https://kolorline.hu/Újabb díjakat kapott a Kazinczy Ferenc Tagiskola

Újabb díjakat kapott a Kazinczy Ferenc Tagiskola

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Bravúrosan kezdődött a 2024-es év is a Kazinczy Ferenc Tagiskola számára sport szemszögéből. A Magyar Diáksport Szövetség ugyanis Magyarország III. legeredményesebb általános iskolájának kiáltotta ki őket. Előtte éremesőben fürödtek a grundbirkózó kazinczys lányok, fiúk.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) 2024-es díjátadó gáláját január 19-én, Budapesten rendezték meg. Ezúttal a 2022-23-as tanév eredményeit összesítve készítettek rangsort, és ezek alapján avatták és ünnepelték a legjobbakat. Béres Csaba, a Kazinczy Ferenc Tagiskola testnevelő munkaközösségének vezetője büszke, hogy iskolájuk a több évtizede megrendezett eseménysorozaton ismét kiemelkedően teljesített: „Magyarország legeredményesebb általános iskolája" kategóriában III. helyezést értek el. Béres Csaba gratulált a tanítványoknak és az őket felkészítő testnevelő tanároknak, edzőknek a fantasztikus sikerhez, de egyúttal további víziókat dédelget.

„Három évvel ezelőtt megnyertük az országos versenyt több ezer induló általános iskola közül. Célunk, hogy legközelebb ismét feljebb lépjünk a harmadik helynél, méghozzá a dobogó legelső fokára – árulta el a testnevelő tanár. – A grundbirkózó diákolimpia országos döntőjén két csapatunk, a floorballén pedig egy csapatunk indul. Mindkettőn voltunk már bajnokok.”

Béres Csaba szerint az MDSZ díjátadó gálán hab volt a tortán, hogy külön kitüntetésben részestítették kolléganőjüket, Tóthné Szepesi Évát a tanítványaival elért diákolimpiai eredményei alapján, méghozzá mint Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye legeredményesebb testnevelő tanárát.

„Büszkék vagyunk Évára és nagyon gratulálunk neki. Óriási meglepetést és örömet szereztek neki, hogy érdemesnek találták őt erre a kitüntetésre.”

Éppen egy nappal a díjátadó ceremónia előtt a Kazinczy Ferenc Tagiskola grundbirkózó csapatai a Diákolimpia országos elődöntőjén érmek sorát „birkózták ki”. Az I. korcsoportos fiúk bronzérmet szereztek, az I. és II. korcsoportos kislányok pedig ezüstérmesként jutottak a budapesti országos döntőbe.



Fotó: Kazinczy Ferenc Tagiskola

További híreink

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk