https://kolorline.hu/Az újkazinci városrészen kezdődött meg az útfelújítás

Az újkazinci városrészen kezdődött meg az útfelújítás

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kazincbarcika 4 pontján, összesen 2,5 km út újul meg rövid időn belül. Az Újkazinc városrészben hétfőn reggel már el is indult a régi burkolat marása. Ott mintegy 1,5 km kap teljesen új aszfaltot. A terv az, hogy az érintett szakaszokon még idén befejeződjenek a munkálatok. A felújítás a Tóth Árpád és az Attila utat, valamint a végállomás melletti lakótelepet is érinti.

Szitka Péter polgármester jelentette be, hogy első körben a közlekedéstől leginkább terhelt csatlakozási pontokon kezdik a város útjainak 2024-es rendbetételét. A cél a gépjárműforgalom gördülékenységének segítése, főleg az autósok életét nehezítő kátyús szakaszok felszámolása. Idén összesen 2,5 km út kap teljesen új aszfaltréteget. Hatása a város jelentősebb pontjain tapasztalható lesz. 

Az újkazinci projektkezdés

Elsőként az Újkazincon indult a munka, február 19-én. A polgármester előre örül annak, hogy a városrész megújult tereit ahhoz méltó utak veszik majd körbe. A körzet önkormányzati képviselője, dr. Perjési Zsolt globálisan gondolkodik a terület megújításáról.
 

„Első lépésként a terek belső felújításával kezdtünk, szerettünk volna pihenőfunkciót létrehozni az összes itteni téren. Ez tavaly be is fejeződött. Aztán a kisebb járdajavítások és a balesetveszélyes szakaszok megszüntetése után következő lépésként az aszfaltozásért lobbiztam, a kis területen sok utcával bíró rész egységes megújulásáért — árulta el a képviselő. — További nagy tervem pedig egy átfogó járdafelújítás, amit remélhetőleg egy következő ciklusban szintén sikerül megvalósítani.”


Másik három, hamarosan induló városi útfelújítás

A héten már a Tóth Árpád úton is megjelölik a munkaterületet. A tényleges kivitelezés a február 26-i héten kezdődik. Az itt élők és közlekedők fokozott figyelmére lesz szükség, mert a felújítás több mint 360 métert érint.

Lövey Zoltán, a terület önkormányzati képviselője szerint mindenkinek jó hír a teljes útburkolatcsere. A teljes cél pedig az, hogy a jövőben a szomszédos Móricz Zsigmond és a Radnóti terek útjai is új aszfaltot kapjanak.

Ezt követően az Attila úton folytatódnak a munkálatok. A területért felelős Pásztor László képviselőként és autótulajdonosként is örül a beruházásnak.
 

“Nap mint nap autóval járok. Az Attila út óriási forgalmat bonyolít le az ott található nagyáruház miatt, és azért, mert városunk bekötőútja. Nagyon ráfért már a megújulás” – hangsúlyozta Pásztor László.


Negyedikként a városi piac és a buszvégállomás melletti Paál László utcát újítják a közeljövőben. Harda Attila önkormányzati képviselő annak idején örömmel fogadta a hírt, hogy ez a sűrűn használt út is bekerült a kiválasztott területek közé. Mint mondta: gyorsan lezajló, lakóövezetet kímélő felületi cserére készülnek, ugyanakkor megnyugtatta a lakosságot, hogy nem lesz „szétbombázva” az út.

Szitka Péter polgármester bízik benne, hogy dinamikusan haladhatnak a kivitelezők, és hogy a munkálatok még idén befejeződnek. A mesterek igyekeznek maximálisan körültekintően dolgozni, az esetleges fennakadásokért pedig kérik a közlekedők és az autósok figyelmét és megértését. A végeredmény mindenkit kárpótol majd.

 

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk