https://kolorline.hu/Tripla díjat aratott Kazincbarcika a vármegyei diáksport díjátadón

Tripla díjat aratott Kazincbarcika a vármegyei diáksport díjátadón

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Boldog nap lett február 2-a a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola számára. A Miskolcon tartott Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei diáksport díjátadó ünnepségen ugyanis háromszoros kitüntetést söpörtek be. Egyet az iskola, egyet egy pedagógusa, egyet pedig egy diákja.

Sokadik alkalommal választották már sporthelyezései alapján B.-A.-Z. vármegye legeredményesebb intézményének a nagy létszámú (800 diák feletti) kategóriában a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolát. 

„A megyei és országos pontszámok alapján előre számíthattunk az iskola első helyére” – árulta el Béres Csaba testnevelő tanár, munkaközösségi vezető, akit saját díjazása viszont már váratlanabbul ért. 

A Kazinczy Ferenc Tagiskola pedagógusa ugyanis Borsod-Abaúj-Zemplén megye diáksportjáért emlékplakettet vehetett át. Mint megtudtuk, nem számított erre, és negyven évnél is hosszabb pályájának elismeréseként értékelte ezt a nyugdíjba vonulása előtt.

A harmadik elismerést, a vármegye „Jó tanuló-Jó sportolója" kitüntető címet a Kazinczy Ferenc Tagiskola diákja, Fészki Hanna vehette át, akit városi szinten is felruháztak már ugyanezzel az elismeréssel 2023 decemberében. Hanna kitűnő tanuló, atletizál, floorballozik és aranyérmeket szerez a sportágaiban.

Kondorné Sztojka Ágnes, a Pollack iskola igazgatója nagyon örült, hogy intézményük testnevelő tanárai és tanulói most is ilyen szépen szerepeltek a vármegyei díjátadón.

„Szívből gratulálok mindenkinek, aki tevékenységével hozzájárult ehhez – üzente örömmel az igazgatónő. – Ez egy nagy összefogás eredménye a gyerekekért. A testnevelő munkaközösség nagyon jól tud együtt dolgozni, így a legereményesebb csapatot küldheti versenyre. Ennek köszönhető szerintem ez a kiegyensúlyozott, tartósan fenntartott eredmény.”

Duplázza az örömet, hogy a Kazincy Ferenc Tagiskola nemrég „Magyarország legeredményesebb általános iskolája" kategóriában országosan III. helyezést ért el. Viszoczky Sándor tagintézmény-vezető is nagyon büszke a kiváló minősítésekre, és hogy folyton fenn tudják tartani az eredményt. Szerinte ez egyszerre jelenti azt, hogy a kollégák jól végzik a dolgukat, és igencsak ügyes diákjaik is vannak, akikkel jól lehet versenyezni.

„Bár sportiskolaként tőlünk kerül ki a legtöbb versenyző, mégis az egész Pollack Mihály Általános Iskola összes testnevelő tanárának munkája benne van ebben az eredményben.”

További híreink

A kazincbarcikai idősek vevők az élethosszig tartó tanulásra

Dátum: 2024. febr 27. 12:34

Megkezdődött az Észak-magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata. Az első rendezvényre február 22-én került sor. A Mezey István Művészeti Központban több, mint száz idős ember gyűlt össze, hogy mindent megtudjon a globalizáció egészséges öregedésre gyakorolt hatásáról.

Lakossági tájékoztató áramszünetről

Dátum: 2024. febr 27. 07:05

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a biztonságosabb villamosenergia-ellátás érdekében hálózatukon felújítási, karbantartási munkát végez márciusban több alkalommal is. A munkavégzés időtartama alatt a villamosenergia-szolgáltatás szünetel.

Lakossági tájékoztató MoLaRi-rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2024. febr 26. 12:56

Kazincbarcikán 2024. március 4-én (hétfőn) hangos szirénapróbára kerül sor. A jelzésekkel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFUND eredményének

Dátum: 2024. febr 25. 19:00

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk