https://kolorline.hu/Karácsony az Időskorúak Gondozóházában és a I. Számú Idősek Klubjában

Karácsony az Időskorúak Gondozóházában és a I. Számú Idősek Klubjában

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az I. és a II. Számú Idősek Otthona mellett díszbe öltözött az Időskorúak Gondozóháza és az I. Számú Idősek Klubja is Kazincbarcikán. Az intézmények színvonalas műsorral készültek az eseményre: a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai varázsoltak ünnepi hangulatot karácsony alkalmából.

Dupla ünnep az Időskorúak Gondozóházában

Az Időskorúak Gondozóházának vezetője nyitotta az idei karácsonyi ünnepséget az intézményben. Bombicz Beáta kiemelte jubileumukat, hiszen éppen 30 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a szépkorúak előtt a gondozóház.

Riespler Pál önkormányzati képviselő jókívánságait tolmácsolta a gondozóház lakói felé, majd a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, tanáraik támogatásával zenéltek, énekeltek, mesét mondtak és táncoltak, ünnepi ízelítőt adva megszerzett tudásukból. 

Az ünnepség végén István Zsolt, a KSZSZK igazgatója köszönte meg a produkciókat, és apró ajándékot adott át a Kodályos fellépőknek. De nemcsak a műsort adók kaptak ezen a napon ajándékot. Riespler Pál adta át azt a 100 ezer forint értékű csomagot, amelynek jó hasznát veszik majd a gondozottak a mindennapokban.

Az ünnepséget pedig ünnepség követte. Egy hatalmas torta érkezett a helyiségbe, így a lakók és a gondozók közösen születésnapoztak az Időskorúak Gondozóháza fennállásának 30. évfordulója alkalmából.

Közös karácsony az I. Számú Idősek Klubjában

Az I. Számú Idősek Klubja elsősorban a saját otthonukban élő szépkorúak számára biztosít nappali ellátást. Ám a karácsony számukra is a legszebb ünnep akár otthon, akár a klubban ünneplik azt.

Ahogy azt megtudtuk, akik ide járnak, a társaságot keresik. Beszélgetnek, eszmét cserélnek, sőt, akár recepteket is megosztanak egymással. Ezúttal azonban egy új recept helyett ünnepi műsort adtak egymásnak.

A dalok és a versek után az ajándék a klub számára sem maradt el: azt az önkormányzat nevében Riespler Pál önkormányzati képviselő adta át a klub vezetőjének.

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ bentlakásos intézményeiben 83 szépkorú él, de az étkeztetés, a házi segítségnyújtás és a nappali klub rendszerében többszáz idős ember ellátását végzi az év 365 napján a KSZSZK.

További híreink

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Vidám nyáresti kerti muzsika

Kazincbarcika, Avilai Nagy Szent Teréz római katolikus templom kertje

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk