https://kolorline.hu/A Szalézi Gála Puskás Arénát varázsolt a Don Bosco Sportközpontból

A Szalézi Gála Puskás Arénát varázsolt a Don Bosco Sportközpontból

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Az iskola tanárai és diákjai szentmisével emlékeztek meg névadójukról, majd a gála során olyan fergeteges előadásokkal rukkoltak elő, amelyek szinte minden művészeti ágat lefedtek.

Január 26-án a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium szentmisével és gálaműsorral emlékezett a névadóra. Az iskola tanulói már délelőtt összegyűltek a Don Bosco Sportközpontban, az egyházi szertartást követően pedig olyan fergeteges előadással rukkoltak elő, amit nem lehet másnak, csak lenyűgözőnek nevezni.

A hosszú idő óta hagyománynak számító gála legfőbb célja, hogy a különböző területeken feltörekvő tehetségek közönség előtt is megmutathassák magukat, és ez a nap folyamán maximálisan megvalósult. A szalézis diákok Farkas Barbara és Vassné Szokircsák Diána pedagógusok szervezésében perdültek „színpadra”, és a lelátón ülő társaik gyakori ovációjától kísérve adták elő színvonalas produkcióikat, amelyek szinte minden műfajt lefedtek. 

Láthatott a közönség tornabemutatót, modern-, latin- és néptáncot, de nem maradt ki a ritmikus sportgimnasztika sem. Kitűnő tehetségek szavaltak és énekeltek, majd a Kodály Alapfokú Művészeti Iskola tagjai is megcsillogtatták tudásukat. Végül Svéd Mátyás, az iskola angol- és ének-zene tanára a Szalézi Blues Banddel olyan lazán tolta le a Metallica Enter Sandman című dalát, hogy a Don Bosco csarnoka kis híján a Népstadion tágas terévé változott a szemünk előtt.

A diákok reakciója és a gálán jellemző általános hangulat végig arról árulkodott, hogy a Szalézi nem csupán a tehetséggondozás, de a közösségépítés terén is élen jár. A műsor végén valamennyi résztvevő színpadra vonult, hogy együtt énekeljék a Grund című népszerű számot, amihez a lelátón ülők is csatlakoztak, méltó zárásaként a különleges gálának. 

 

További híreink

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Vidám nyáresti kerti muzsika

Kazincbarcika, Avilai Nagy Szent Teréz római katolikus templom kertje

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk