https://kolorline.hu/Deákos diákok hagyták kézjegyüket a Mezeyben

Deákos diákok hagyták kézjegyüket a Mezeyben

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Telt ház előtt nyílt meg a Kézjegyek című kiállítás március 7-én a Mezey István Művészeti Központ emeletén. A látogatók az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola grafikus tanulóinak munkáiban április 10-ig gyönyörködhetnek.

A művészet mindig egyedi, mindig szabad, és valamennyi korban menedéket nyújtott az emberiség számára, a traumák elől éppúgy, mint a hétköznapi gondok elől. Többek között ezzel a megközelítéssel fogadta a nagyszámú közönséget megnyitó beszédében a Kézjegyek című kiállításon Tuza Ottó, az Ózdi Szakképzési Centrum főigazgatója. 

Egyúttal azt is elmondta, mennyire büszke, hogy az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola grafikus tanulóinak munkái kerültek most a nyilvánosság elé. 

Bár az iskola részéről hasonló kiállításra minden évben sor kerül, a rendszeres látogatók megállapíthatják, hogy a téma, a hangulat, a varázs mindig más. Ezúttal pedig még egy izgalmas performanszra is sor került: néhány deákos diák a közönség figyelmes tekintete előtt készített grafikát egy almáról, bizonyítékául annak, hogy mekkora különbséget produkál a művészi megközelítés egyedisége. 

Korpai Boglárka 13. osztályos, deákos tanuló például manuális és digitális alkotásaival jelent meg a tárlaton. 

„Illusztrációt, portét és csendéletet is láthat tőlem a közönség – ecsetelte büszkén Boglárka. – Az alkotásra a tanáraim, a barátaim és maga az alkotás folyamata motivált. Némely munkámat több napig, vagy akár hétig készítettem, de megérte, mert mindenem az alkotás.”

A látogatók érdeklődve széledtek szét a kiállított remekek között, hogy elmélyüljenek a csendéletek, az aktok, valamint a pólókra, könyvborítókra, CD-borítókra nyomott grafikák üzeneteiben. Aki pedig netán lemaradt volna a megnyitóról, április 10-éig még megtekintheti a kiállítást, hogy a deákos diákoknak köszönhető művészi élménnyel töltse fel a lelkét.  

További híreink

Durván drágult a szabálytalan parkolás: tessék még jobban vigyázni!

Dátum: 2024. aug 12. 07:10

Egy augusztus 1-jétől érvényes új kormányrendelet sokkal nagyobb bírságokkal sújtja a szabálytalanul parkolókat. A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet figyelmezteti a lakosságot, hogy még körültekintőbbek legyenek, nehogy véletlenül tilosban parkoljanak. A tudatosan szabálytalankodók pedig nagyobbat kockáztató hazárdjátékosokká válnak mostantól.

Mindaz, amit különösen fontos tudni a nyári véradásról

Dátum: 2024. aug 11. 08:10

A nyár a legkritikusabb időszak az életbe vágóan fontos véradási rendszer számára. A véradakozási hajlandóság a szabadságok, nyaralások csúcsidején tömegesen alábbhagy. Az egyébként rendszeres véradók sem feltétlenül gondolnak arra, hogy mások is éppen akkor tartanak spontán „véradási szünetet”, mint ők, így a vértartalék nyaranta drasztikusan csökken. Ennek orvoslására tudatos, proaktív véradói részvételre van szükség.

Önkormányzati tárgyi ajándék a Kazincbarcikai Mentőállomásnak

Dátum: 2024. aug 10. 06:40

Éves hagyomány, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata mindnyájunk egészségügyi védőhálójának, a Kazincbarcikai Mentőállomásnak hálát mond, és ezt egy hasznos ajándékkal is kifejezi. Idénre leginkább egy csapatösszetartó étkezőgarnitúra vált számukra szükségessé, így ezt ünnepélyesen át is vehették.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalmat hirdet a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület

Dátum: 2024. aug 09. 19:05

Jubileumi „Tiszta, virágos, városszépítő mozgalom”-ban való részvételre buzdítja az itt élőket a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület. A felhívást az teszi különlegessé, hogy a szervezet, megalakulásának 55. évfordulóját ünnepli 2024 októberében.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Vidám nyáresti kerti muzsika

Kazincbarcika, Avilai Nagy Szent Teréz római katolikus templom kertje

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk