https://kolorline.hu/Isten éltesse a kazincbarcikai Ilona nénit!

Isten éltesse a kazincbarcikai Ilona nénit!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kerek évfordulót, 90. születésnapját ünnepelte Kazincbarcikán Éles Gáborné Ilona néni. A neves alkalomból pedig nemcsak férje köszöntötte fel, hanem városunk nevében Klimon István alpolgármester és Bukó Géza önkormányzati képviselő is.

Éles Gáborné Ilona néni saját elmondása szerint világéletében minden lében kanál volt. Az 1963 óta Kazincbarcikán élő hölgy láng- és villanyhegesztőként végzett, sőt, mestervizsgával is büszkélkedhet. 


Ahogyan mesélte, a fővárosból érkezett Kazincbarcikára, és miután elhelyezkedett a berentei bányában, örök életre szerelmet esküdött a bányászatnak. A kemény munka mellett arra sem sajnálta az idejét, hogy szakszervezeti tagként és a nyugdíjas tagozat pénztárosaként a közösségért tegyen. Férje, Gábor bácsi szerencsére ilyen öröknyüzsgőnek szereti, amióta csak 1969-ben anyakönyvvezető elé álltak.  


Ilona néninek mindig fontos volt a család. Norbi unokája, aki 22 éves, sok időt töltött vele, ő pedig igen büszke a fiú grafikai tehetségére. Legalább ennyire büszke azonban arra is, hogy kazincbarcikai lakos. 
 

„Szeretem ezt a várost, a szívemhez nőtt, és mindig benne voltam a közösségi élet sűrűjében. A mostani városvezetőket mondhatni, hogy gyerekkoruk óta ismerem. Örömmel látom, milyen lelkesedéssel végzik a dolgukat” — mesélte az ünnepelt, mielőtt alkoholmentes pezsgővel az egészségére koccintottak.


Ilona néninek továbbra is fontos az aktív élet, ám — mint mondta — tudomásul veszi, hogy korához mérten egyre több pihenést igényel. A szülinapi köszöntésnek azonban nagyon örült, 10 év múlva pedig legalább ekkora boldogsággal várja vissza a vendégeket…


Éles Gáborné 90 éves köszöntése Bukó Géza önkormányzati képviselővel és Klimon István alpolgármesterrel


 

További híreink

Környezetvédelem és fenntarthatóság – játékosan és színesen

Dátum: 2024. ápr 29. 15:02

A Föld napján interaktív kiállítással lepték meg az iskolás és óvodás korosztályt a Mezey István Művészeti Központban. A tárlat a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet színesen és nagyon sok hasznos információval.

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Dátum: 2024. ápr 28. 13:03

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.