https://kolorline.hu/Megkapta az új baba-mama támogatást az első kazincbarcikai család

Megkapta az új baba-mama támogatást az első kazincbarcikai család

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A születési támogatás és a prémium baba-mama csomag Kazincbarcikán együtt jár. 2023 decemberében döntött a képviselő-testület többek között erről az új támogatási formáról. Hétfőn az első érintett baba édesanyja ünnepélyesen vette át ezt a kombinációt Szitka Péter polgármestertől és Klimon István alpolgármestertől.

Illner-Kocsis Bernadett az első édesanya Kazincbarcikán, aki 3 hónapos gyermekével együtt 2024 első hónapjában kézhez kaphatta a megigényelt 50.000 Ft-os születési támogatáson túl a prémium baba-mama csomagot is. A szülőknek járó segítségpárosítás képviseletében Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere és Klimon István alpolgármester személyesen gratulált a családnak.

Nemrég a Kolorline is beszámolt arról, hogy 2024. január 1-jétől a városi támogatási háló egyik bővítménye az újszülött gyermekenként igényelhető 50.000 Ft támogatás, amelyet a születéstől számított 90 napon belül azon kazincbarcikai családok kaphatnak, ahol az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a nettó 500.000 Ft-ot. A szülők a pénzbeli születési támogatáson felül részesülnek még egy prémium, egyedi baba-mama csomagban.

Ilner-Kocsis Bernadett a közösségi médiafelületünkön megjelent hírt látva adta be igénylését. “Minden kis születéskor nagy segítség minden támogatás. Nagyon-nagyon köszönjük.” – nyilatkozott a második gyermekével boldog édesanya, akitől azt is megtudtuk, hogy kifejezetten könnyű volt beadni a kérelmet. Egyedül a szükséges munkáltatói igazolásra kellett kicsit tovább várni.

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere elmondta, hogy az önkormányzati bizottságokkal és a képviselő-testülettel folyamatosan azon dolgoznak, hogy még jobban erősítsék a gyermekvállalási kedvet, és segítsék a gyermeket vállaló helyi fiatalokat. Kazincbarcikán évente körülbelül 200 gyermek születik.

„Úgy döntöttünk, hogy születéskor adunk egy 50.000 Ft-os induló segítséget, mellé pedig pluszban egy szakértők által összeállított baba-mama csomagot. Akinek gyermeke van, már tudja, hogy nagyjából minek jó szerepelnie egy ilyen készletben. Csak olyan dolgokat teszünk bele, amelyeket a segítendő kismama és kispapa valóban fel is használ” – foglalta össze a  városvezető. – Olyan prémium alapanyagokat tartalmaz ez a csomag, amelyek javítják a baba körülményeit és segítik egészsége megőrzését. Már most olyan jó visszajelzéseink vannak erről a kezdeményezésről és olyan óriási támogatottsággal bír, hogy ezt mindenképpen fenn fogjuk tartani, sőt lehetőségeinkhez mérten bővíteni is” – vetítette előre Szitka Péter.

A polgármester kitért az egyéb családsegítő intézkedésekre is, például az általános iskolás és szakiskolás diákok oktatáshoz való viszonyát és tudásvágyát erősíteni hivatott másik önkormányzat nyújtotta lehetőségre, a tanulást ösztönző támogatásra, és a jeles érettségi után járó 50.000 Ft-os pénzjutalomra. Ez nem csak plusz lökést jelenthet a jobb tanuláshoz, hanem zsebpénz-kiegészítést is nyújt, így közvetve könnyebbséget a családok részére.

A támogatás igénybevételéhez szükséges nyomtatvány letölthető ITT

 

További híreink

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Vidám nyáresti kerti muzsika

Kazincbarcika, Avilai Nagy Szent Teréz római katolikus templom kertje

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk