https://kolorline.hu/Ünnepélyesen átadták a Birkózó- és Súlyemelőcentrumot Kazincbarcikán

Ünnepélyesen átadták a Birkózó- és Súlyemelőcentrumot Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Emlékezetes nappá vált január 18. Kazincbarcika sportéletében. Elkészült és átadták a Kazinczy Tornacsarnok szomszédságában megvalósult Birkózó- és Súlyemelőcentrumot. Hosszú idő után így végre méltó helyen sportolhatnak a KVSE birkózó- és súlyemelő-szakosztályának versenyzői. A létesítmény önkormányzati és hazai forrásból, valamint a Magyar Birkózó Szövetség támogatásából valósult meg, mintegy 400 millió Ft-ból.

Stílusosan a Grundbirkózó diákolimpia országos elődöntőjével — 26 csapat részvételével — vette kezdetét a Kazinczy Tornacsarnokban zajló ünnepélyes ceremónia. Az eseményen Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke mondott beszédet, amelyben kiemelte: politikai hovatartozástól függetlenül, kéz a kézben, összefogással valósulhatott meg 5 év alatt a beruházás.

„Büszke vagyok arra, hogy a politika két oldaláról a sport, a jövő, a gyerekek egészsége és a sportolás érdekében megtörtént az összefogás. Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere és Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője együtt képviselték az itt élőket annak érdekében, hogy a nagyon rossz állapotú régi csarnok helyett létrejöhessen egy új létesítmény, amely helyet ad a birkózásnak és a súlyemelésnek Kazincbarcikán” — fogalmazott Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke.



Németh Szilárd itt jelentette be, hogy a szövetség edzői programot indít, amely vármegyénk egyetlen birkózó olimpiai bajnoka, Repka Attila nevét viseli majd. 

A verseny kezdetén több elismerés átadására is sor került. Posztumusz díjat kapott Görcsös Lászlóné, valamint elismerték a Birkózó- és Súlyemelőcentrum beruházása során nyújtott támogató hozzáállását, és a sportért tett erőfeszítéseit Szitka Péter polgármesternek, Kovács László sporttanácsadónak, Istenes László edzőnek, Demeter Zoltán országgyűlési képviselőnek, valamint Fodor Pál technikai vezetőnek.

„Igyekeztünk ráncfelvarrásokat végezni a régi épületben, de tudvalevő volt, hogy komplexebb, végleges megoldást kell találni a szakosztályok méltó körülményeinek biztosítására. Ebben partnerek voltak a szakszövetségek, az országos szövetségek, amelyek látták az itteni egyesületeink sikereit, és látták azt, hogy ebben van potenciál. Így valósulhatott meg az, hogy mindenki, aki részese volt a projektnek, források biztosításával járult hozzá a centrum létrejöttéhez” — ezt Szitka Péter polgármester hangsúlyozta az eseményen.



A városvezető kiemelte: a Kazinczy Tornacsarnok új szárnya, amely a birkózó- és súlyemelő-szakosztálynak biztosítja a sportolás lehetőségét, önkormányzati és hazai forrásból, valamint a Magyar Birkózó Szövetség támogatásával valósulhatott meg. Demeter Zoltán országgyűlési képviselő pedig arról beszélt, hogy az új létesítmény nemcsak a helyi sportot szolgálja majd, hanem érkezhetnek ide külföldi és más városok versenyzői is, hogy összemérhessék erejüket.

„Hiszem, hogy ezen a napon nemcsak egy épületet avatunk fel, hanem egy olyan helyszínt, ahol az erő, az elszántság és a küzdelem szelleme találkozik a sport iránti szenvedéllyel. A kazincbarcikai birkózóknak és súlyemelőknek egy régi álma valósult meg, hiszen egy új sportlétesítménybe költözhetnek a szakág kimagasló eredményt elérő sportolói” — mondta Demeter Zoltán országgyűlési képviselő.

A szalagot ünnepélyes keretek keretek között vágta át Szitka Péter polgármester, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő és Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke.



A szalagátvágást követően a birkózóterem mellett a súlyemelők számára kialakított edzőtermet is megtekintették az ünnepség meghívott vendégei, majd bemutatták azt a kisfilmet, amelyet a KolorTV készített az birkózó- és súlyemelőcentrum megnyitójára.

Az ünnepség végén díjat vehetett át a város polgármesterétől kiemelkedő edzői és szakmai tevékenységéért Pátrovics Géza, a súlyemelők szakosztályvezetője, Kónya Lajos, a birkózók szakosztályvezetője, valamint Kerekes Ottó, a KVSE elnöke, a tervezés és építés során nyújtott munkájáért.

A Birkózó- és Súlyemelőcentrum átadó ünnepségének hosszabb összeállítását a tévénézők hétfőn 18:00 órától tekinthetik meg a KolorTV műsorán.





 

További híreink

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 07. 09:44

Frissítve! Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Megkezdődött az érettségi!

Dátum: 2024. máj 07. 09:39

Hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgával indult az idei érettségi időszaka. Kazincbarcikán az Irinyi, a Szalézi, és a Surányi diákjai adtak számot tudásukról.

Rekordfeszegető kazincbarcikai szereplés a Tenisz Diákolimpián

Dátum: 2024. máj 06. 18:38

A Tenisz Diákolimpia Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei döntőjét május 2-án rendezték Kazincbarcikán. A fővárost kivéve sehol nem jelentkezett olyan sok diák, mint a mi vármegyénkből. Ráadásul a kiemelkedő 103 fő több mint fele, 63 tanuló kazincbarcikai iskolákból nevezett. Végeredményképpen városunk 31 ifjú teniszezője jutott az országos döntőbe.

Kedden és szerdán aszfaltoznak az Újkazinc városrészben

Dátum: 2024. máj 06. 15:12

A kivitelezőnél felmerült váratlan technikai fennakadás megszűnését követően — amennyiben az időjárás is engedi — május 7-én és 8-án történik meg az Újkazinc városrész fő közlekedési útjának aszfaltozása. Mind a keddi, mind a szerdai napon a teljes útszakaszt lezárják reggel 07:00 és 18:00 óra között.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk