https://kolorline.hu/Álmodd meg Kolorcity Kazincbarcika legújabb szabadtéri installációját!

Álmodd meg Kolorcity Kazincbarcika legújabb szabadtéri installációját!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika 70. születésnapja alkalmából kreatív alkotópályázatot hirdet a város a Mátyás király út — Pollack Mihály utcai kereszteződés körforgalmának szebbé tételére. A fő szempont, hogy az alkotás a város történetéhez, kultúrájához vagy jelképeihez kapcsolódjon, és illeszkedjen a több mint tízéves Kolorcity Kazincbarcika brand városmarketing koncepcióba.

A cél továbbra is az, hogy színes és élhető közösségi terek legyenek a városban. A meglévő, országszerte méltán híres falfestések és installációk után így újabb lehetőség adódik, hogy egyedi alkotással bővüljön Kazincbarcika utcaképe.

JELENTKEZÉS


A pályázat nyilvános, amelyre

⇒ művészeti vagy művészetközvetítési területen felsőfokú tanulmányokat folytató főiskolai vagy egyetemi hallgatók vagy
⇒ művészeti vagy művészetközvetítési területen szerzett vagy ezekkel egyenértékű, a bolognai rendszer előtt kiállított felsőfokú oklevéllel vagy
⇒ legalább 5 éves dokumentált képző-, ipar- vagy építőművészeti tevékenységgel rendelkezők vagy
⇒ felsőfokú, designeri, grafikai területen tanuló hallgatók, illetve oklevéllel rendelkezők,
⇒ építész, építészmérnök, építész tervezőművész oklevéllel rendelkezők,
⇒ amatőr alkotók jelentkezhetnek.Az amatőr és profi alkotók által készített terveket külön-külön értékeli a szakmai zsűri.

Jelentkezni elektronikus úton, a kitöltött pályázati jelentkezési lap és a hozzá tartozó mellékletek csatolásával, a tárgy mezőben „Körforgalom installáció” feltüntetésével lehet a paintedwall@kolorcity.hu e-mail-címen.

A pályázati jelentkezési lap és a pályamunka beküldési határideje: 2024. március 20. (szerda), 22:00 óra.


A pályázat jelentkezési feltételeit igazolandó, a pályázati jelentkezési laphoz másolatban (jpg vagy pdf formátumban) csatolni szükséges:

⇒ hallgatói jogviszony esetén, három hónapnál nem régebbi iskolalátogatási igazolást;
⇒ ha van, oklevélmásolatot;
⇒ aktív képző-, ipar- vagy építőművészeti tevékenységet igazoló dokumentumokat, pl. tagsági igazolvány(ok) másolata, saját honlap, Facebook-oldal elérhetősége, újságcikkek, linkek,
⇒ amatőr alkotók esetében a jelentkezésnek nincs feltétele. 18 éven aluli alkotó esetén a pályázatot a törvényes képviselő nyújthatja be az alkotó feltüntetésévelPÁLYÁZATI KÖVETELMÉNYEK

 ⇒ A fő szempont, hogy az alkotás a város történetéhez, kultúrájához vagy jelképeihez kapcsolódjon, és illeszkedjen a több mint tízéves Kolorcity Kazincbarcika brand városmarketing koncepcióba, mindemellett hangsúlyozza környezettudatosság fontosságát. 
⇒ A pályaművek esetében a forgalmat akadályozó megoldások nem támogatottak, ugyanakkor előny, ha használják a terület adottságait, a tereptárgyakat, a körforgalom környezetét. (A körforgalomban vízcsatlakozás és áramvételi lehetőség van.)
⇒ Kiálló térelemek, installációk megengedettek, amelyek nem zavarják a közlekedést.
⇒ A pályázatra kizárólag csak új, saját, máshol még nem látható alkotásokkal lehet jelentkezni. 
⇒ Egy alkotó több alkotással is nevezhet.
⇒ A nevezés ingyenes.

A jelentkezéssel a pályázók egyúttal elismerik, hogy a pályaművek saját szellemi termékeik. Esetleges szerzői jogvita esetén minden felelősség a pályázót terheli. A pályázat beadásával a pályázó nyilatkozik, hogy elfogadja a Barcika Art Nonprofit Kft. adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatát, amely a www.barcikaart.hu oldalon található. A cég a személyes adatokat kizárólag a pályázat kapcsán felmerülő adminisztrációs tevékenységhez használja fel, a pályázat lezárását követően a szabályzat szerint megsemmisíti.

A pályamű elkészítését segítő háttéradatok:

⇒ Az installáció tervezett helyszíne: Kazincbarcika, Mátyás király út – Pollack Mihály utca kereszteződésében lévő körforgalom.
⇒ A körforgalom mérete: megvalósulási terv letölthető: ITT.
⇒ Fotók a helyszínről letölthetőek: ITT, ITT, ITT és ITT.

A PÁLYAMŰVEK BENYÚJTÁSI FORMÁJA 


A pályázóknak kötelező benyújtaniuk:

⇒ A megadott körforgalomba szánt pályaművet eredeti A/4-es méretben, méretarányosan lekicsinyítve, kézzel rajzolt, festett vagy számítógépes programmal szerkesztett verzióban,
⇒ A kitöltött és aláírt pályázati jelentkezési lapot és a fentebb megjelölt bizonyítványt vagy hallgatói jogviszonyt igazoló dokumentumot szkennelve,
⇒ A feltölthető fájlok maximális mérete 2-5 MB/fájl. Fájlküldő (pl. Wetransfer, Mammutmail) használata javasolt.A pályaművek elbírálása:

A pályaművekről szakmai zsűri dönt. A pályaműveket a zsűri több szempont szerint pontozza. Az amatőr és a profi kategória alkotásait külön értékeli.

A bírálat főbb szempontjai:

⇒ A Kolorcity-koncepcióhoz való illeszkedés,
⇒ A várostörténet, a környezettudatosság kreatív megjelenítése,
⇒ Kompozíciós elvek és részletmegoldások,
⇒ Kivitelezhetőség.

Eredményhirdetés: 2024. április

A pályázati eredmény, a www.kolorcity.hu és www.kolorline.hu honlapon lesz közzétéve, a díjazott az eredményről értesítést kap.

Jelentkezési lap letölthető: ITT

DÍJAZÁS


A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunka: 

⇒ amatőr kategóriában nettó 200.000 forint
⇒ profi kategóriában nettó 500.000 forintA pályadíj átadásával a pályázat kiírója, a Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Nonprofit Kft. a díjazásban részesült pályamunka egészére és részleteire egyaránt korlátlan felhasználói jogokat szerez, ugyanakkor a díjazott pályamű kivitelezésére garanciát nem vállal.

További információ a paintedwall@kolorcity.hu e-mail-címen.

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk