https://kolorline.hu/Isten éltesse a kazincbarcikai Ilona nénit!

Isten éltesse a kazincbarcikai Ilona nénit!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Kerek évfordulót, 90. születésnapját ünnepelte Kazincbarcikán Éles Gáborné Ilona néni. A neves alkalomból pedig nemcsak férje köszöntötte fel, hanem városunk nevében Klimon István alpolgármester és Bukó Géza önkormányzati képviselő is.

Éles Gáborné Ilona néni saját elmondása szerint világéletében minden lében kanál volt. Az 1963 óta Kazincbarcikán élő hölgy láng- és villanyhegesztőként végzett, sőt, mestervizsgával is büszkélkedhet. 


Ahogyan mesélte, a fővárosból érkezett Kazincbarcikára, és miután elhelyezkedett a berentei bányában, örök életre szerelmet esküdött a bányászatnak. A kemény munka mellett arra sem sajnálta az idejét, hogy szakszervezeti tagként és a nyugdíjas tagozat pénztárosaként a közösségért tegyen. Férje, Gábor bácsi szerencsére ilyen öröknyüzsgőnek szereti, amióta csak 1969-ben anyakönyvvezető elé álltak.  


Ilona néninek mindig fontos volt a család. Norbi unokája, aki 22 éves, sok időt töltött vele, ő pedig igen büszke a fiú grafikai tehetségére. Legalább ennyire büszke azonban arra is, hogy kazincbarcikai lakos. 
 

„Szeretem ezt a várost, a szívemhez nőtt, és mindig benne voltam a közösségi élet sűrűjében. A mostani városvezetőket mondhatni, hogy gyerekkoruk óta ismerem. Örömmel látom, milyen lelkesedéssel végzik a dolgukat” — mesélte az ünnepelt, mielőtt alkoholmentes pezsgővel az egészségére koccintottak.


Ilona néninek továbbra is fontos az aktív élet, ám — mint mondta — tudomásul veszi, hogy korához mérten egyre több pihenést igényel. A szülinapi köszöntésnek azonban nagyon örült, 10 év múlva pedig legalább ekkora boldogsággal várja vissza a vendégeket…


Éles Gáborné 90 éves köszöntése Bukó Géza önkormányzati képviselővel és Klimon István alpolgármesterrel


 

További híreink

Durván drágult a szabálytalan parkolás: tessék még jobban vigyázni!

Dátum: 2024. aug 12. 07:10

Egy augusztus 1-jétől érvényes új kormányrendelet sokkal nagyobb bírságokkal sújtja a szabálytalanul parkolókat. A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet figyelmezteti a lakosságot, hogy még körültekintőbbek legyenek, nehogy véletlenül tilosban parkoljanak. A tudatosan szabálytalankodók pedig nagyobbat kockáztató hazárdjátékosokká válnak mostantól.

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Vidám nyáresti kerti muzsika

Kazincbarcika, Avilai Nagy Szent Teréz római katolikus templom kertje

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk