https://kolorline.hu/Színes Szomszédok (2013) — Kazincbarcika Kolormuráliái

Színes Szomszédok (2013) — Kazincbarcika Kolormuráliái

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Új cikksorozatban mutatjuk be képeken és szavakkal városunk, Kazincbarcika most már büszkén 45-nél is több, nagyméretű falfestményét a külvilágnak és a mögöttük rejlő sztorikra kíváncsira városlakóknak. Időrendi sorrendben kezdjük sorozni a 2013 óta készült műveket.

A sorrendben az első alkotást a város jelentős útja mentén, a Mátyás király út 29. szám alatt találhatjuk. A Színes Szomszédok című mű az első fecskék között is az első. Az alapmű alkotója a Designsrobot néven pályázó Pereházy Dóra grafikus. Festő-alpinistái Grubánovits Attila, Karácsonyi László és Lengyel Valter voltak.
 

A falfestmény állati szomszédokat jelenít meg, akiknek színessége a hazánkban is élő különböző népcsoportokat szimbolizálja. Üzenete pedig az, hogy egymás szomszédságában békében kellene élnünk.
 

Innentől rendszeresen fókuszba helyezzük a „Kolormuráliákat”, így ha kíváncsiak vagytok, hogy mindet ismeritek-e vagy a háttértörténetek is érdekelnek Titeket, akkor tartsátok a szemeteket a Kolorline-on! Oldalunkon az alkotások fotói ITT érhetőek el.
 

A Facebookon a #Kolormuráliák hashtagre kattintva vagy keresve találjátok majd a sorozatot!


Színes szomszédok, Kolorcity, Kazincbarcika (2013)


 

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk