https://kolorline.hu/Így ünnepelte a 70. városi évét Kazincbarcika

Így ünnepelte a 70. városi évét Kazincbarcika

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Felkapott fiatal fellépők fanatikusait felvillanyozva, Lil Frakk és Dzsúdló koncerttel indult a Kazincbarcika nyilvános születésnapját ünneplő népes Fő téri buli pénteken este. A két koncertet tarka tűzijáték tette még színesebbé Kolorcityben.

Sűrű tömeg gyűlt össze a Fő téri színpad előtt február 23-án délután, majd további koncentrikus körökben gyűrűztek az együtt ünneplők egészen az Egressy útig. Kazincbarcika még a tél végén, várossá nyilvánításának hónapjában — nyári koncertélményeket idézően — ünnepelte meg szintet lépésének 70. évfordulóját. 

A születésnapi alkalom egyébként csak a kezdet volt, hiszen gyakorlatilag születésévet ünnepel idén a város. A Kazincbarcika 70 égisze alatt a Dzsúdló és Lil Frakk dupla koncert, majd az azt követő tűzijáték csak a programsorozat első eseménye volt. A nyitány elsősorban a fiataloknak kedvezett, ám a következő színpadi duó már szélesebb korosztályt szólít majd meg.

Lil Frakk és Dzsúdló nézőterének frontját leginkább fiatalok töltötték meg, akik együtt énekelték a dalszövegrészleteket. Hátrébb pedig kisgyerekes családok, középkorúak vagy épp idősebbek is kíváncsian figyelték, miért rajong a kazincbarcikai ifjúság. 

Dzsúdló a színpadon kifejezte a kötődését a környékhez, elárulva, hogy nem messze nevelkedett és nagyon is fenn volt a mentális térképén Kazincbarcika. Azt is megtudtuk és üdvrivalgással meg is ünnepeltük, hogy városunkban kezdte meg 2024-es koncertévadját a fiatal pop/trap előadó. 

Az este végére játékosan feltettük a tűzkoronát az égre. A felragyogó tűzijáték, a szívükben színekkel élő kazincbarcikaiknak régi kedvence, így káprázatos fényzuhatag tette még kolorabbá a cityt 7 kerek évtizedének örömére.

 

További híreink

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy csatlós település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk