https://kolorline.hu/Karácsony az Időskorúak Gondozóházában és a I. Számú Idősek Klubjában

Karácsony az Időskorúak Gondozóházában és a I. Számú Idősek Klubjában

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az I. és a II. Számú Idősek Otthona mellett díszbe öltözött az Időskorúak Gondozóháza és az I. Számú Idősek Klubja is Kazincbarcikán. Az intézmények színvonalas műsorral készültek az eseményre: a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai varázsoltak ünnepi hangulatot karácsony alkalmából.

Dupla ünnep az Időskorúak Gondozóházában

Az Időskorúak Gondozóházának vezetője nyitotta az idei karácsonyi ünnepséget az intézményben. Bombicz Beáta kiemelte jubileumukat, hiszen éppen 30 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a szépkorúak előtt a gondozóház.

Riespler Pál önkormányzati képviselő jókívánságait tolmácsolta a gondozóház lakói felé, majd a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, tanáraik támogatásával zenéltek, énekeltek, mesét mondtak és táncoltak, ünnepi ízelítőt adva megszerzett tudásukból. 

Az ünnepség végén István Zsolt, a KSZSZK igazgatója köszönte meg a produkciókat, és apró ajándékot adott át a Kodályos fellépőknek. De nemcsak a műsort adók kaptak ezen a napon ajándékot. Riespler Pál adta át azt a 100 ezer forint értékű csomagot, amelynek jó hasznát veszik majd a gondozottak a mindennapokban.

Az ünnepséget pedig ünnepség követte. Egy hatalmas torta érkezett a helyiségbe, így a lakók és a gondozók közösen születésnapoztak az Időskorúak Gondozóháza fennállásának 30. évfordulója alkalmából.

Közös karácsony az I. Számú Idősek Klubjában

Az I. Számú Idősek Klubja elsősorban a saját otthonukban élő szépkorúak számára biztosít nappali ellátást. Ám a karácsony számukra is a legszebb ünnep akár otthon, akár a klubban ünneplik azt.

Ahogy azt megtudtuk, akik ide járnak, a társaságot keresik. Beszélgetnek, eszmét cserélnek, sőt, akár recepteket is megosztanak egymással. Ezúttal azonban egy új recept helyett ünnepi műsort adtak egymásnak.

A dalok és a versek után az ajándék a klub számára sem maradt el: azt az önkormányzat nevében Riespler Pál önkormányzati képviselő adta át a klub vezetőjének.

A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ bentlakásos intézményeiben 83 szépkorú él, de az étkeztetés, a házi segítségnyújtás és a nappali klub rendszerében többszáz idős ember ellátását végzi az év 365 napján a KSZSZK.

További híreink

Tájékoztatás áramszünetről

Dátum: 2024. máj 15. 15:06

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez, amely május 21-22-én napközben néhány utcában Kazincbarcikán áramszünettel jár.

Tapsorkán kísérte a zenei gálát a Kodályban!  

Dátum: 2024. máj 15. 14:25

Nagy sikerrel zárult a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró zeneművészeti gálája május 13-án. A többféle felállásban fellépő növendékek azt mutatták meg, mennyit fejlődtek az elmúlt tanév során.

Gyermeki vetélkedődöntő és kiállítás a Zöld Völgy hulladékudvarában 

Dátum: 2024. máj 14. 13:00

A Tiszta Forrás Természet- és Környezetvédelmi Egyesület Természetfürkésző Játékot rendezett a Kazincbarcikai Tankerületi Központhoz tartozó iskolásoknak. A döntőbe jutott gyerekeket a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. Sajókazai Hulladékkezelő Centrumába vitték a sorsforduló döntő következő fordulóját lejátszani, és egyúttal tanulmányi túrán részt venni.

Mutatós Kolorcity-logós hulladékgyűjtők lepték el a várost

Dátum: 2024. máj 14. 06:27

Kazincbarcika sok minden más mellett a hulladékgyűjtő edények városa is. Amennyire prózai ez az állítás, annyira fontos, hiszen ez a köztisztaság egyik legfőbb eszköze. Ennek az áldott állapotnak a fenntartása időről időre pótlással, cserével jár, de a bővítés sem idegen a várostól. Idén tavasszal nagyjából 60 új, Kolorcityhez illő dizájnszemetessel gazdagodott a város.

KolorTV élőben

Programajánló

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk