https://kolorline.hu/Ezüstéremig röpítette magát Kazincbarcika röplapdacsapata, a VRCK

Ezüstéremig röpítette magát Kazincbarcika röplapdacsapata, a VRCK

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Csak pár ponton múlott az aranyérem, de így is ezüsttel végzett a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika röplabdacsapata a DRK Magyar Kupa döntőjében a Fino Kaposvárral szemben. Az ellenfél az első két játszmát simán nyerte, aztán egyenlítettek hazai srácaink, és az ötszettes döntő végén csak minimális különbséggel, 16-14-es végső állással lettek másodikak.

Mielőtt a VRCK bravúrosan a döntőbe jutott, előbb a DEAC-ot, majd a Pénzügyőr SE-t búcsúztatta aranyjátszmában. Két „kisdöntő” után eljött a nagy finálé, a sorozat esélyeseként titulált Fino Kaposvár ellen.

Egy összetett ötszettes éremharc krónikája

Ahogyan Toronyai Miklós vezetőedző edző előre jelezte, nem feltartott kézzel ment játszmába a csapat a rangos vetélytárssal szemben sem. Ez látszott a játékon is, a fiatal röplabdázóinknak kétszer is sikerült hárompontos hátrányt ledolgoznia már a mérkőzés elején. A kaposváriak sztárjátékosa, Baróti Árpád sortüzelő pontszerzésével erősen feladta a leckét, így az első szett 25-13-as eredménnyel ért véget. A második már szorosabban, 25-17-re zárult. A harmadik szettben fordult a labda, amikor Bibók belendülésének hála, mi barcikaiak átvettük a vezetést, a szurkolóink üdvrivalgását kiváltva. Közös erővel 18-25-re sikerült a hazaiaknak felhozni a harmadik összecsapást. A sikerhullám a negyedik fordulóra is kitartott, amelyben Kazincbarcika egy 24-26-os részkifejletre lehetett büszke. Az ötszettessé hízott meccs végső szettje is izgalmasan, a mi srácaink részéről is szép játékkal zajlott, de végül 16-14-re a somogyiak javára dőlt el. 

Toronyai Miklós vezetőedző büszke az ezüstérmes VRCK-ra

„Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Az első két szettben is mentünk, aztán javult a játékunk, és óriásit küzdöttünk – foglalta össze a vezetőedző. – Nem sokon múlott, de most csak ennyit tudok mondani, gratulálok a játékosaimnak.”

Indexkép: vrck.hu 

További híreink

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

Közelít a Tour de Hongrie — jöhetnek a szurkolók, állítsunk rekordot!

Dátum: 2024. máj 01. 13:00

Május 9-én és 10-én Kolorcity szolgáltatja a híreket a Tour de Hongrie-hoz. Hogy ne csak minden a versenyzőkről szóljon, Kazincbarcika városa két programmal is csatlakozik a sporteseményhez. Az első napon csak szurkolnunk kell, a másodikon pedig a cél az, hogy megdöntsük az egyidőben történő városi kerékpározás rekordját!

Szavazott már a diákpolgármester-jelöltekre? Ismerje meg őket!

Dátum: 2024. máj 01. 07:00

A végzős diákok köszöntésén, a KiRepülőshow-n, amely arra hivatott, hogy elbúcsúzzon a város utolsóéveseitől, egy régi-új hagyományt elevenített fel Szitka Péter polgármester. Ennek kapcsán elhangzottak a diákpolgármester-jelöltek nevei is.

„Miénk a város!” – Helytörténeti vetélkedő a kazincbarcikai iskolásoknak

Dátum: 2024. ápr 30. 18:00

Az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub a 70 éves Kolorcity tiszteletére rendezte a lakóhelyismereti és várostörténeti versenyt, amelynek utolsó fordulóján 12 csapat mérte össze tudását a Mezeyben.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk