https://kolorline.hu/Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFund eredményének

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFund eredményének

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

Kazincbarcika Város Önkormányzata 2023-ban újraélesztette a KolorFundot, a helyi kis- és középvállalkozókat támogató pályázati alapot. Mostanra több céghez is megérkeztek az új berendezések. A napokban a vállalkozóknál tett látogatást a városvezetés, és örömmel nyugtázta, hogy a cégek profiljához mérten mennyire hasznos eszközök kerültek a pályázati pénzekből beszerzésre.  

Kaits Róbert, a Humán Kft. ügyvezetője 1989 óta foglalkozik számítástechnikai, informatikai és hálózati problémák megoldásával. Célja a cég szolgáltatásának kibővítése volt a pályázat beadásakor.  Mivel minden feltételnek megfelelt, amelyet Kazincbarcika Város Önkormányzata a KolorFUND pályázata kapcsán elvárt a jelentkezőktől, így megkapta a maximálisan adható 2 millió Ft-ot, amit minimális önrésszel egészített ki. Az összeget egy piacon egyedülálló eszközre fordította, amelyet mind önkormányzati és vállalati szektorban, mind a lakossági igények kapcsán is hasznosítani tud. 

“Ma már minden okos eszköz a wifi-hálózathoz csatlakozik, túl sok eszköz esetén pedig működési problémák léphetnek fel. Az új berendezés ezeket a problémákat ismeri fel és oldja meg” — mondta Kaits Róbert, aki nagy örömmel üdvözölte az önkormányzat által biztosított támogatást. 

Harda Attila önkormányzat képviselő szerint a KolorFund által nyújtott lehetőség nem csupán a vállalkozóréteg számára fontos, hanem közvetve a lakosság életét is segíti, hiszen több és minőségibb szolgáltatáshoz jutnak a helyiek.

„Például a Humán Kft. által nyert pályázatból beszerzett eszköz a környéken egyedülálló” — hangsúlyozta Harda Attila.

Nyertes pályázatának köszönhetően fejlesztette szolgáltatásait Novák Tamás, a Toner ABC üzemeltetője is, aki 2015-től foglalkozik  nyomtató kellékanyagok és ajándéktárgyak forgalmazásával. A pályázaton nyert 860 ezer forintos összegből egy olyan printert vásárolt, amellyel fotót is tud pólókra nyomtatni. Elmondása szerint nagyon örült az önkormányzati támogatásnak, mivel önerőből nem tudta volna finanszírozni az eszközt. 

Szintén jelentős összeget, 1,4 millió Ft-ot nyert a KolorKosár ABC tulajdonosa, 2021 óta működő vállalkozása tevékenységbővítésére. Polónyi Gábor a BorsodChem mellett működő üzletében egy lottósarkot nyitott, ennek köszönhetően a 7 fős alkalmazotti gárdát 10 főre sikerült gyarapítania.

Dr. Perjési Zsolt önkormányzati képviselő a KolorFUND kapcsán kiemelte: Kazincbarcika Város Önkormányzata folyamatosan vizsgálja, hogyan lehet bővíteni a lakosság számára fontos szolgáltatásokat. 

A városvezetésnek elsődleges célja a helyi vállalkozások segítése — erről Szitka Péter polgármester beszélt. Mint mondta: ehhez a KolorFUND egy szerencsés pályázati konstrukció. Véleménye szerint egy várost részben az ott tevékenykedő vállalkozói réteg tart életben, hiszen a lakosság élvezi az általuk nyújtott szolgáltatások gyümölcsét.  

„Ebben az évben is újra kiírjuk a KolorFund pályázatot, hiszen nagyon sok jelentkező van, akik itt, Kazincbarcikán szeretnék bővíteni cégüket” — jelentette be Szitka Péter. 

 

További híreink

Új, modern buszmegállókkal és mutatós hulladékgyűjtőkkel szépül tovább Kazincbarcika

Dátum: 2024. ápr 29. 17:00

Kolorcity jól mutató és tiszta városi környezetét legújabban 19 modern buszmegálló és új hulladékgyűjtő edényzetek csinosítják tovább. Az önkormányzat a lakosság igényeinek figyelembevételével törekszik a városon belüli életminőség javítása.

Környezetvédelem és fenntarthatóság – játékosan és színesen

Dátum: 2024. ápr 29. 15:02

A Föld napján interaktív kiállítással lepték meg az iskolás és óvodás korosztályt a Mezey István Művészeti Központban. A tárlat a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet színesen és nagyon sok hasznos információval.

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Dátum: 2024. ápr 28. 13:03

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk