https://kolorline.hu/Tanszerosztás — pénztárcabarát a szülőknek, tanulást segítő eszköz a gyerekeknek

Tanszerosztás — pénztárcabarát a szülőknek, tanulást segítő eszköz a gyerekeknek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Több mint 2 ezer gyerek kapott ebben a tanévben már másodszor minőségi tanszer-kiegészítést Kazincbarcika önkormányzata jóvoltából. A gyerekek tanulását segíti, egyúttal a szülők költségeit is csökkenti az a tanszercsomag, amelyet a pedagógusok ajánlása alapján állított össze a város vezetése.

Ebben a félévben is kapott tanszercsomagot minden kazincbarcikai általános iskolás. 
 

„Ez már a sokadik alkalom, hogy az iskoláinkban tanuló diákokat meglepjük – nyilatkozta Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere. – A tanszercsomagot mindig a pedagógusok javaslatai alapján állítjuk össze. A visszajelzések is azt mutatják, hogy mind a diákok, mind a szülők, mind a pedagógusok nagyon örülnek ennek. Ebben a tekintetben abszolút egyetértés van mind a tankerületi vezetővel, mind az iskolaigazgatókkal, mind a pedagógusokkal, vagyis ezt a kezdeményezést folytatni fogjuk” – emelte ki a polgármester.


„Van benne 3 ceruza, meg színesceruzák, radír, vonalzó, zsírkréta, füzetek és gyurma is” – sorolta Hatrágyi Nina, miközben bontogatta a csomagot. Kovács Kende arról beszélt, hogy a színes ceruzákkal rajzolni fog, a vonalzóval pedig szép vonalakat fog húzni. A gyurmának örült a legjobban Lukács Zalán János, mert abból – mint mondta — állatokat is lehet készíteni.

A felsősök is olyan csomagot kaptak, ami a tanulásukat a legjobban segíti. Ebben már — sok más mellett — szögmérő és körző is helyet kapott.
 

„Fantasztikus azt látni, hogy a gyerekek mennyire örülnek annak, hogy egy ilyen kis figyelmességgel a város kedveskedik nekik – mondta Klimon István alpolgármester. – Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekeknek a több mint 10 esztendős Kolorcity brand már beleivódott a mindennapjaikba, hiszen a bölcsődétől és az óvodától hozzák magukkal.”


Kósa Szilárd Zoltán 5. osztályos nebuló arról beszélt, hogy „Kolorcity azt jelenti nekem, ahol születtem, a szülővárosom, és ez a legszínesebb város.”
 

„Nagyon jó dolog, hogy a városvezetés gondolt erre, hogy tanszercsomagot adjon az általános iskolás gyerekeknek – hangsúlyozta Kondorné Sztojka Ágnes, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola és tagintézményeinek igazgatója. – Ez most ebben a tanévben már másodszor fordul elő, aminek nagyon örülünk mi, pedagógusok is, mert már félévre kifogynak a gyerekek a munícióból, így a szülők pénztárcáját ez nem terheli meg.”



 

További híreink

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

Szent István-ünnep három napon át

Dátum: 2024. aug 07. 15:00

Az idei Kolorfesztiválon augusztus 18. és 20. között ünnepi programok várják az érdeklődőket a Fő téren. Itt lesz többek között az Első emelet, a Bikini, Horváth Tamás, a Fricska Táncegyüttes, Korda György és Balázs Klári. Az augusztus 20-i ünnepséget tűzijáték zárja.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Vidám nyáresti kerti muzsika

Kazincbarcika, Avilai Nagy Szent Teréz római katolikus templom kertje

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk