https://kolorline.hu/Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFund eredményének

Újabb helyi vállalkozók örvendhettek a KolorFund eredményének

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Újabb cégek vehették át az önkormányzati támogatásról szóló jelképes táblát Kazincbarcikán. A tavalyi pályázaton 44 helyi vállalkozás összesen 62 millió Ft támogatási forráshoz jutott.

Kazincbarcika Város Önkormányzata 2023-ban újraélesztette a KolorFundot, a helyi kis- és középvállalkozókat támogató pályázati alapot. Mostanra több céghez is megérkeztek az új berendezések. A napokban a vállalkozóknál tett látogatást a városvezetés, és örömmel nyugtázta, hogy a cégek profiljához mérten mennyire hasznos eszközök kerültek a pályázati pénzekből beszerzésre.  

Kaits Róbert, a Humán Kft. ügyvezetője 1989 óta foglalkozik számítástechnikai, informatikai és hálózati problémák megoldásával. Célja a cég szolgáltatásának kibővítése volt a pályázat beadásakor.  Mivel minden feltételnek megfelelt, amelyet Kazincbarcika Város Önkormányzata a KolorFUND pályázata kapcsán elvárt a jelentkezőktől, így megkapta a maximálisan adható 2 millió Ft-ot, amit minimális önrésszel egészített ki. Az összeget egy piacon egyedülálló eszközre fordította, amelyet mind önkormányzati és vállalati szektorban, mind a lakossági igények kapcsán is hasznosítani tud. 

“Ma már minden okos eszköz a wifi-hálózathoz csatlakozik, túl sok eszköz esetén pedig működési problémák léphetnek fel. Az új berendezés ezeket a problémákat ismeri fel és oldja meg” — mondta Kaits Róbert, aki nagy örömmel üdvözölte az önkormányzat által biztosított támogatást. 

Harda Attila önkormányzat képviselő szerint a KolorFund által nyújtott lehetőség nem csupán a vállalkozóréteg számára fontos, hanem közvetve a lakosság életét is segíti, hiszen több és minőségibb szolgáltatáshoz jutnak a helyiek.

„Például a Humán Kft. által nyert pályázatból beszerzett eszköz a környéken egyedülálló” — hangsúlyozta Harda Attila.

Nyertes pályázatának köszönhetően fejlesztette szolgáltatásait Novák Tamás, a Toner ABC üzemeltetője is, aki 2015-től foglalkozik  nyomtató kellékanyagok és ajándéktárgyak forgalmazásával. A pályázaton nyert 860 ezer forintos összegből egy olyan printert vásárolt, amellyel fotót is tud pólókra nyomtatni. Elmondása szerint nagyon örült az önkormányzati támogatásnak, mivel önerőből nem tudta volna finanszírozni az eszközt. 

Szintén jelentős összeget, 1,4 millió Ft-ot nyert a KolorKosár ABC tulajdonosa, 2021 óta működő vállalkozása tevékenységbővítésére. Polónyi Gábor a BorsodChem mellett működő üzletében egy lottósarkot nyitott, ennek köszönhetően a 7 fős alkalmazotti gárdát 10 főre sikerült gyarapítania.

Dr. Perjési Zsolt önkormányzati képviselő a KolorFUND kapcsán kiemelte: Kazincbarcika Város Önkormányzata folyamatosan vizsgálja, hogyan lehet bővíteni a lakosság számára fontos szolgáltatásokat. 

A városvezetésnek elsődleges célja a helyi vállalkozások segítése — erről Szitka Péter polgármester beszélt. Mint mondta: ehhez a KolorFUND egy szerencsés pályázati konstrukció. Véleménye szerint egy várost részben az ott tevékenykedő vállalkozói réteg tart életben, hiszen a lakosság élvezi az általuk nyújtott szolgáltatások gyümölcsét.  

„Ebben az évben is újra kiírjuk a KolorFund pályázatot, hiszen nagyon sok jelentkező van, akik itt, Kazincbarcikán szeretnék bővíteni cégüket” — jelentette be Szitka Péter. 

 

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk