https://kolorline.hu/Álmodd meg Kolorcity Kazincbarcika legújabb szabadtéri installációját!

Álmodd meg Kolorcity Kazincbarcika legújabb szabadtéri installációját!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika 70. születésnapja alkalmából kreatív alkotópályázatot hirdet a város a Mátyás király út — Pollack Mihály utcai kereszteződés körforgalmának szebbé tételére. A fő szempont, hogy az alkotás a város történetéhez, kultúrájához vagy jelképeihez kapcsolódjon, és illeszkedjen a több mint tízéves Kolorcity Kazincbarcika brand városmarketing koncepcióba.

A cél továbbra is az, hogy színes és élhető közösségi terek legyenek a városban. A meglévő, országszerte méltán híres falfestések és installációk után így újabb lehetőség adódik, hogy egyedi alkotással bővüljön Kazincbarcika utcaképe.

JELENTKEZÉS


A pályázat nyilvános, amelyre

⇒ művészeti vagy művészetközvetítési területen felsőfokú tanulmányokat folytató főiskolai vagy egyetemi hallgatók vagy
⇒ művészeti vagy művészetközvetítési területen szerzett vagy ezekkel egyenértékű, a bolognai rendszer előtt kiállított felsőfokú oklevéllel vagy
⇒ legalább 5 éves dokumentált képző-, ipar- vagy építőművészeti tevékenységgel rendelkezők vagy
⇒ felsőfokú, designeri, grafikai területen tanuló hallgatók, illetve oklevéllel rendelkezők,
⇒ építész, építészmérnök, építész tervezőművész oklevéllel rendelkezők,
⇒ amatőr alkotók jelentkezhetnek.



Az amatőr és profi alkotók által készített terveket külön-külön értékeli a szakmai zsűri.

Jelentkezni elektronikus úton, a kitöltött pályázati jelentkezési lap és a hozzá tartozó mellékletek csatolásával, a tárgy mezőben „Körforgalom installáció” feltüntetésével lehet a paintedwall@kolorcity.hu e-mail-címen.

A pályázati jelentkezési lap és a pályamunka beküldési határideje: 2024. március 20. (szerda), 22:00 óra.


A pályázat jelentkezési feltételeit igazolandó, a pályázati jelentkezési laphoz másolatban (jpg vagy pdf formátumban) csatolni szükséges:

⇒ hallgatói jogviszony esetén, három hónapnál nem régebbi iskolalátogatási igazolást;
⇒ ha van, oklevélmásolatot;
⇒ aktív képző-, ipar- vagy építőművészeti tevékenységet igazoló dokumentumokat, pl. tagsági igazolvány(ok) másolata, saját honlap, Facebook-oldal elérhetősége, újságcikkek, linkek,
⇒ amatőr alkotók esetében a jelentkezésnek nincs feltétele. 18 éven aluli alkotó esetén a pályázatot a törvényes képviselő nyújthatja be az alkotó feltüntetésével



PÁLYÁZATI KÖVETELMÉNYEK

 ⇒ A fő szempont, hogy az alkotás a város történetéhez, kultúrájához vagy jelképeihez kapcsolódjon, és illeszkedjen a több mint tízéves Kolorcity Kazincbarcika brand városmarketing koncepcióba, mindemellett hangsúlyozza környezettudatosság fontosságát. 
⇒ A pályaművek esetében a forgalmat akadályozó megoldások nem támogatottak, ugyanakkor előny, ha használják a terület adottságait, a tereptárgyakat, a körforgalom környezetét. (A körforgalomban vízcsatlakozás és áramvételi lehetőség van.)
⇒ Kiálló térelemek, installációk megengedettek, amelyek nem zavarják a közlekedést.
⇒ A pályázatra kizárólag csak új, saját, máshol még nem látható alkotásokkal lehet jelentkezni. 
⇒ Egy alkotó több alkotással is nevezhet.
⇒ A nevezés ingyenes.

A jelentkezéssel a pályázók egyúttal elismerik, hogy a pályaművek saját szellemi termékeik. Esetleges szerzői jogvita esetén minden felelősség a pályázót terheli. A pályázat beadásával a pályázó nyilatkozik, hogy elfogadja a Barcika Art Nonprofit Kft. adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatát, amely a www.barcikaart.hu oldalon található. A cég a személyes adatokat kizárólag a pályázat kapcsán felmerülő adminisztrációs tevékenységhez használja fel, a pályázat lezárását követően a szabályzat szerint megsemmisíti.

A pályamű elkészítését segítő háttéradatok:

⇒ Az installáció tervezett helyszíne: Kazincbarcika, Mátyás király út – Pollack Mihály utca kereszteződésében lévő körforgalom.
⇒ A körforgalom mérete: megvalósulási terv letölthető: ITT.
⇒ Fotók a helyszínről letölthetőek: ITT, ITT, ITT és ITT.

A PÁLYAMŰVEK BENYÚJTÁSI FORMÁJA 


A pályázóknak kötelező benyújtaniuk:

⇒ A megadott körforgalomba szánt pályaművet eredeti A/4-es méretben, méretarányosan lekicsinyítve, kézzel rajzolt, festett vagy számítógépes programmal szerkesztett verzióban,
⇒ A kitöltött és aláírt pályázati jelentkezési lapot és a fentebb megjelölt bizonyítványt vagy hallgatói jogviszonyt igazoló dokumentumot szkennelve,
⇒ A feltölthető fájlok maximális mérete 2-5 MB/fájl. Fájlküldő (pl. Wetransfer, Mammutmail) használata javasolt.



A pályaművek elbírálása:

A pályaművekről szakmai zsűri dönt. A pályaműveket a zsűri több szempont szerint pontozza. Az amatőr és a profi kategória alkotásait külön értékeli.

A bírálat főbb szempontjai:

⇒ A Kolorcity-koncepcióhoz való illeszkedés,
⇒ A várostörténet, a környezettudatosság kreatív megjelenítése,
⇒ Kompozíciós elvek és részletmegoldások,
⇒ Kivitelezhetőség.

Eredményhirdetés: 2024. április

A pályázati eredmény, a www.kolorcity.hu és www.kolorline.hu honlapon lesz közzétéve, a díjazott az eredményről értesítést kap.

Jelentkezési lap letölthető: ITT

DÍJAZÁS


A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunka: 

⇒ amatőr kategóriában nettó 200.000 forint
⇒ profi kategóriában nettó 500.000 forint



A pályadíj átadásával a pályázat kiírója, a Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Nonprofit Kft. a díjazásban részesült pályamunka egészére és részleteire egyaránt korlátlan felhasználói jogokat szerez, ugyanakkor a díjazott pályamű kivitelezésére garanciát nem vállal.

További információ a paintedwall@kolorcity.hu e-mail-címen.

További híreink

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 08. 22:33

Közlekedési információkkal és autóbusz-menetrend frissítéssel! Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Haltelepítés és horgászati tilalom tavainkon

Dátum: 2024. máj 08. 17:17

Haltelepítés lesz május 9-én, csütörtökön tavainkon. Ezért péntek reggelig horgászati tilalom lesz érvényben a Csónakázó-tavon és a Herbolyai-tavakon.

Helyére került a Tour de Hongrie szobor az Attila úti körforgalomban

Dátum: 2024. máj 08. 06:29

A Tour de Hongrie kerékpárverseny kazincbarcikai fordulója előtt csak pár nappal elfoglalta második legnagyobb körforgalmunkat Szőke Gábor Miklós szobrászművész új, biciklist megformáló káprázatos műve. A nemzetközileg jegyzett alkotó felelős a városunk jelképeit jelentő unikornisért és oroszlánért, valamint a sárkányért is. Az új látványosság Kolorcity egyik jelentős „kapujába” került, és továbbgazdagítja a helyi rendkívüli vizuálisélmény-tárlatot.

Indul a vízijátékshow Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 07. 22:54

Május 8-tól ismét élvezhető lesz a víz, a fény és a zene fantasztikus összjátékát kínáló szökőkút vízijátékshow-ja a kazincbarcikai Fő téren. A tavaszi menetrend szerint péntektől vasárnapig csodálható majd meg a látványosság, ami újításokban sem szűkölködik majd.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk