https://kolorline.hu/Magyar Kupa döntőt játszik március 10-én a VRCK, Kazincbarcika röplabdacsapata

Magyar Kupa döntőt játszik március 10-én a VRCK, Kazincbarcika röplabdacsapata

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Nagy az ok az örömre és az izgalomra a kazincbarcikai röplabdaéletben: a Magyar Kupa döntőjébe jutott a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika. A csapat március 10-én, vasárnap az aranyért küzd a fináléban, az Érd Arénában, 19 óra 15 perces kezdettel. A végső összecsapáson az ellenfél a Fino Kaposvár csapata lesz.

Hazánk egyik legnagyobb múltú versenysorozatának, a röplabda Magyar Kupának most hétvégi állomása Kazincbarcika számára az egyik legfontosabb lehet. A VRCK-t fiatalos lendület, állandó fejlesztés és megújulás jellemzi a jelen szezonban. A 21 éves átlagéletkorú Vegyész úgy jutott be a Magyar Kupa idei fináléjába, hogy az erősebbnek kikiáltott DEAC-ot és a legutóbbi 4 kiírásnál nyertes Pénzügyőr SE-t is aranyszettben búcsúztatta. A sorozatot korábban 3 ízben megnyerő Vegyész ellenfele a tavalyi döntős Fino Kaposvár lesz.

A VRCK nem feltartott kézzel megy a döntőbe

Toronyai Miklós, a Vegyész RC Kazincbarcika vezetőjedzője nem feltartott kézzel készül csapatával Érdre. Úgy véli: „egy nagyon jó Kaposvárral” fognak megmérkőzni, amely az idei szezonban csak egyszer kapott ki, a Kecskemét otthonában, ám a Fehérvárt kétszer is két vállra fektette — a Kupában is és a Magyar Bajnokságon is. Ennek ellenére a VRCK nem szeretné feladni. Toronyai Miklós szerint ott kellene az arany középutat megtalálni, hogy a csapatuk élvezze is a meccset, mégse engedje el a győzelem esélyét. 

„Mindent megteszünk, hogy a Kaposvár dolgát megnehezítsük” — fogalmazott Toronyai Miklós.

Akár a papírformát is le lehet győzni

„A papírforma a Kaposvár javára szól, de nem fogjuk őket hagyni és mindent megteszünk – hangsúlyozta Cziczlavicz Dávid, a Vegyész RC Kazincbarcika 17 éves centerjátékosa, akinek felemelő érzés a nevelőegyesületével kupadöntőre készülni. – Már volt rá példa, hogy a bajnokságban elverték őket, például a Kecskemét 3:1-re. Úgy vélem, egy meccsen mindenkit meg lehet fogni.”

Március 9-én a hölgyek, 10-én, vasárnap pedig a férfiak csatáznak az érmekért a Magyar Kupában: a bronzért délután a Pénzügyőr és a Kecskemét, az aranyért 19:15-től a Fino Kaposvár és a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika. Az összecsapásokat az M4 Sport is műsorára tűzi.

Indexkép: vrck.hu

További híreink

Környezetvédelem és fenntarthatóság – játékosan és színesen

Dátum: 2024. ápr 29. 15:02

A Föld napján interaktív kiállítással lepték meg az iskolás és óvodás korosztályt a Mezey István Művészeti Központban. A tárlat a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet színesen és nagyon sok hasznos információval.

Atrocitás a KBSC-Honvéd mérkőzésen

Dátum: 2024. ápr 28. 20:31

Vendégszurkolók csaptak össze a biztonságiakkal a vasárnapi Kolorcity Kazincbarcika SC — Budapest Honvéd mérkőzésen. A verekedés miatt a játék is leállt, így a 90. perc után 15 perc hosszabbítás következett.

Jól futott Kazincbarcika a Futókörök napján

Dátum: 2024. ápr 28. 13:03

Másodszor indult városunk az országos Futókörök napja című sportprogramon április 27-én. Itt különböző települések gyakorló és alkalmi futói gyűjtötték egyénileg a „közösbe” a lefutott köröket, és ezzel mérték össze magukat a helyszínek. Kazincbarcika a 20 részt vevő település között összesítésben az eredményes 6. helyen végzett.

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk