https://kolorline.hu/Tripla díjat aratott Kazincbarcika a vármegyei diáksport díjátadón

Tripla díjat aratott Kazincbarcika a vármegyei diáksport díjátadón

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Boldog nap lett február 2-a a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola számára. A Miskolcon tartott Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei diáksport díjátadó ünnepségen ugyanis háromszoros kitüntetést söpörtek be. Egyet az iskola, egyet egy pedagógusa, egyet pedig egy diákja.

Sokadik alkalommal választották már sporthelyezései alapján B.-A.-Z. vármegye legeredményesebb intézményének a nagy létszámú (800 diák feletti) kategóriában a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolát. 

„A megyei és országos pontszámok alapján előre számíthattunk az iskola első helyére” – árulta el Béres Csaba testnevelő tanár, munkaközösségi vezető, akit saját díjazása viszont már váratlanabbul ért. 

A Kazinczy Ferenc Tagiskola pedagógusa ugyanis Borsod-Abaúj-Zemplén megye diáksportjáért emlékplakettet vehetett át. Mint megtudtuk, nem számított erre, és negyven évnél is hosszabb pályájának elismeréseként értékelte ezt a nyugdíjba vonulása előtt.

A harmadik elismerést, a vármegye „Jó tanuló-Jó sportolója" kitüntető címet a Kazinczy Ferenc Tagiskola diákja, Fészki Hanna vehette át, akit városi szinten is felruháztak már ugyanezzel az elismeréssel 2023 decemberében. Hanna kitűnő tanuló, atletizál, floorballozik és aranyérmeket szerez a sportágaiban.

Kondorné Sztojka Ágnes, a Pollack iskola igazgatója nagyon örült, hogy intézményük testnevelő tanárai és tanulói most is ilyen szépen szerepeltek a vármegyei díjátadón.

„Szívből gratulálok mindenkinek, aki tevékenységével hozzájárult ehhez – üzente örömmel az igazgatónő. – Ez egy nagy összefogás eredménye a gyerekekért. A testnevelő munkaközösség nagyon jól tud együtt dolgozni, így a legereményesebb csapatot küldheti versenyre. Ennek köszönhető szerintem ez a kiegyensúlyozott, tartósan fenntartott eredmény.”

Duplázza az örömet, hogy a Kazincy Ferenc Tagiskola nemrég „Magyarország legeredményesebb általános iskolája" kategóriában országosan III. helyezést ért el. Viszoczky Sándor tagintézmény-vezető is nagyon büszke a kiváló minősítésekre, és hogy folyton fenn tudják tartani az eredményt. Szerinte ez egyszerre jelenti azt, hogy a kollégák jól végzik a dolgukat, és igencsak ügyes diákjaik is vannak, akikkel jól lehet versenyezni.

„Bár sportiskolaként tőlünk kerül ki a legtöbb versenyző, mégis az egész Pollack Mihály Általános Iskola összes testnevelő tanárának munkája benne van ebben az eredményben.”

További híreink

KVSE atléták sikeres hétvégéje

Dátum: 2024. okt 21. 19:08

Eredményes hétvégét zártak a KVSE atlétái. A sportolók több versenyen is szerepeltek, és többen dobogós helyezésekkel tértek haza.

Nincs havária! — Külső Védelmi Terv gyakorlat volt Kazincbarcikán

Dátum: 2024. okt 20. 19:48

Egy sérült tartálykocsi miatt veszélyes anyag került a levegőbe Kazincbarcika környékén. Ez egy szimuláció volt a Városházán október 16-án, ahol a szakemberek, a város polgármestere és az ezzel megbízott civilek azt tekintették át, hogy éles helyzetben hogyan kell gyorsan és hatékonyan együttműködni úgy, hogy a lakosságot is pontos információkkal lássák el, miközben a helyzetet is gyorsan kezelik és megoldják.

Pályaválasztási kiállítás — a szakképzés jó választás

Dátum: 2024. okt 20. 14:00

A 7-8. osztályos diákokat várta október 14-én a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola. Az intézmény adott otthont az Ózdi Szakképzési Centrum pályaválasztási kiállításának, ahol a centrum mindegyik oktatási intézménye képviseltette magát.

Útlezárás október 23-án

Dátum: 2024. okt 20. 11:30

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett megemlékezés és koszorúzás miatt útlezárás nehezíti a közlekedést október 23-án (szerdán) 09:00 és 12:00 óra között Kazincbarcikán, az ünnepség helyszínén.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcika Város Önkormányzatának '56-os emlékünnepsége

Kazincbarcika, '56-os emlékmű

Az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör alkotásainak kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk