https://kolorline.hu/Szülőkímélő „üzemmódban” éli napjait az év első babája

Szülőkímélő „üzemmódban” éli napjait az év első babája

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Budai Panna ritkán sír, és háromóránként eszik, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Szülei pedig nemcsak maximálisan boldogok, de a várostól kapott baba-mama csomaggal és születési támogatással is elégedettek.

A 2024-es év első kazincbarcikai babája, Budai Panna magas cukiságfaktorának köszönhetően megérdemelte, hogy hazatérése után a városvezetők is meglátogassák Klimon István alpolgármester és dr. Pásztor Gábor önkormányzati képviselő személyében. A boldog szülők pedig örömmel fogadták mind az érdeklődést, mind a közvetített jókívánságokat. 

Panna láthatóan szülőkímélő üzemmódban működik — édesanyja, Budainé Sándor Krisztina elmondása szerint csak ritkán sír, és háromóránként eszik, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. A kispapától, Budai Dánieltől azt is megtudtuk, hogy a kislány már a pocakban is jó babának bizonyult, így mind a várandósság időszaka, mind a szülés rendben zajlott. 

„Szilveszter éjjel már gondoltuk, hogy Panna lesz a város első babája, hiszen csak mi voltunk benn a szülőszobán – mesélte Dániel mosolyogva. – Nagyon örülünk, hogy Panna így kiemelt figyelmet kap, na és persze az új családi támogatások is sokat jelentenek, amiket bevezettek Kazincbarcikán. Természetesen élni fogunk az ötvenezer forintos juttatással, amit gyermekszületés után lehet igényelni, már intézem hozzá a papírokat.”

 



Klimon István alpolgármester látogatása során biztosította a szülőket arról, hogy az önkormányzat a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a gyermekes családokra. 

„A támogatások nem merülnek ki az újszülöttek után 90 napon belül igényelhető ötvenezer forintos juttatással és a prémium baba-mama csomaggal. Fontosnak tartjuk a többi közt, hogy ösztönözzük a felnövekvő generáció tanuláshoz való hozzáállását, ezért például a jelesen érettségiző diákokat is ötvenezer forint illeti” — ismertette az alpolgármester.

Panna tehát minden szempontból biztonságos és támogató környezetben cseperedhet Kolorcityben, ahol az idős, fiatal és középkorú városlakók is egyaránt fontosak.

 



 

További híreink

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Vidám nyáresti kerti muzsika

Kazincbarcika, Avilai Nagy Szent Teréz római katolikus templom kertje

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk