények rendjének - azok területén, tanítási időben történő - fenntartásában. Az iskolaőr intézkedésre és kényszerítőeszköz használatára jogosult, közfeladatot ellátó személy. További részletek a cikk alján található linken keresztül érhetőek el.

Triplán összetett balatoni „applikációs” tábor a kazincbarcikai gyerekeknek

Dátum: 2024. júl 14. 20:56

A kazincbarcikai diákok balatoni táborozását támogatja idén a város önkormányzata. A Kazinczy Ferenc Tagiskola 47 tanulóval már elégedetten túl van az izgalmas alkalmon. Újdonságként 2024-ben minden eddiginél összetettebb, három különböző választási lehetőséget kínáló tábort szerveztek révfülöpi bázissal, de számtalan helyre csatangolással a tágabb környéken.

Szabadidős táborban jártak a héten a kazincbarcikai gyerekek

Dátum: 2024. júl 13. 18:02

A nyáron elérhető kazincbarcikai gyermektáborok egyik legizgalmasabbika a szabadidős Kolortábor volt. A kis résztvevők ügyességi, mozgásalapú, zenés, egyéni készségfejlesztő programokon és csapatjátékokon vehettek részt, de a Kolortábor különleges programjait, mint a médiaközpont-látogatást, a tánctanulást és a pizzasütést is kipróbálhatták.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk