https://kolorline.hu/Tripla díjat aratott Kazincbarcika a vármegyei diáksport díjátadón

Tripla díjat aratott Kazincbarcika a vármegyei diáksport díjátadón

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Boldog nap lett február 2-a a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola számára. A Miskolcon tartott Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei diáksport díjátadó ünnepségen ugyanis háromszoros kitüntetést söpörtek be. Egyet az iskola, egyet egy pedagógusa, egyet pedig egy diákja.

Sokadik alkalommal választották már sporthelyezései alapján B.-A.-Z. vármegye legeredményesebb intézményének a nagy létszámú (800 diák feletti) kategóriában a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolát. 

„A megyei és országos pontszámok alapján előre számíthattunk az iskola első helyére” – árulta el Béres Csaba testnevelő tanár, munkaközösségi vezető, akit saját díjazása viszont már váratlanabbul ért. 

A Kazinczy Ferenc Tagiskola pedagógusa ugyanis Borsod-Abaúj-Zemplén megye diáksportjáért emlékplakettet vehetett át. Mint megtudtuk, nem számított erre, és negyven évnél is hosszabb pályájának elismeréseként értékelte ezt a nyugdíjba vonulása előtt.

A harmadik elismerést, a vármegye „Jó tanuló-Jó sportolója" kitüntető címet a Kazinczy Ferenc Tagiskola diákja, Fészki Hanna vehette át, akit városi szinten is felruháztak már ugyanezzel az elismeréssel 2023 decemberében. Hanna kitűnő tanuló, atletizál, floorballozik és aranyérmeket szerez a sportágaiban.

Kondorné Sztojka Ágnes, a Pollack iskola igazgatója nagyon örült, hogy intézményük testnevelő tanárai és tanulói most is ilyen szépen szerepeltek a vármegyei díjátadón.

„Szívből gratulálok mindenkinek, aki tevékenységével hozzájárult ehhez – üzente örömmel az igazgatónő. – Ez egy nagy összefogás eredménye a gyerekekért. A testnevelő munkaközösség nagyon jól tud együtt dolgozni, így a legereményesebb csapatot küldheti versenyre. Ennek köszönhető szerintem ez a kiegyensúlyozott, tartósan fenntartott eredmény.”

Duplázza az örömet, hogy a Kazincy Ferenc Tagiskola nemrég „Magyarország legeredményesebb általános iskolája" kategóriában országosan III. helyezést ért el. Viszoczky Sándor tagintézmény-vezető is nagyon büszke a kiváló minősítésekre, és hogy folyton fenn tudják tartani az eredményt. Szerinte ez egyszerre jelenti azt, hogy a kollégák jól végzik a dolgukat, és igencsak ügyes diákjaik is vannak, akikkel jól lehet versenyezni.

„Bár sportiskolaként tőlünk kerül ki a legtöbb versenyző, mégis az egész Pollack Mihály Általános Iskola összes testnevelő tanárának munkája benne van ebben az eredményben.”

További híreink

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy csatlós település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk