https://kolorline.hu/Tavaszra elkészülhet az utolsó előtti megújuló háziorvosi rendelő Kazincbarcikán

Tavaszra elkészülhet az utolsó előtti megújuló háziorvosi rendelő Kazincbarcikán

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Közelít a 100%-hoz a városi rendelőállomány-felújítottság. A befejezése felé tartó Gépész utcai és a hamarosan induló Rózsa úti rendelőfelújítások végével Kazincbarcika eléri majd azt az eszményi állapotot, amikor a város minden háziorvosi, gyermekorvosi és fogorvosi rendelője korszerűsítésen esett át.

„Kazincbarcika Város Önkormányzatának mindig kiemelten fontos volt az egészségügyi ellátóhelyek működtetéséhez szükséges feltételek biztosítása – hangsúlyozta Klimon István alpolgármester. – A mára állami fenntartásba került kórház is önkormányzati keretek között újult meg utoljára, még két évtizede.”

Az alpolgármester kiemelte, hogy annak idején az iskolák felújításánál is külön hangsúlyt fektettek azok egészségügyi ellátottságának fejlesztésére.

Intenzíven zajlik a Gépész utcai rendelő felújítása

A kazincbarcikai egészségügyi alapellátó intézmények közül — beleértve a tavaly részben állami fenntartásba került védőnői szolgálat helyiségeit is — már csak a Rózsa úti és a Gépész utcai háziorvosi rendelő várja renoválása végét. Klimon István elárulta, hogy a Gépész utcai rendelő felújítására már többször pályázott a város, de az elnyert támogatás nem fedezte volna a szükséges munkálatokat, egészen mostanáig.

„Örülünk, hogy várhatóan 2024 első negyedévében jobb körülményekkel vehetik újra birtokba a kertváros lakói a megújult rendelőt. Megígértük és megvalósítjuk — vetítette előre a városvezető. – Ezzel a gyakorlatban sokkal korszerűbbé válik a betegellátás a páciensek és a dolgozók szemszögéből is. Az energetikai korszerűsítés pedig az önkormányzat számára jelent majd könnyebbséget, hiszen várhatóan jóval alacsonyabb fenntartási költségekkel lehet üzemeltetni ezt a rendelőt.”

A Gépész utcai rendelő megújításának mibenléte

A 7-es számú háziorvosi körzetet ellátó Gépész utcai rendelő felújítása — az egészségügyi alapellátás minőség- és hatékonyságjavítását tekintve —  kiterjed az épületek energetikai korszerűsítésére és akadálymentesítésére. Az épület kívül-belül megszépül: új nyílászárókat, villamoshálózatot, fűtési rendszert és villámvédelmi rendszert kap, ellátják napelemekkel, valamint a hőszigetelését és a homlokzat újraszínezését is elvégzik. Az udvaron pedig akadálymentes rámpa épül. A felújítás ideje alatt az orvosi rendelő ideiglenesen a Május 1. úti rendelőben kapott helyet.

A Gépész utcai rendelő felújítására Kazincbarcika Város Önkormányzata összesen 67.838.000,- Ft támogatásban részesült. Az összeg magában foglalja a projekt előkészítésének, a kötelezően megvalósítandó feladatoknak, a kivitelezésnek, sőt a rendelő új eszközökkel történő felszerelésének költségeit is.

A Rózsa úton folytatódik és zárul a rendelőfelújítási hullám

Az első negyedévben megkezdődik a Rózsa út 5. szám alatti 5-ös számú háziorvosi körzet rendelőjének felújítása is, amely várhatóan még 2024-ben el is készül. Ennek az épületnek a korszerűsítése és felújítása azonban komplexebb feladat.

Klimon István alpolgármestertől megtudhattuk, hogy a Rózsa úti rendelőben volt már egy „ráncfelvarrás”, hiszen a nyílászárókat korábban kicserélték, és az akadálymentesítés is megtörtént. Az energetikai korszerűsítésre és a teljes felújításra azonban szintén megérett ez a rendelő is. Ez nagyobb munka lesz, ugyanis a tetőszerkezethez is hozzá kell nyúlni. A városvezetés bízik abban, hogy a 3. negyedévre elkészülhetnek a munkálatokkal.

A Gépész utcai és a Rózsa úti ingatlanok felújítását követően Kazincbarcikán elmondható lesz, hogy minden egészségügyi alapellátást nyújtó épület rekonstrukciója megvalósult, vagyis minden háziorvosi rendelő megfelel majd a kor színvonalának.

 

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk