https://kolorline.hu/Újabb családtámogatási intézkedések Kazincbarcikán

Újabb családtámogatási intézkedések Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

FRISSÍTVE! Idén újabb támogatásokkal segíti Kazincbarcika Város Önkormányzata a családokat. Ilyen a tanulást ösztönző támogatás, a jeles érettségi, a gyermek születésének támogatása és a nyári balatoni táboroztatás támogatása is. Cikkünk folyamatosan frissül az intézkedések bemutatásával és a kérelmekhez szükséges nyomtatványok elérési linkjével is.

Tanulást ösztönző támogatás

A 2023/24-es tanév első féléve még éppen csak befejeződött, és a diákok is még csak a napokban kapták kézhez a félévi értesítőjüket, de ez azt is jelenti, hogy megnyílt számukra a lehetőség, hogy a tanulásösztönző támogatást megigényeljék, amennyiben legalább 3,8 tanulmányi átlagot értek el. 

Tanulást ösztönző támogatást kaphatnak a 20 év alatti, legalább 1 éve kazincbarcikai lakhellyel rendelkező, általános iskolai vagy középfokú oktatást nyújtó köznevelési intézmény nappali tagozatos diákjai egy tanévben két alkalommal is, melynek feltétele, hogy az 1 főre jutó jövedelem a családban a havi nettó 500 ezer forintot ne haladja meg. 

A támogatás nagysága a tanulmányi eredménytől függően félévenként:
▷ 10.000 Ft 3,8-4,2 közötti tanulmány átlag
▷ 15.000 Ft 4,3-4,5 közötti tanulmányi átlag vagy jól teljesített szöveges értékelés
▷ 20.000 Ft 4,6-4,99 tanulmányi átlag vagy kiválóan teljesített szöveges értékelés
▷ 25.000 Ft 5-ös tanulmányi átlag esetén.

Az egy tanévben kétszer kapható támogatás kérelmének határideje a félévi bizonyítvány esetében március 15., az év véginél pedig július 31.


Jeles érettségi

A minden tárgyból jelesre érettségiző diákok 50.000 Ft egyszeri támogatást kaphatnak, ha megigénylik azt az önkormányzattól.

A tanulást ösztönző támogatás és a jeles érettségi kérelme letölthető oldalunkon keresztül ITT vagy Kazincbarcika város honlapjáról ITT.

A rendelet aktuális feltételei ITT olvashatóak.


A barcikai gyerekek balatoni nyaralását támogatja az önkormányzat 

Több ezer kazincbarcikai gyermek balatoni nyaralását támogatja évente egy alkalommal az önkormányzat a Balatonszepezdi Ifjúsági Tábor értékesítéséből származó bevételből. Az iskolai keretek között vagy pedagógusok által szervezett Balaton-tavi vagy -környéki táborok részvételi díjának felét, maximum gyermekenként 50 000 Ft támogatást biztosíthat az önkormányzat a kérelmező általános iskolás vagy középiskolás gyermekek számára.

A rendeletet a képviselő-testület 2024. január 31-én módosította. Eszerint ezzel a lehetőséggel a 20 éven aluli kazincbarcikai diákok élhetnek, akik legalább fél éve laknak itt, kazincbarcikai általános iskolai vagy középfokú iskolai oktatást nyújtó intézmény nappali tagozatán tanulnak, és kazincbarcikai köznevelési intézmény vagy azok pedagógusai szervezésében vesznek részt a táborban.

A tábor időtartama minimum 5 nap, 4 éjszaka. A támgoatás június 15. és augusztus 31. között megrendezett táborok esetén vehető igénybe. A kérelmet május 31-ig lehet benyújtani, vagy különös méltánylást érdemlő esetben indoklással ellátva, a tábor kezdetét megelőző 2 hétig. A támogatás elszámolásköteles, mégpedig a tábor végét követő 30 napon belül, a táborvezető részvételt igazoló nyilatkozatával és a kérelmező nevére szóló befizetést igazoló átvételi elismervénnyel. 

 A kérelmet a szülők nyújthatják be, amennyiben a családban az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a havi 500.000 forintot.

A nyári balatoni nyaralást támogató kérelem letölthető oldalunkon keresztül ITT vagy Kazincbarcika város honlapjáról ITT.

A rendelet aktuális feltételei ITT olvashatóak.


A barcikai gyerekek balatoni nyaralását támogatja az önkormányzat 

Több ezer kazincbarcikai gyermek balatoni nyaralását támogatja az önkormányzat a Balatonszepezdi Ifjúsági Tábor értékesítéséből származó bevételből. Az iskolai keretek között vagy pedagógusok által szervezett Balaton-környéki táborok részvételi díjának felét, maximum gyermekenként 50 000 Ft támogatást biztosíthat az önkormányzat a kérelmező általános iskolás vagy középiskolás gyermekek számára.

A rendeletet a képviselő-testület 2024. január 31-én módosította. Eszerint ezzel a lehetőséggel is a 20 éven aluli kazincbarcikai diákok élhetnek, akik legalább fél éve laknak itt, és kazincbarcikai iskolák szervezésében vesznek részt a táborban. A kérelmet május 31-ig lehet benyújtani, vagy különös méltánylást érdemlő esetben indoklással ellátva, a tábor kezdetét megelőző 2 hétig. A támogatás elszámolásköteles, mégpedig a tábor végét követő 30 napon belül, a táborvezető részvételt igazoló nyilatkozatával és a kérelmező nevére szóló befizetést igazoló átvételi elismervénnyel. 

 A kérelmet a szülők nyújthatják be, amennyiben a családban az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a havi 500.000 forintot.

 

 

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk